Hamid Zafar och Gina Dirawi behandlas helt olika

OLIKA. Vi har alla hört om Hamid Zafar, som ofta kallas Rektor Hamid och hans homofobiska och antisemitiska uttalanden på sociala medier.

Hamid blev med omedelbar verkan av med sitt jobb, sina övriga uppdrag och redan inspelade program ”På Spåret” i SVT har plockats bort och ska inte sändas.

Gina Dirawi by anders-h-foto is licensed under CC BY 2.0

Annat var det för Gina Dirawi, den unga damen har vid ett flertal tillfällen uttalat sig antisemitiskt men klarar sig med, ”det är olyckliga uttalanden och jag står inte längre för dem”, säger Gina. Precis som Hamid Zafar sagt.

Gina Dirawi har ofta jämfört Israel med Hitler

 • ”sionisterna asså , dom ska alltid ligga bakom allt (JUDAR) !!!”
 • ” Israeler och judar är omänskliga. de har inget blod i kroppen.”
 • ”en droppe blod av en arab är värd 1000 israeler”

Det är bara några av Gina Dirawis uttalanden och efter dem har om varit programledare i P3, programledarna för Sveriges största TV-program: Melodifestivalen och julvärd i SVT med mera.

På förintelsens minnesdag bloggade Gina

 • ”För alla palestinier som mördats av sionister i Israel”
 • ”Hur kan ett land som Israel,som bryter mot alla mänskliga rättigheter,som gör exakt samma sak som Hitler gjorde fast med andra medel”
 • ”Jag förstår inte hur människor som upplevt förintelsen, kan göra samma sak mot andra människor, och att världen bara ser på. Detta är den nya förintelsen!”
 • ”då Israel slaktade hundratals människor”
 • ”Man kallar Hamas terrorister, men vad fan är inte Israel då?”

Nyheter24

Gina Dirawi föddes 1990 i Sundsvall. Familjen har palestinska rötter och kommer från Libanon. En farbror som läste i Uppsala lockade Dirawis far Saleh till Sverige och denne började studera i Sundsvall. Han gifte sig med palestinskan Siham och de bosatte sig i Sundsvall, där Gina Dirawi och hennes tre syskon sedan kom att växa upp. Gina Dirawis farfar var imam i Sundsvall fram till sin död i mars 2011.

-Pettersson har svårt att förstå skillnaden i behandling mellan de två, men det är mycket jag inte förstår…

Sedan Israel bildades 1948 har ungefär 11 miljoner muslimer dött en våldsam död. 35.000 av dessa har dödats av israeler och tio miljoner av muslimer. Ändå är judarna de stora mördarna.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Hamid Zafar och Gina Dirawi behandlas helt olika

 1. Problemet är att den ”gode” Zafir tydligen lutar mot moderaterna medan Gina & co har de rätta åsikterna, dvs lutar mot den rödgröna röran.

  • Är ”gina” vacker??
   Då har Du inte så värst höga krav måste jag säga.
   Men å andra sidan, omslagspapperet kan ofta se fint ut medan innehållet i asken är genomruttet.

   • Ja, hon är vacker, därmed inte sagt vackrast och inte heller att hon ska vara i landet. Men vad är annars förklaringen till särbehandlingen? Kanske för att hon är kvinna då!?

 2. Om en infödd svensk hade uttalat sig som de här två då hade den personen fått böter eller fängelse! Var är likheten inför lagen?

 3. Ja det går ju bra att komma till ett land DÄR MAN ÄN SÅ
  LÄNGE SOM SVENSK FÅR UTTALA SIG,, men ifall hon
  uttalat något liknande mot regimen i det land hon kommer
  ifrån hade hon nog fan snart fått gjort avbön.?

 4. Naturligtvis är det Israel /Palestina konflikten som ligger bakom.
  Angående Israel : varför inte göra en stat av Gaza, Västbanken och Israel. Då kunde de två folken leva sida vid sida och utveckla landet ännu mer! Stötestenen är extrema nationalistiska och religiösa grupper i båda lägren. Men kanske skulle en majoritet trivas

  • Det ligger enorma rikedomar i havet utanför Gaza remsan bara att ta fram. Men när all kraft går åt till att föda barn och önska att Israel försvann från jordens yta. Samt att stå med röven 5ggr om dan i vädret.

 5. Bra inlägg som visar att egentiliga orsaken till att Hamid röjdes undan var att han raporterat obekvämt från Afghanistan och svenska utanförskapsområden, snarare än att han varit antisemit och homofob (vilket undersökningar visar att minst 60% av muslimer är).

 6. Gina Dirawi är uppbackad av den högsta ledningen i SVT och SR, utnämnd till oberörbart helgon på grund av sitt ursprung.
  Rektor Hamids skrivande på nätet är inte något kontroversiellt i den vänstra delen av socialdemokraterna, miljösekten och vänsterpartiet utan de understödjer snarare åsikterna.

  • Medan Eva Hamilton var vd för SVT utspelades detta den 6 december 2012:

   Delcitat

   Det är olyckligt. Jag blir förbannad, säger hon i en intervju med Svenska Dagbladet.

   I intervjun signalerar Eva Hamilton att man har tagit båda programledarna i örat efter de uppmärksammade historierna.

   Slut delcitat

   Eva Hamilton blev förbannad och påstod sig ha tagit Gina Dirawi och Danny Saucedo i örat för deras övertramp.

   Den milda ”bestraffningen” tyckte Eva Hamilton räckte och både Gina Dirawi och Danny Saucedo kunde fortsätta sina respektive karriärer inom underhållningsbranschen.

   Läs mer på länken nedan:

   https://www.svt.se/kultur/svt-s-vd-om-gina-och-danny-blir-forbannad

Kommentera