Kristet kors kränkande – muslimsk slöja går bra

RELIGION. En 15-åring berättar hur fotografen bad honom ta bort korset, samtidigt fick andra elever i skolan ha på sig sina religiösa symboler under höstens skolfotografering, skriver den kristna tidningen Dagen bakom betalvägg.

Bild från Pixabay

Händelsen med korset inträffade i augusti och har anmälts till Diskrimineringsombudsmannen, DO, samt Barn- och elevombudet, BEO.

Korset skulle kunna vara ”kränkande” om det fanns med på fotot står det i anmälan, dock fick andra elever bära sina religiösa symboler.

– Jag vet att de som har slöja inte behövde ta av den, säger 15-åringen till Dagen.

-Pettersson säger att det finns prejudikat, kränkta muslimer brukar få 30.000 till 60.000 så grabben borde ha det dubbla. Det är trots allt mer kristet än muslimskt ännu så länge…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Kristet kors kränkande – muslimsk slöja går bra

 1. Vad har fotografen för religion eftersom den korsbärande kille förvägrades bära sin religiösa symbol i tider när vi har Religionsfrihet.
  Är vi inte ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE??

 2. Inte förvånad ett dugg…

  För snart 20 år sedan slet ett förskolebarn av min dåvarande flickväns kors som hon bar om halsen. Pojken som var i sexårs åldern väste samtidigt hatiskt ”din kristna ho*a” när han slet det från hennes hals.

  Min flickvän blev inkallad till föreståndaren som förklarade att hon skulle undvika att bära ”provocerande religiösa attribut” annars var hon inte välkommen att arbeta där längre.

  Behöver jag tillägga att min flickvän sa upp sig?

  Hon borde självklart anmält detta men jag tror inte det hade hjälpt… Ingen i vår bekantskapskrets trodde på oss utan menade att vi var islamofober och bara hittade på…

 3. Ja är så förvånad!

  Här läser jag en massa kackel om religioner, islam
  m.m.!

  => Men ingen bryr sig om det värsta brottet mot
  Vårt Fosterland i modern tid !

  Socialdemokraterna skrev kontrakt med muslimerna
  1999, där de ”säljer” Sverige till islam !

  Försök förstå vad detta LANDSFÖRRÄDERI betyder
  för Vårt Fosterland !

  Vi måste göra något år detta!
  Jag har skrivit till SÄPO och frågat om kontraktet.
  Jag har inte fått något svar!

  Skriv du också – det kommer att hända något då!

  LANDSFÖRRÄDERI är straffbart => fängelse !

  Hjälp till att få rättvisa i Vårt Fosterland !

 4. Tidningen Dagen försvarar sina frirelgiösa intressen i Lewi Petrhus anda.
  Både de frirelgiösa och muslimerna vill tvinga på oss sina normer. De hotar varandra, låt oss andra leva ifred.

 5. Svenska makthavare hatar Sverige och sig själva för dom kan inte ta kritik.då måste individerna jävlas med dom för att skänna sig vädefulla..
  En stor samling skitsövlar som kommer förstöra Sverige helt.
  ponnsan
  AFS

 6. Eleven som råkade ut för den här pajasfotografen skulle bett denne flyga och fara dit pepparn växer.Nu var det ju i och för sig bra att tokspelet blev anmält.Frågan är om det leder till något ? Det som är mest skrämmande är att sådant här får förekomma i ett kristet land.Hade idioten till fotograf bett en sikh ta av sig sin huvudbonad ? Eller bett en jude att ta sig kippan ? Nej,jag skulle inte tro det.Men det kristna korset störde.

 7. Det är ett solklart fall. MEN. Skolor och kataloger har rätt att upprätta villkor för medverkan så det är osannolikt att kors-fallet skulle uppfylla rekvisiten för diskriminering. Eleven hindrades inte att vara med på fotot.

  Politiska symboler är som regel inte tillåtna vid skolfotografering, och det har förekommit att elever med svenska flaggan på tröjor har hindrats. Jag kan inte minnas att jag läst att någon annan flagg-tröja blivit exkluderad eller retuscherad i efterhand.

  Man ska i sammanhanget beakta, att korset är en religiös symbol som ytterst sällan förknippas med politik, politiska åsikter eller moraliska värderingar. Då korset som symbol spänner över ett vitt område från katolicism till frikyrklighet och dess bärare har korset av olika orsaker, kanske rent av som smycke eller som tröst i smärtsamma stunder, finns det få aspekter i kristendomen som förenar bärarna i politiska ställningstaganden.

  Korset motsvaras inom islam av halvmånen och stjärnan, inte av kvinnornas huvudbonader.

  Huvudbonaden är inte att betrakta som en religiös symbol utan en politisk gemenskaps-markering och de kvinnor som bär dessa plagg bär dem, frivilligt eller med tvång, just av denna anledning, nämligen att understryka sin etisk/moraliska hemvist, som i detta fall är synonymt med religionens namn.

  Andra gemenskaphets-uttryck kan vara extrema frisyrer, allt från skinhead till tuppkam och regnbågsfärgat, signifikant klädsel som kamouflage, sexuellt utmanande kläder, mao-uniform, kritstreckskostym eller burka. Om man tillåter några av dessa i syfte att vissa elever inte ska utebli från fotograferingen, måste man i rimlighetens namn tillåta alla; att tolka vissa symboler är inte förenligt med gällande bestämmelser och åligger absolut inte rektor eller fotograf. Endast symboler som är förbjudna enligt lagtolkning, exempelvis hakkors, bör klassas som otillåtna vid fotografering. Skulle en tröja med CheGuevara’s berömda profil bedömas OK för fotografering medan en MAGA-tröja vore utesluten?

  Huvudbonad borde sålunda inte tillåtas OM ”politiska” symboler i övrigt är förbjudna.

  Det är synnerligen allvarligt att den kristne eleven förvägrades markera sin religion. Att motiveringen dessutom skrevs till ”korset kan uppfattas som kränkande” är bortom allt förnuft, eftersom korset inte är en offensivt symbol med avsikt att kränka. Sverige är fullt av kyrkor med kors och den svenska flaggan i sig har ett kors. Sålunda kan frågan inte handla om en eventuell kränkning, utan att en fotograf, med skolans goda minne, förbjöd en elev att markera sin religion.

  Därtill kommer att den unge eleven måste anses stått i mycket svag ställning vid tillfället och, såvitt är känt, inte haft någon vuxen att föra dennes talan. Därmed har fotoföretaget, och indirekt den person på skolan som kontrakterat fotoföretaget, förfarit synnerligen klandervärdigt gentemot eleven.

  Jag skulle begära att den ansvarige i skolan tilldelas en skriftlig reprimand och att fotoföretaget utför en ny fotografering av eleven samt betalar ett skadestånd om 2 000 kronor till eleven.

  • Bara ett litet problem med ditt resonemang.
   Slöjan ska bäras av kvinnor som tillhör muslimer för att muslimerna ska veta att hon tillhör en rättroende och därmed inte ska trakassera henne. (koranen 33:59)

   Alltså är slöjan en religiös symbol. Att sedan islam är i grunden en politisk ideologi gör slöjan även till en politisk symbol.

 8. Stoppa islamiseringen, den hör inte hemma i Sverige, norden, europa, inte heller i demokratiska länder.
  Stoppa bidrag till odemokratiska länder och till föreningar här i Sverige.
  Slöja och annan kristen sexualisering av barn ska inte finnas här. Tot stop, rösta nej till Islamisering, rösta på partier som månar om medborgare och alla kriminella utlänningar ska ut ,valet 2022 rösta rätt🙂🙋

 9. Stoppa islamiseringen, den hör inte hemma i Sverige, norden, europa, inte heller i demokratiska länder.
  Stoppa bidrag till odemokratiska länder och till föreningar här i Sverige.
  Slöja och annan kristen sexualisering av barn ska inte finnas här. Tot stop, rösta nej till Islamisering, rösta på partier som månar om medborgare och alla kriminella utlänningar ska ut ,valet 2022 rösta rätt🙂🙋

 10. Det finns dom som har reagerat for langesedan Maja,ingen ville forsta alla varningar utan daddade vidare med islam

 11. Naturligtvis är korset ej tillåtet i dagens Islamistiska satelitstat Sverige som inom kort är ett fulländat Islamistiskt land !
  I Koranen står det klart och tydligt att alla icke Muslimer är otrogna och lovligt byte och kristna är Muslimernas fiende nummer ett, tål att tänka på för dagens trygga svenskar….

 12. Varför har vi så många sjuka individer i Sverige..
  Själv tycker jag fotografen ska lämna landet.
  Helst i går..
  Än parasit som inte ska vara här
  Ut ut
  Ponnsan
  AFS

  • Anmäla, vad kommer den korrupta vänsterjöken DO att göra åt saken ?
   Naturligtvis ingenting….

 13. När muslimer får medborgaskap i t e x Sverige får de kvinnliga anhängare av denna religion ha på sig sin huvudbonad när de skall få ett svenskt pass. Vi andra får ej bära glasögon om jag ej minns fel så måste ena örat visas på passfoton. Dessa muslimer vet i regel att det är ett sekulärt samhälle de kommer till. De vet förmodligen våra lagstiftande politiker och myndigheter också att dessa vet. Varför denna flathet och kryperi för dessa?

  • Gå in på internet och googla på ordet ”HUJUM”, så kan du läsa om hur Sovjetledaren Josef Stalin på 1920-talet försökte utrota den muslimska seden att kvinnor skall bära slöja, i detta fall i de asiatiska sovjetrepublikerna. Trots att Stalins kommunistiska militärpolis samlade ihop många muslimska kvinnor och brände deras slöjor på offentliga möten samt framhöll de etniskt ryska kvinnorna utan slöja som föredömen, tog det över två (2) decennier innan man kunde göra några större framsteg i denna fråga. Och först 1960, under sovjetledaren Krustjov, kunde man i delrepubliken Azerbadjans huvudstad Baku resa en staty i brons av en kvinna, som kastar sin slöja; och denna staty står ännu kvar.

 14. Finns det någon som helst tvekan längre ? Allt kristet ska bort, till förmån för det islamistiska. Alla svenska traditioner ska bort, till förmån för sharia.
  Alla svenska infödingar ska bort, till förmån för det nya herrefolket.
  Allt sker inför öppen ridå och inför våra egna ögon. Med ihärdigt bistånd av nyttiga idioter från vänsterkanten, så trummar propaganda-maskinen på och vi väluppfostrade indoktrinerade dumskallar bugar och bockar glatt.
  Greta yrslar om hotet mot planeten,
  men värre är nog den dumma godheten.

 15. Kristendomen måste försvinna från jorden. Alla måste gå med i det enda som muslimer sprider som skit över hela jorden och vi ser på utan att reagera.

Kommentera