Vart är vi på väg?


GOTT OCH BLANDAT. Vart är vi på väg? Hur stort? Nu kliver jag och bästa rektor Hamid och jag in i kupén skrev trolljägaren Frida Boisen för en månad sedan.

– Pettersson konstaterar att det blev en rejäl resa, dock inte så lång. Trolljägaren och bästa rektor Hamid ersätts med radioprogramledarna Louise Epstein och Thomas Nordegren i ”På spåret” sedan SVT valt att lyfta ut avsnitten där Hamid Zafar medverkar.

SVT kommer att spela in två helt nya program i tävlingens gruppspel som kommer att ersätta program som spelats in tidigare. Semifinaler, andra chansen eller finalen har ännu inte spelats in.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Vart är vi på väg?

 • Golonka

  Måste vara pinsamt för PK, att en arab togs på bar gärning. Att skylla på ”högerextremister” går ju inte heller.

  Gilla

 • runar

  det där med karma e inte så dumt ibland faktiskt…

  Gilla

 • Hanna

  Trolljägaren satt bredvid trollet i kupén men märkte inget utan trodde att de kunde åka hur långt som helst hon och bäste rektorhamid.

  Gilla

 • centurion

  Inte mycket till ”trolljägare”, som inte ens kan hålla rent på sin egen bakgård.

  Gilla

 • Tony

  Att hon samarbetat med denna typ är inte konstigt, hon som samarbetar med typen R. Ashberg, han som inte vågade möta Sveriges modigaste
  journalist Joakim La Motte, trots väldigt stora ord innan ??

  Gilla

 • Peter Sjöström

  ”Vart är vi påväg” ?? Verkar som vi/ Sverige är vid vägs ände redan !
  Mvh Sjöström

  Gilla

 • Kent

  Om Frida Boisen frågar var vi är på väg så kan jag svara henne med säkerhet. Om hon och hennes pkister styr så hamnar vi i helvetet. Det är inte långt kvar till ändstationen nu.

  Gilla

 • Argus

  Lite kul är det att Louise Epstein har en far av judisk härkomst eller tro. Sug på den, Hamid Zafar.

  (Om jag förstått rätt så räknar judendomen härstamning på mödernet, härav formuleringen.)

  Gilla

 • Andersson

  Den mentaliteten sitter i väggarna på SVT.

  ”””
  Öppet brev till SVT, hur tänker ni?

  Ni lägger ner programmet ”Det sitter i väggarna” för att ni antyder att det inte finns något intresse hos den yngre generationen. Men VI är den yngre generationen!

  Vi är antikvariestudenter på Uppsala universitet, Campus Gotland i åldersgruppen mellan 18 och 35 år. Majoriteten av oss som sökt den här utbildningen har inspirerats av ”Det sitter i väggarna” och flera har tack vare programmet upptäckt att det finns ett arbetsfält inom detta, att vårda och bevara vårt materiella kulturarv. En av programledarna är även en gammal student som precis utsetts till årets byggnadsvårdare. Samtidigt har tittarsiffrorna veckovis legat vid miljonen vilket visar på ett växande intresse för kulturvården. Programmet är mer aktuellt än någonsin, även för oss yngre.

  Hur kan ni då lägga ner?

  Till skillnad från tidigare så finns idag en större medvetenhet kring att vårda och bevara äldre hus.

  Tänk dig det gamla torpet med de munblåsta glasrutorna, de runda kakelugnarna och den sneda husväggen som ”satt sig”. Hur du än försöker så kommer den där tavlan alltid hänga snett. Låter inte detta charmigt? Absolut, men det finns så mycket mer än bara det estetiska. Det ekonomiska och miljövänliga perspektivet är minst lika angeläget. När vi nu står inför en oviss framtid måste vi agera ansvarsfullt. Vi måste inse vilka resurser som finns istället för att enbart skapa nytt, nytt, NYTT.

  Det är därför dessa TV-program är så viktiga. De väcker intresse och engagerar hela det svenska folket. Nu när ni väljer att lägga ner kulturprogrammen så hämmar ni utvecklingen. SVT, ni som är en statlig verksamhet och har ett ansvar att bilda folket. Skärp er!

  Antikvariestudenterna vid Uppsala universitet, Campus Gotland

  Dela och sprid!

  ”””

  Vad tänker du göra åt sakernas tillstånd Jimmie Åkesson?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: