Olika rapportering om val och Bidens affärer

MEDIA. Som ni vet hotar vänsterledaren Jonas Sjöstedt med att avsätta regeringen Löfven om han inte får som han vill med LAS-förhandlingarna. Många opinionsbildare menar att ett extraval med möjlighet till maktskifte under pågående pandemi är onödigt och att det är risk för kaos.

– Pettersson har dock noterat att samma opinionsbildare som inte vill ha nyval i Sverige längtar efter valet i USA och möjlighet till maktskifte där. Det är tydligen skillnad på corona här och där.

När det gäller USA-valet är det väldigt tyst i svenska medier om att demokraternas presidentkandidat Joe Biden anklagas för korruption av bland annat The New York Post som Facebook och Twitter hindrar att spridas.

En intressant rubrik såg jag på nätet i Aftonbladet i morse.

Stort uppslaget att Trump anklagas av Kristin, 50, betydligt mindre att Biden anklagas av ÅTTA KVINNOR. Tycker ni den rubriken är opartisk och saklig?

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Olika rapportering om val och Bidens affärer

 1. Facebook och Twitter är ute på en mycket farlig väg.

  När man stryper den öppna demokratins spelregler. Deras censurerande av New York Posts artiklar om familjen Bidens skumraskaffärer i Ukraina och Kina. Var nog ett av deras största misstag någonsin.

  Vilket bara kommer att slå tillbaks på företagen själva. Deras utgivnings villkor kommer nu verkligen att diskuteras och förmodligen omprövas för framtiden. Företagen är nu kallad till senatens juridik kommitté . Där de ska ställas till svars och förhöras på fredag.

  Att så uppenbart ta ställning i ett amerikanskt presidentval som de gör. Är ju ett stort ingrepp på yttrande och åsiktsfriheten, som drabbar alla användare av Facebook och Twitter. Man stryper helt enkelt demokratins grundläggande förutsättningar. För att kunna verka på allra bästa sätt. För alla människor.

  Tänk er själva om Aftonbladet har en viktig och avslöjande artikel.

  Som berör och handlar om den moderata statsministerkandidaten inför det svenska valet 2022. AB vill sprida den på sina sidor knutna till Facebook och Twitter. För att nå ut till så många människor som möjligt. Så att de ska kunna ta del av artikeln.

  Men relativt snabbt stoppar Facebook och Twitter den artikeln från tidningen. Man stänger även ner AB:s egna Facebook och Twitter sidor. Man stänger dessutom av allas konton, som har hunnit dela AB-artikeln.

  Hur skulle svenska media reagera då? Vad skulle svenska folket tycka om denna inblandning i deras demokratiska valrörelse? Tänk efter själva. Före det inträffar.

 2. Liberalerna som varit så kartiga att LAS ska genomföras utan ändringar om inte parterna kommer överens. Nu börjar det brännas och då låter det annorlunda, det är dumt mitt i pandemin med ”kaos” (kan det bli mer kaos än det är?) så det går nog att göra vissa justeringar? Är det inte den stora stora risken att åka ur riksdagen som bekymrar Liberalerna mest vid nyval?

 3. Kan kasta in landet i ett kaos! Vad är det för inbeciller som anser det. Med den skräckministär som styr landet Sverige idag så har vi ett rullande kaus hela tiden.

Kommentera