Tre svenskar döms för grov utpressning


BROTTSLIGHET. Två män och en kvinna, 27 och 28 år, från Katrineholm och Nyköping dömdes i går måndag till tre års fängelse var av Nyköpings tingsrätt för grov utpressning och olaga frihetsberövande.


De döms för att tillsammans ha hållit en man bunden i en bostad utanför Flen i mitten av maj och kommit över hans bank-id och kontonummer, tagit lån i hans namn och handlat med hans bankkort för stora summor.
Kvinnan fick kontakt med offret via en nätdejtingsajt och de träffades i hennes bostad.

Ur domen Nyköpings Tingsrätt målnummer B 1840-20

Adolfsson, Söderberg och Johansson har ensamma eller med
ytterligare en eller flera personer, tillsammans och i samråd eller samförstånd, bemäktigat sig och spärrat in SJ med syfte att utöva utpressning mot honom. De lurade SJtill Adolfssons bostad genom att få honom att tro att han skulle på en date. I bostaden bemäktigade de SJ genom att trycka ner honom på golvet, trycka en fot eller ett knä mot hans kropp, sparka honom i ansiktet, hota att skada honom med en machete och fängsla hans händer med buntband och ett skärp. Frihetsberövandet har vidmakthållits genom att han sedan hållits bunden, under bevakning och rånats.

…De tvingade honom att uppge koden till sitt mobila bank-ID och bankkort och tillgrep hans mobiltelefon, bankkort, dörrnycklar och ID-kort. De tvingade SJ genom att, när han var frihetsberövad slå honom i
ansiktet och mot överkroppen, pressa ett knä mot hans kind eller nacke, trycka hans huvud mot golvet och hota med att utsätta honom och hans minderåriga dotter för våld samt bränna honom. Hoten har förstärkts med machete och framstod för SJ som akuta. Genom angivna hot och angivet våld har dom även förmått SJ till att inte ingripa mot eller förhindra tillgreppet av hans saker, de transaktioner som beskrivs nedan och att hämta ut paket.

Gärningspersonerna har beställt varor på kredit i SJs namn för i vart fall
90.000 kr, tagit lån hos kreditinstitut i hans namn för i vart fall 700.000 kr och genomfört köp med hans bankkort för i vart fall 100.000 kr.

SJ har med hänsyn till sina personliga och kognitiva egenskaper haft
särskilt svårt att värja sig från gärningen.

-Pettersson säger att advokaternas arvoden uppgår till c:a 978.000 kronor…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Tre svenskar döms för grov utpressning

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: