Rånarna stormar lyxvillan i Danderyd – hotar kvinna med kniv

VÅLDSVÅGEN. En mamma med tre barn sov i villan i Danderyd kommun. Tidigt på morgonen vaknade hon och hörde ett ”knastrande”. Hon gick upp och såg att en ruta var krossad. – Då känner jag att någon tar tag i mitt hår eller om det var nacken. Jag hamnade på knä och tre personer har kommit in i huset från fönstret, berättade hon för polisen, enligt Expressen.

En av rånarna. Foto: Polisen

Efter att ha tvingat ned kvinnan på knä, hotat med kniv, stulit bland annat en klocka och smycken, tog rånarna bilnycklarna och försvann i familjens bil.

Polisen larmades och fyra män i åldrarna 22 till 27 år greps på olika platser i närområdet. Intrånget genomfördes i mitten av maj, och kvartetten åtalades för grovt rån.

Två av rånarna, den ene bär kniv. Foto: Polisen

Pettersson säger att de fyra misstänkta rånarna tillhör folkgruppen pixelhuvud enligt Expressen.

Minimistraffet för grovt rån är fem års fängelse. I åtalet skrev åklagaren att ”brottet bör bedömas som grovt eftersom det skedde efter intrång i familjens bostad nattetid och att gärningsmännen således har visat synnerlig råhet och utnyttjat målsägandenas skyddslösa och/eller utsatta ställning”.

De misstänkta lystrar till namn som

ATTUNDA TINGSRÄTT MÅLNR: B 5640-20
Cierbel Chabo
Amanuel Gebrihiulet
Abubakar Abdullahi Yassin
Alieu Ceesay

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

34 thoughts on “Rånarna stormar lyxvillan i Danderyd – hotar kvinna med kniv

 1. De lär sig efter hand precis som björnarna var de finner och har bäst chans att hitta det bästa bytet

 2. Grovt är för lindrigt! Man har mordhotat kvinnan med en kniv emot halsen i hennes eget hem, då ska det betraktas som synnerligen grovt och ge minst 10 års fängelse (riktiga år! och i hemlandet) samt naturligtvis livstids utvisning utan pardon!

 3. ”Bra att det sker i Danderyd .Det bör ske i centrala Stockholm och Lidingö!”

  Hur fan är ni funtade? Önskar ni ond bråd död för svenskar i stället för att slåss för landet och se till att dessa varelser tvingas ut från landet:

  Det är så man skäms över hur många resonerar.

  Gå och skaffa er ett svart bälte i karate eller något dylikt för att gå i försvar !

  • Det är inte MP och vänstern som sitter i villor i Danderyd. Så varför önska dem ont.

   Tänk dig själv med dina barn i samma situation och snacka sedan.
   Många oskyldiga drabbas i dag.
   Tack vare fega svenskar, som inte agerar.
   Hur många vore intresserade av ett möte i centrala Stockholm för en vidare diskussion om hur vi agerar vidare för att få till en ändring?

 4. Chabo som härstammar från arabländerna är mest representerad i Sverige och USA. Verkar som hela klanen har emigrerat från sina länder.

  Gebrihiulet är ett påhittat/taget namn.

  Yassin
  https://se.namespedia.com/details/Yassin

  Ceesay _kända gangstrar
  https://samnytt.se/kriminell-namndeman-friar-gangsterrappare-for-mord-doms-endast-till-laga-boter/

  I Agendan i kväll säger Lövén till kristersson med ett allvarligt ansikte gällande brottsligheten att ”Fängelserna är fulla ” Varpå Kristersson flikar; Ja , Stefan.Du har tagit bort 500 fängelseplatser. ” Jag såg hur Lövén blev Hulken, grön i ansikte. Jag trodde att han skulle svimma på plats.

  Apropå Agenda; Ssjöstedt verkar ha fått punka.Han vågar inte gå vidare i frågan gällande regeringen.

  Apropå vett och etikett;
  Nyamko Sabuni, vår svarta drottning , bör sättas i skolbänken. Hon pekade mot Jimmie och sade; Den där.
  Sen när har vett och etikett försvunnit i Sveriges Riksdag? 2020 ,men nu får det fan i mig vara nog. När den där svarta XXXan kallar Jimmie för den där, dags att hon avgår och drar från landet.

