Gratis Returresa


Algeriska säkerhetsstyrkor har arresterat tusentals migranter och asylsökande och lastat in dem på lastbilar och bussar innan de kördes tillbaks över gränsen till Niger.

”Algeriet har rätt att skydda sina gränser, men inte att godtyckligt fängsla och kollektivt utvisa migranter, inklusive barn och asylsökande, utan spår av ”vederbörlig process”,” säger HRW.

Över 3400 migranter har utvisats under den senaste månaden, det sammanlagda antalet utvisade i år är  över 16 000,  antalet är beräkningar  av hjälpgrupper i Niger. Cirka hälften av dessa är Nigerianer, men inkluderar människor från minst olika 20 nationer.

Niger befinner sig vid en viktig väg söder om Sahara som afrikanska migranter använder för att försöka  nå Medelhavet och sedan ta sig över till Europa.

LÄNK


7 responses to “Gratis Returresa

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: