Komsi komsi migranter, lockar Miljöpartiet


INVANDRING. Generösa regler kommer att göra att fler söker sig till Sverige. Men MP tycks inte fatta att det både kostar för svenska skattebetalare och innebär att de som kommer hit sannolikt hamnar i utanförskap. Partiet påstår sig stå för humanism, men verkar indirekt för motsatsen, skriver Carolin Dahlman i Kristianstadsbladet.

Annika Hirvonen Falk, Miljöpartiet långt från verkligheten.

Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson Annika Hirvonen Falk talade i P1 Morgon känslomässigt, nästan med gråt i rösten, om svårt sjuka barn nu ska få möjlighet att stanna och få vård i Sverige (8/10).

Men vad hon inte tycks känna till är att forskning visar att ju öppnare och snällare ett land är, desto fler söker sig dit. Många lockades till Sverige då Migrationsverket 2013 beslutade att ge alla asylsökande från Syrien permanenta uppehållstillstånd. Möjligheten till spårbyte, avsaknaden av en lista över säkra ursprungsländer kan också spela in, liksom att politiker har signalerat öppenhet.

Studier har visat att länder med långa handläggningstider drar till sig personer som ofta får avslag och utvisas; de kan då stanna kvar i förhoppning om att reglerna ska ändras. Migrationsverkets väntetider kan därmed locka.

Dessutom verkar det inte beröra Hirvonen Falk att integrationen inte fungerar alls, och att mängder av människor i vårt land lever i trångboddhet, fattigdom och saknar hopp om framtiden. Arbetslösheten bland nyanlända är skyhög och med låg utbildningsgrad kommer få in på arbetsmarknaden på riktigt. Extratjänster och andra subventionerande jobb är inte en hållbar lösning så länge lönen betalas av andra.

– Pettersson har flera gånger skrivit om konsekvensutredningar, ska jag bygga ett skithus för familjen på landet måste det utredas, kommunens handläggare har massor med synpunkter och ofta slutar räkningen på 200.000 till 300.000 kronor för att anpassa något som fungerat i minst 200 år till dagens regler.

Att importera en miljon invandrare som också skiter, förbrukar el, kör bil, använder plastpåsar, ska ha vård och pensioner det går bra utan konsekvensutredningar.

Det är ett märkligt land i en märklig tid.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


20 responses to “Komsi komsi migranter, lockar Miljöpartiet

 • Bosse S

  MP vill ta över sossarnas muslimska valboskap. Skulle tro att det inte har med någon idealism och omvårdnad av ”flyktingar” att göra.
  Man vill helt enkelt säkra riksdagsplatserna.
  Ingen normal svensk röstar på mupparna, men däremot är det nog enklare att engagera muslimer till partiet med olika generösa löften.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Den landsförädiska 7 klövern är livsfarlig men absolut farligast inom den familjen är definitivt Talibanerna inom Miljöpartiet !
  Sinnessjukhuset Beckomberga måste omedelbart öppnas…..

  Gilla

 • Lennart

  Varför är det så bra att sjuka barn ska få komma till Sverige och få vård. Vet inte MP att det finns massor av människor redan i Sverige som står i långa köer för att få vård men inte får det därför att det är så många sjuka personer från utlandet som har förtur. MP borde få förtur till en psykolog som kan förklara sammanhang och konsekvenser. Men det är nog inget som går att avhjälpa. Är man med i MP så hjälper inga fakta. Det är bara känslor och sagor som finns i deras huvud.

  Gilla

 • havemydoubts

  Rekommendar MP + V att titta på Efterlyst på torsdagar, så kanske det går upp ett ljus för dem hur
  ”bra”invandringen är för Sverige.

  Gilla

 • Komsi komsi migranter, lockar Miljöpartiet — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] Komsi komsi migranter, lockar Miljöpartiet — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

 • gamgubben

  Visst är MP ett helt onödigt och världsfrånvarande parti men vilka är det som har tillåtit dem vara med och förstöra landet? Först och främst knäppskallarna vilka röstat på dem, sedan det makthungriga sossarna som bjudit in dem som regeringspart.
  Hade det parti med en ledare som aldrig skulle stötta sossarna hållit ord, och i stället varit bestämd i tanken och godtagit SD som samtalspartner då hade det sett ljusare ut.

  Gilla

 • ThePeter

  Att miljö är viktigt vet vi alla, och att alla övriga partier driver miljöfrågor vet vi oxå.
  Däremot så driver MP sina frågor till sin spets med omelebara åtgärder.
  Nåt som kräver stora investeringar av skattemedel, men dom kräver även nerläggningar och omprioriteringar som tar bort inkomster till statskassan.
  Att ständigt belasta staten med nya kostnader ser de inga problem med när humanismen får företräde före ekonomi och sansad politik.
  MP har gjort sitt på politikens himmel, i Sverige behös dom inte längre.

  Gilla

 • Bo

  Jag misstänker att hon/han har något fel på kromosomerna, samt hjärnan.

  Gilla

 • Maja 2

  JAG AVSKYR MILJÖTALIBANER! HJÄRNLÖSA IDIOTER.
  I Sverige behövs inga val när ett under 4 % parti styr landet. Sjukt som fan.

  Gilla

 • rustibus46

  Ja, skynda på Sveriges krasch. Ta in sjuka, förståndshandikappade o lågutbildade.
  Samtidigt går sjukvård, skola o polis på knäna! Smart…lycka till. Arma land.

  Gilla

 • Autodidakt

  Beräknat efter vad sveriges statsskuld tros vara vid årsskiftet jämfört med vad den är idag, så lånar vi tydligen ca 1,7 miljarder om dagen. Det är uppenbart för lite enligt MP. Stackars Sverige.

  Gilla

 • Rädd

  Jag skulle bli förvånad om Hirvonen väljs.

  Gilla

 • Kent

  Miljösekten är en större olycka för Sverige än digerdöden.
  Alla i miljösekten måste gå på droger antigen utskrivna på recept eller köpta i ett gathörn av en mobil apotekare för det är inte möjligt att bli så störda i sin verklighetsuppfattning om man inte lider av någon allvarlig psykisk sjukdom som megalomania.

  Gilla

  • ThePeter

   Läste för ett tag sen att det är faktiskt kroppens egna droger som via signalsubstanser ser till att ryggdunkarna mår så bra av att vara självgoda, kamratliga och ivrigt påhejande, så att dopaminer och andra droger får dem uppleva ett rus av välbefinnande.
   Hur vetenskapligt detta är vet jag inte, men verkar fullt förståeligt.

   Gilla

 • Mike E

  Sverige är fullt av irrationella knäppskallar som Annika Hirvonen Falk.
  Det största problemet är dock alla de lågutbildade journalister (med gigantiska SVT/SR i spetsen) som hejar på dem och ger dem en plattform.

  Gilla

 • Nisse

  Sverige blir ett bättre Land efter valet då MP äntligen åker ur riksdagen fram för allt billigare för oss skattebetalare

  Gilla

 • Kristina

  Nu har vi facit för ”de apatiska barnen”. Nästa pseudo-epidemi kommer sannolikt att handla om barn med ”svåra, förvärvade handikapp”, olyckor händer så lätt.

  Gilla

 • Maja 1

  Fattigdom???? Med sådan nivå på socialbidrag, gratislägenheter och alla andra bidrag lever dem i lux om man jämför med deras länder….
  Det är direkt enorm höjning på deras livsstandard…
  Inte fan kommer de hit för att jobba…
  och det finns ingen utanförskap…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: