Faktagranskning av Expressens ”klimatlarm”

Expressens och deras västerben, Göteborgs-Posten kör ett rätt grovt ”Klimatljug”:

Uddevalla har helt klart problem, men orsaken??

”Experterna räknar med att havsnivån kommer att stiga med flera meter i framtiden”.

:” Ändå är det bara en västanfläkt av vad som komma skall. Klimatförändringarna medför att temperaturen i havet stiger, vilket leder till att havsvattnet expanderar och tar mer plats. Den globala uppvärmningen leder också till att glaciärer och landisar smälter fortare än de byggs på. Följden blir en höjning av havsnivåerna. Uddevallas redan stora problem kommer således att bli ännu större.”

Kollar man HÄR där man följer upp havsvattennivåerna runt hela jorden, så hittar man Smögen, som ligget sådär 30 km från Uddevalla. Ser ni höjningen ?  Nivån sjunker sedan början av nittonhundratalet  med 1,76 mm per år. Ingen tendens till att förändring till stigande nivåer.

Torshamnen, Göteborg en bit söder om Uddevalla,nivån sjunker med millimetern per år.

Oslo en bit norr om Uddevalla,där sjunker vatten nivån med drygt 3 mm per år.

Fredrikshamn i norra ändan av Danmark sjunker vatten nivån, men bara 0,06 mm per år.

Man undrar vilka de så kallade ”Experterna” som åberopas i artikeln är??

11 thoughts on “Faktagranskning av Expressens ”klimatlarm”

 1. Faktum är ju att landhöjning fortfarande sker över precis hela norra halvklotet efter de kilometerhöga isarna som vägde ospecificerat antal miljarder miljarder ton. Så OM det skulle vara så att haven stiger på de platser där inlandsisarna INTE pressade ner jordskorpan så är det inget konstigt – eftersom det över HELA norra halvklotet sakta lyfts upp land och havsbottnar vilket förflyttar vatten. Att haven ändå inte stiger mätbart någonstans beror på att enorma mängder vatten buffras upp främst på Antarktis och att ”den globala uppvärmningen” är ytterligare en bluff orkestrerad av de som styr med sina hejdukar överallt, sitt guld och sitt centralbankssystem. För övrigt har Sverige blivit ett dårhus som ett sunt världssamfund i ren välgärning borde vätebomba bort från jordens yta.

 2. Jävla skitsnack om havsnivåerna. Har själv stått och fiskat med kastspö sen lite knatte på olika platser runt Uddevalla, och fortsatt med barn och barnbarn. Favoritstället är en platt sten 10 – 15 cm över normalståndet och där ser likadant ut idag som på 60 talet. Inget har hänt.

 3. Jag försökte hitta data för Normaal Amsterdams Peil som mätt havsnivå i flera hundra år utan att hitta något vid en snabb sökning.

 4. Klimat-ljug alltihopa.
  Journalisterna har inte en susning om vad de skriver, vi måste lita på professorer och forskare som har utbildning och kunskaper och förstår.
  Koldioxiden är en förutsättning för livet, allt som odlas på våra åkrar är beroende av koldioxid.
  Ju mer koldioxid ju bättre växer det.
  Finns det någon vettig människa som litar på en journalist?

 5. Jag la in frågan i blogg med sakkunninga om hav och klimat. Jag fick många intressanta svar. Det som var intressant var att det var olika svar från nästan alla som hade svarat. Så ni ska veta att det kan vara så att havsnivån sjunker, är oförändrad eller stiger. Jag tror det kallas meningslöst vetande.

Kommentera