Klimatbonus…

HANDEL. Hemköpskedjan AB är ett företag som med varumärket Hemköp driver en grupp större dagligvarubutiker som antingen är helägda eller bedrivs i franchiseform. Hemköpskedjan ingår i Axfood som ägs av Axel Johnsongruppen, som är en svensk företagssfär som ägs av Antonia Ax:son Johnson med familj.

Hemköp ska knuffa sina kunder i en mer klimatsmart riktning. Nu ska matkedjan ge högre bonus till den som köper vegetariskt – än den som köper exempelvis rött kött.

David Sundin som bland annat arbetar åt SVT tycker det är bra och kallar de moderata riksdagsledamöterna Ericson och Beckman, som inte gillar det nya bonussystem, ja, ja…

Fast David har rätt, det är fakta, jorden kommer att gå under om några miljarder år, att hålla sig till ”fakta” är troligen en förutsättning för att arbeta åt SVT…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Klimatbonus…

 1. Hemköp ska nog inte vara alltför stora i korken, eftersom Lidl tar över alltmer, med sitt allt bättre varusortiment.

 2. Jag förstår inte tänket hos Hemköp. Man premierar de kunder som köper frukt och vegetariskt som kommit till Sverige med stora dieselslukande båtar, samtidigt ska man ”straffa” de som köper närproducerat kött. Jag är ganska övertygad om att rent klimatmässigt sett så måste ju närproducerat kött som transporteras kanske 10 mil vara bättre än sojabönor odlade i USA.

 3. I min familj äter vi ”gräs” dvs kor som äter gräs o vall, korna bajsar o gödslar gräset, sedan äter vi kon…. 😉

 4. Om man skulle upphöra med köttproduktionen, så skulle man på lite sikt inte heller kunna odla grönsaker och spannmål. För det behövs nämligen gödsel om det ska växa något……..Så de´ så !

  • Så långt kan inte miljötalibanerna tänka.
   Läste en insändare i Kvällsstunden; Sluta drick mjölk och låt kons kalv dricka mjölken.
   Om vi skulle sluta dricka mjölk kommer kon inte få någon kalv och slaktas och ingen gödsel som är av värde för odlandet.
   Vissa skriver gärna ut hur dumma de är.

 5. skicka grönsaker, kött och fisk mm världen runt är en struntsak så länge Miljöpartisterna får det får det serverat färdigt på bordet.
  Miljöbilar och miljöbonus utdelas till dem som har råd eller arbetar inom politiken.
  Vi andra är några lågt stående varelser som helt enkelt inte har råd med att betala för en Tesla eller dylikt, då det kostar som att köpa en lägenhet eller ett hus!!
  hur skall vi låg avlönade normala arbetare prioritera, ta lån för att tillfredställa alla dessa världs frånvända hycklare???
  Det funkar inte så , vi skall överleva vardagen först och främst.
  Men de kommer säkert på någon ny skatt som gör allt omöjligt att äga även en insats lägenhet, och som vi ska dela med dom nykomna, för att just, de kan.!
  vart är vi på väg?

 6. Att vara miljövän är att vara motståndare till allt vad sunt förnuft är. Det är helt ok att köra omkring i gamla bilar som slukar bensin och saknar avgasrening eller elbilar som överhuvudtaget inte kan kallas miljövänliga efter att de laddats med importerad el producerad av kolkraftverk. Att dessa miljötalibaner saknar all insikt i vad den svenska djurhållningen betyder för att hålla landskapet öppet och vad det betyder för den ekologiska mångfalden. Det verkar dom inte begripa.

  • Det förklarar en hel del. Hon blir snart arbetslös om förtaget ska ha någon chans att överleva.

Kommentera