Stäng

Gratis Returresa

Algeriska säkerhetsstyrkor har arresterat tusentals migranter och asylsökande och lastat in dem på lastbilar och bussar innan de kördes tillbaks över gränsen till Niger.

”Algeriet har rätt att skydda sina gränser, men inte att godtyckligt fängsla och kollektivt utvisa migranter, inklusive barn och asylsökande, utan spår av ”vederbörlig process”,” säger HRW.

Över 3400 migranter har utvisats under den senaste månaden, det sammanlagda antalet utvisade i år är  över 16 000,  antalet är beräkningar  av hjälpgrupper i Niger. Cirka hälften av dessa är Nigerianer, men inkluderar människor från minst olika 20 nationer.

Niger befinner sig vid en viktig väg söder om Sahara som afrikanska migranter använder för att försöka  nå Medelhavet och sedan ta sig över till Europa.

LÄNK

7 reaktioner på “Gratis Returresa

 1. Bättre att beordra SAS att flyga dem direkt
  t Sverige. Romerna (enl fd. ministern Ullenhag) byggde ju Sverige, afrikanerna
  kan fortsätta bygga…lycka till. Arma land

 2. Storstilat mycket hedervärt av Algeriet att skydda de sina mot oönskade gäster. Regeringen måste sända en delegation för att se och lära.
  Vad Human Rights Watch säger de kan de fullständigt ignorera.
  HRW borde fördöma vad våra senaste regeringar gjort mot oss svenskar, men som vanligt räknas vi ej.

 3. En total invasionsstyrka på 16 000 ytterst allvarligt tur att det invaderade Alger inte tar vapenmakten i bruk utan försöker lösa invasionen på fredlig väg !

 4. Utomordentligt av Algeriet. Och unikt för ett i grunden islamskt land. detta måste Européerna stötta!

  1. Sverige lär dra Algeriet inför en internationell domstol och bjuda hit alla utvisade.
   Snart nära dig.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: