Åtal för två bombdåd i Stockholm

TERRORISM. Det sker allt fler bombdåd i flerbostadshus i vårt land. Inom de kommande veckorna hoppas åklagaren väcka åtal kring två bombdåd som skett vid flerbostadshus i Stockholmsområdet i år. Carl Mellberg, åklagare vid Västerorts åklagarkammare, säger att han i november hoppas åtala en person som han tror beställt dåden som skedde i Kista och Husby, rapporterar Sveriges Radio.

Jag menar att själva grunden till ”sprängningarna” är ett utpressningsförsök, där man har riktat ”sprängladdningen” mot personer som kan kopplas till målsäganden i utpressningen, säger Carls Mellberg till Ekot.

-Pettersson har svårt med att media och myndigheter kallar dåden för sprängningar, sprängningar används när man bygger. Det är terrorism, det är bomber mot de boende i fastigheterna och grannarna. Det är terrorism.

Det är priset för mångkulturen.

 • TIDIGARE 2020-01-21 Två bombdåd i Stockholm – det är terrorism

BROTTSLIGHET. Det har varit två bombdåd under natten i två flerfamiljshus, omkring 500 meter från varandra, i de mångkulturella paradisen Husby och Kista i nordvästra Stockholm. En person har förts till sjukhus. Personens skador beskrivs inledningsvis som lindriga.

Steget Efter

Det är omfattande skador på fastigheterna men vi vet ännu inte var explosionerna har skett, mer än att det är i närheten eller i fastigheterna, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Räddningstjänsten är på plats med stora resurser sedan klockan 02.40.

Poliser utreder det inledningsvis som allmänfarlig ödeläggelse.

Polisens tekniker och nationella bombskyddet har kallats in för att undersöka lägenheterna.

Polisen

-Pettersson menar att detta är terrorism, vi har lagar. Grip och döm.

2 §   För terroristbrott döms den som begår en gärning som anges i 3 §, om gärningen allvarligt kan skada en stat eller en mellanstatlig organisation och avsikten med gärningen är att
1. injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller en befolkningsgrupp,
2. otillbörligen tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller att avstå från att vidta en åtgärd, eller
3. allvarligt destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer i en stat eller i en mellanstatlig organisation.

Straffet är fängelse på viss tid, lägst fyra år och högst arton år, eller på livstid.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Åtal för två bombdåd i Stockholm

 1. Medborgarna i Sverige, som betalar myndigheternas löner och existens får uppleva alltfler krigsliknande situationer i Sverige. Gator och torg blir farligare för fredliga människor. Sverige välkomnar dubbelt fler ”flyktingar” än våra tre nordiska grannländer gör tillsammans. Hans Jensevik har kanske förstått vad, som pågår bakom kulisserna.
  https://petterssonsblogg.se/2020/10/18/hans-j-om-den-kommande-islamiseringen-av-sverig/#comments

 2. Pettersson sprängning är helt klart fel uttryck det ska vara bombdåd.
  Terrorism är det inte när det riktar sig till en enskild person i utpressningssyfte.
  Däremot kan man säga att den samlade effekten av alla bombdåd inom de kriminella miljöerna blir terrorism.
  Anstiftare till den kriminella terrorn skulle jag hävda att våra sinnesslö politiker är som har genom en mängd beslut möjliggjort denna utveckling. Samtidigt har de sinnesslöa politikerna avstått från att ta nödvändiga beslut för att stoppa utvecklingen.

 3. Mångkulturen genererar en helsikes massa nya jobb.
  Övervakning, reperationer, poliser, sjukvårdspersonal, skolpersonal, socialtjänst, städning o s v.
  Tyvärr bekostas allt av skattemedel och privata försäkringar.
  Vad är egentligen positivt med mångkulturen? Det har bara skapat konflikter och bråk mellan grupper.
  De riktiga jobben som tillför samhället kapital, är en total illusion.

Kommentera