  • Ja hon skulle definitivt göra mer nytta i Afrika än här med den erfarenheten och kunskapen hon har

  • Björnarna får du skjuta om det kniper dock inte den nesliga nyadeln (även om de gått till attack) som det verkar av tidigare rättsfall.

   Björnar är inga dumskallar som också filmerna visar. ” En mans vett och tio mans styrka” var en vanlig åsikt förr.

   • Nallarna var endast ute efter mat – inte att skada någon. Rätt charmiga, faktiskt.

    Nödvärnsrätten ses väldigt olika av Domstolarna jämfört med rättsuppfattningen hos det svenska folket.

 5. Bra att verkligheten når hela landet. Undrar vad dom röstat på….
  Som man bäddar får man ligga heter det ju

 6. Ingen ska behöva råka ut för något sånt här oavsett om man i sin enfald har röstat på fel partier.Jag hoppas att barnen inte vaknade när dessa as och avskum till människor gjorde intrång i deras hem.Det visar på en otrolig hänsynslöshet när sannolikheten att någon är hemma under inbrottet är stor och kunde ha slutat hur som helst för kvinnan.Nu blev hon ju ”bara ” rånad och dödshotad tack och lov.

 7. Tragiskt för offren, men
  När fick någon utlänning minst fem år för rån i hemmet och rån av åldringar senast?
  Och vad har offren röstat på de senaste decennierna?

 8. Regeringspartierna kan inte ta hand om sina egna misslyckanden i sin invandringspolitik. När de implementerat den nya primitiva kulturen i skötsamma bostadsområden börjar de försvara negativa följder och avarter. Den här hopplösa utvecklingen i Sverige ska förstås ingen acceptera.

 9. Alla skall med var det inte S val slogan? Nu kan nog inte många komma undan längre Tack Stefan och V MP L C underbart samhälle vi fått måtte det bli omval snarast

 10. Mångkulturens pixelhuvuden har har kommit till snorkiga Danderyd. Ni ville ju ha det så om man kollar valresultaten. Håll till godo.

 11. Ledsen för offrens skull men det är bara att inse att vi som folk har fått precis som vi röstat de senaste 30 åren…

  Kan bara beklaga för egen del att även jag på den tiden röstade på MP. Min far som var en av de som bildade gröna seniorer, han vänder sig nu i graven. Han var en skogsmulle och på den tiden stod MP för något gott… Nu verkar alla ha hål i huvudet…

  Jag anser dock att jag har inte svikit mina ideal utan det har det politiska etablissemanget med ”talibaner” av olika former i spetsen gjort. Själv har jag blivit kallad islamofob de senaste 20 åren, men det ser jag som ett sundhetstecken.

  Spyr på medias senaste uthängningen av Ebba och Jimmie, det är bara försök att smutskasta för att minska förtroendet…

  Kan ingen se till att avsätta den här hjärndöda regeringen? och dra in det statsfinansierade mediastödet så att SVT och Aftonljuget går omkull?

  Jimmie och Ebba for president…

 12. Nu du Steffe, nu måååste du ju bara ta tag i denna utmaning och anse detta som Oacceptabelt. Det är allvar nu när både Östermalms-kärringar och Danderyds-kärringar blir mångfalds-berikade. Så länge bara ghettona fick ta del av denna mysfaktor, så gick det väl an. Men nu är det verkligen dags att ”Knäcka Gängen”. Men knappast före nästa val för det vore ju väldigt otaktiskt.

 13. Det enda positiva med detta är att de rika i Danderyd inser att öppen-gräns-politiken fick negativ konsekvens även för dem.

  • Nej, eftetsom så många pensionärer av nån konstig anledning röstar på honom så gör han inte det!

 14. Pettersson:
  Beundrar dig ofta som kan skriva ner dessa svårstavade (för att inte uttala)
  namn ? Inte är väl dessa pixlade figurer födda i Fjollträsket,eller dess närhet ?

 15. Stefan nu är det dags att stoppa all mångkultur satsa på pensionärerna i stället vi som byggt upp landet det är tack vare oss som du har en månadslön på 170 000…….

Kommentera