Tre svenskar döms för grov utpressning

BROTTSLIGHET. Två män och en kvinna, 27 och 28 år, från Katrineholm och Nyköping dömdes i går måndag till tre års fängelse var av Nyköpings tingsrätt för grov utpressning och olaga frihetsberövande.


De döms för att tillsammans ha hållit en man bunden i en bostad utanför Flen i mitten av maj och kommit över hans bank-id och kontonummer, tagit lån i hans namn och handlat med hans bankkort för stora summor.
Kvinnan fick kontakt med offret via en nätdejtingsajt och de träffades i hennes bostad.

Ur domen Nyköpings Tingsrätt målnummer B 1840-20

Adolfsson, Söderberg och Johansson har ensamma eller med
ytterligare en eller flera personer, tillsammans och i samråd eller samförstånd, bemäktigat sig och spärrat in SJ med syfte att utöva utpressning mot honom. De lurade SJtill Adolfssons bostad genom att få honom att tro att han skulle på en date. I bostaden bemäktigade de SJ genom att trycka ner honom på golvet, trycka en fot eller ett knä mot hans kropp, sparka honom i ansiktet, hota att skada honom med en machete och fängsla hans händer med buntband och ett skärp. Frihetsberövandet har vidmakthållits genom att han sedan hållits bunden, under bevakning och rånats.

…De tvingade honom att uppge koden till sitt mobila bank-ID och bankkort och tillgrep hans mobiltelefon, bankkort, dörrnycklar och ID-kort. De tvingade SJ genom att, när han var frihetsberövad slå honom i
ansiktet och mot överkroppen, pressa ett knä mot hans kind eller nacke, trycka hans huvud mot golvet och hota med att utsätta honom och hans minderåriga dotter för våld samt bränna honom. Hoten har förstärkts med machete och framstod för SJ som akuta. Genom angivna hot och angivet våld har dom även förmått SJ till att inte ingripa mot eller förhindra tillgreppet av hans saker, de transaktioner som beskrivs nedan och att hämta ut paket.

Gärningspersonerna har beställt varor på kredit i SJs namn för i vart fall
90.000 kr, tagit lån hos kreditinstitut i hans namn för i vart fall 700.000 kr och genomfört köp med hans bankkort för i vart fall 100.000 kr.

SJ har med hänsyn till sina personliga och kognitiva egenskaper haft
särskilt svårt att värja sig från gärningen.

-Pettersson säger att advokaternas arvoden uppgår till c:a 978.000 kronor…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Tre svenskar döms för grov utpressning

 1. Regeringen var och pillade i namnlagen för något år sedan så att efternamn med en viss räckvidd inte längre är skyddade. Tanken var att utlänningar skulle kunna lägga sig till med svenska namn för att lättare kunna få komma på anställningsintervju. Därför är det inte säkert att Adolfsson, Söderberg och Johansson är av svensk härkomst även om inget i just detta fall tyder på annat. Vanliga efternamn är med andra ord ingen säker indikator på härkomst längre.

  • Argus:
   Det fick min dotter uppleva efter att ha skickat en elev med ”svenskt efternamn” till en Pryoplats,där företaget redan vid anmälningen förklarat, att men ville ha svenska elever.
   Ett telefonsamtal,och en besviken invandrare som återvände till skolan med oförrättat ärende. Kan ibland tyckas allt för hårt,mot de som vill integrera sig.

  • Påminner om den kriminelle advokaten som lade till sig med efternamnet ”Magnusson” tror jag det är.

 2. När drogerna går in går vettet ut.
  Ofta den bokomliggande orsaken, liksom stölder hos äldre via hemtjänsten.
  Kommunerna anställer ofta dessa för att de ska rehabiliteras som det så fint heter.

 3. Har du verkligen stavat deras namn rätt Pettersson ? Machete är ju inte något vanligt vapen i civiliserade delen av jorden !

 4. Ja det finns huliganer även i vårt land som vi inte kan visa ut men väl låsa in dem för lång tid.
  Det är i det närmaste befriande att se vi har lite kvar av vårt ännu inte bara inflyttade som ställer till djävulskap.

Kommentera