Det är uppåt väggarna

SVT. Ett av SVT:s succéprogram är ”Det sitter i väggarna” läggs ned, trots 1,1 miljon tittare och att programmet är ett av de fyra största i alla kanaler. SVT vill satsa på en yngre målgrupp. – Vår utmaning är att göra program som lyckas online och för de under 50, säger SVT:s programchef Micael Lekberg.

Bild från SVT

-Programmet är ett av få som Pettersson följt på SVT, det har varit intressant att se historien om gamla hus. Om vilka har bott i huset tidigare och hur det sett ut sett ut från början, med åratal av lager och människoöden.

Programchefen Micael Lekberg tycker väl inte det är intressant att visa ur det moderna Sverige växte fram utan invandrare som helt lyser med sin frånvaro i de gamla historierna och slitet.

Mikael Lekberg bor i en villa på drygt 200 kvadrat, värderad till 14 miljoner i helvita exklusiva Höllviken utanför Malmö, i detta område funderar han på vad som lockar yngre personer att titta online och struntar i Sveriges historia och dem som byggt landet.

Lekberg brukar svamla om att SVT står för alla människors lika värde men skutan lutar rejält åt babord, vilket betyder vänster för landkrabbor.

Lekberg sa sig ha fullt förtroende för det medarbetare på SVT som smugglade en migrantpojke från Grekland till Sverige, han har varit ansvarig för program som hyllar Kuba osv. Det är klart att det med en sådan inställning är dags att byta ut ett svenskt program om svenskarnas historia.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Det är uppåt väggarna

 1. Programmet innehåller naturligvis för mycket svensk historia och uppfattas som nationalistiskt och lite rastiskt av vänstermaffian och stackars importerade lönsamma raketforskare och lyxturister som inom kort ska ta över och rädda Sverige, nu blir det garanterat ännu ett program som grundar sig på Islam.
  Som man röstar får man ligga obekvämt, slutet för Folkhemmet är tyvärr mycket nära nu och nästan 80% av det svenska foket känner sig trygga.

 2. Det är inga kändisar från Södermalm med i programmet. In med Plura, Wahlgren och Arga Snickarn så blir Lekberg nöjd.

 3. Har aldrig gillat reklamkanaler. Men ska bli väldigt glad den dag då SVT läggs ner, vilken skattelättnad.

 4. Har aldrig sett programmet men det verkat populärt så det ska naturligtvis läggas ned. Alla förändringar som gjorts på senare år har alltid varit till det sämre. Men arbetar man i en skyddad verkstad så kan man ju spotta tittarna rätt i ansiktet. Nä lägg ned skiten speciellt yngre tittar bara på streamat numera men betala skiten det ska alla tvingas göra. Rena diktaturen.

 5. ”Vår utmaning är att göra program som lyckas online och för de under 50.”

  Program online faller utanför Granskningsnämndens jurisdiktion. Bara så ni vet.

  • Vad är det för ett ljushuvud som gör tummen ned för en kommentar som innehåller ren fakta och inget annat?

 6. Vi gamlingar är en minoritet som inte har någon talan.

  Här är en minoritet som kräver och kräver:

  ”Från och med nu ska endast svenska flaggan och Hörbyflaggan hissas i kommunala verksamheter – alltså inte den så kallade prideflaggan eller andra minoritetsflaggor.”

  Inte fan är väl Pride en minoritet.

  https://www.expressen.se/kvallsposten/kyrkan-kontrar-i-horby-och-hissar-prideflaggan/

  Gud ske lov att vi har en svensk kyrka som motarbetar oliktänkande medarbetare. Goliat mot David.

 7. Självklart väljer SVT att hellre indoktrinera förstagångsväljarna med sin propaganda. För dom är ju så oerfarna av livets realiteter, att de lätt kan luras in i vänster-fållan.

 8. Förnekandet av kulturen har ett speciellt syfte. För fem år sedan, i oktober 2015, samlades en stor del av Sveriges beslutsfattare efter det att Stefan Löfvén inbjudit till vad som kallades ”den nationella samlingen – Sverige tillsammans, för att samla alla krafter som kan och vill bidra till att förbättra nyanländas etablering”. Inledningstalare var överintendenten Ingrid Lomfors vid myndigheten Forum för levande historia. På väggen bakom henne stod följande text att läsa:

  1 Invandring är inget nytt
  2 Vi är alla en konsekvens av invandring
  3 Det finns ingen inhemsk svensk kultur

  I sitt tal förtydligade Lomfors: ”Föreställningen om att det skulle finnas en enhetlig, inhemsk kultur, som går tillbaka till urminnes tider, den bygger inte på fakta”. För att skapa ett öppnare samhälle och ett medel mot främlingsfientlighet försöker man alltså framställa Sverige som ett land som tidigare tagit emot invandrare i stora skaror. Det ansågs också viktigt att påpeka att det inte finns någon ”enhetlig, inhemsk kultur”. Kulturen uppfattas som ett motstånd som måste brytas ner för att bereda vägen för ett öppnare, mångkulturellt samhälle.
  https://timbro.se/integration/svensk-kultur-en-forutsattning-integration/.

 9. Och så säger dom att dom värnar kulturen?? När dom väl
  lyckas att göra något som kan liknas vid kultur, då ska det läggas
  ner. Finns det inte nog med program för dem som är under 50 ??

Kommentera