Tre somalier dömda för grov misshandel i Danmark


VÅLDSVÅGEN. Tre män med somalisk bakgrund har dömts till fängelse för att ha attackerat en 20-åring – en kastas ut ur Danmark, rapporterar tidningen NordJyske.

Tre män med somaliska rötter har fått rättssystemets räkning efter att ha attackerat en 20-årig man i Aalborg natten den 15 augusti i år och slog honom så våldsamt i huvudet med både en flaska och knytnäve att han därefter var tvungen att sy 15 cm långt sår.

På torsdagen avgjordes priset för överfallet vid domstolen i Aalborg, där de tre männen i åldern 36, 33 och 25 dömdes till fängelsestraff på ett, ett och ett halvt fängelse.

Två av männen – 36-åringen och 25-åringen – har båda tidigare dömts för våld.

36-åringen erkände. Utöver fängelsestraffet på ett år dömdes han till en varning om utvisning.

Den 25-åriga somaliern som tidigare dömts för våldsamheter dömdes också till utvisning från Danmark, domstolen fann det bevisat att det var hans slag med flaskan som gav det 20-åriga offret det djupa såret ansiktet, som därefter måste sys. 25-åringen fick ett års fängelse men överklagade utvisningen.

33-åringen bad i 14 dagar för att överväga om han skulle överklaga domen på sex månaders fängelse. Flera vittnen förklarade i domstolen att han inte fysiskt deltog i övergreppet mot 20-åringen, men ändå fann domstolen honom skyldig.

-Pettersson säger att utvisning av båda de tidigare dömda somalierna hade känts rimligt. Den tredje som inte deltog fysisk fick sex månaders fängelse och det är sex månader mer än han fått i Sverige…

Om somalier på bloggen…, jag vill dock påpeka att alla somalier begår inte brott, bara 62 % av de unga är dömda…

År 2000 fanns det ytterst få somalier i Sverige…

En gång var Aftonbladet en annorlunda tidning

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Tre somalier dömda för grov misshandel i Danmark

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: