Är detta Sverige?

INVANDRING. Utländska utbytesstudenter som kommit för att studera på universitetet i Borlänge är chockade och upprörda och undrar om de rest till rätt land. ”Är detta Sverige?” frågar de i en skrivelse till universitetsledningen efter att ha blivit placerade i ’särskilt utsatta området’ Tjärna Ängar.

Skjutningar och mordförsök, kvinnliga studenter som känner sig förföljda och flera inbrott på kort tid. Dalarnas studentkår kräver nu att deras utbytesstudenter ska få flytta från bostäderna i Tjärna Ängar.

– Studenter som kommer hit betalar för sin utbildning och har höga förväntningar. De tänker sig Sverige som ett i-land och man förväntar sig att få ta del av svenska traditioner, kultur och att få bo i en bra miljö. Det är det man ser på Instagramkonton och i reklam för Sverige. En del säger att det de väntade sig inte är det Sverige som de upplever nu, säger Mufassireen Ahmed, kårrepresentant för internationella studenter.

I brevet skriver studentkåren att området har hög arbetslöshet, fattigdom, ”extremt låg utbildningsnivå” och utbredd analfabetism. Studenterna borde istället bo i områden ”fulla av motivation”, med låg arbetslöshet och få fattiga. Den generella bilden bland studenter är att man inte bor i Sverige, att de inte hör svenska och inte får uppleva svensk kultur och traditioner, skriver studentkåren.

– Pettersson hörde i veckan att regeringen bestående av socialdemokraterna och miljöpartiet ska lösa problemen med mer invandring av våldsbenägna analfabeter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

32 thoughts on “Är detta Sverige?

 1. Om de betalar för sina studier är de inte utbytesstudenter utan vanliga utländska människor som valde att studera i Sverige.
  Så antingen betalar dem eller de är utbytesstudenter.
  rätt ska vara rätt

 2. Ja, Detta är Sverige. När dom berättar i sina hemländer och för sina bekanta hur det är här så hjälper det nog inte mer hur mycket mediabilden av Sverige försöker putsas upp.

 3. Försvarsminister Peter Hultqvist har varit kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen i Borlänge. Således väl insatt i och ansvarig för den fara som lokaliserats till Tjärna Ängar. Nu ska man tydligen återupprätta Dalregementet. Det borde då få en lokalisering så att det skyddar dalmasarna inte bara mot yttre hot.

 4. Fråga regeringen istället. Det är dom som är ansvariga – men det fattar dom inte själva….

 5. Av formuleringarna att döma är det uppenbart en ”dissident” som författat brevet. Han (sannolikheten för att det är en hon är liten) kommer snart avskiljas från sina uppdrag i Dalarnas studentkår och kåren kommer bedyra att de inte alls delar ”åsikten” (som verklighetsbeskrivningar numera brukar kallas).

 6. som svar på rubriken :
  – NEJ
  men tyvärr JA på att detta är det nya spännande landet Abzurdistan….🐫🧕⚰

 7. Steffe lille! Nu får ditt Sverige mycket uppmärksamhet genom dessa studenter då de kommer åter till sina respektive hemland.
  Kanske det vore en bra idè att du gör dem ett besök och förklarar ”att Sverige aldrig varit säkrare än nu.” Bäst du passar på eftersom om lyckan står dina medborgare bi, så får du börja punktsvetsa igen.

 8. När man är utomlands så ska man aldrig säga att man är svensk. Om man säger att man kommer från Skandinavien och säger sen att Oslo är en fin stad, så tror alla att man är från Norge och då slipper man den självklara frågan ”hur kan ni rösta fram en vansinnig regering”?

 9. MP och Vänsterns drömsamhälle, de kriminellas paradis. Jag kan knapp tro att politikerna bjuder in svenska studenter att bo i områden, som invandrade kriminella övertagit från svenska myndigheter. Det är inte ens naivt. Det saknas vuxna människor att ansvara för skolpolitik och invandringspolitik även i Borlänge. Väljare får kanske även se till att de inte är dåraktiga och imbecilla.

 10. Vi vet ju sedan tidigare att vänstern och övrig PK-sekt inte bryr sig ett skit om vad som händer i vårt land och drabbar svenska befolkningen FÖRUTOM när Sverigebilden utomlands blir påverkad då jävlar……!, vi får hoppas att detta upprop sprids brett till andra länder.

 11. Landsföräderi, korruption och 52 år av vidrig Vänsterpandemi är 3 faktorer som bidragit till att Sverige 2020 befinner sig på botten av ett kriminellt mångkulturellt träsk och är förlorat !

 12. Apropå ”Hyper-Realiteten” ……….

  Henrik Jönsson lägger ut texten om den saken i sitt nya Youtube-avsnitt.

  Det intressanta och viktiga kommer 12.20 in i programmet. Efter en hel del om Tjärna ängars inställda Hemglass turer.

 13. Nu fattas det ju bara att vi skämmer ut oss fullständigt genom att åtala och döma dom rasistiska studenterna för hets mot folkgrupp!

 14. DETTA ÄR INTE SVERIGE !

  Det är det Sverige som Moderaternas Fredrik Reinfeldt och den värsta av de alla, Socialdemokraten Stefan Löfven vill att Sverige ska vara.
  ( Och naturligtvis de som röstar för dessa partier. )

  Sverige idag:
  MORD
  VÅLDTÄKTER
  MISSHANDEL
  RÅN
  TORTYR
  SKJUTNINGAR
  KNARKHANDEL
  STÖLDER
  BEDRÄGERIER
  PEDOFILI
  BRÄNDER
  FÖRNEDRINGAR m.m. m.m.
  och detta välkomnas och önskas än mera av.

  Hur sjuk får man vara som röstar på partier som vill ha än mera av detta !

  SNÄLLA, SNÄLLA rösta bort detta, om inte för dig själv, så för dina barn eller barnbarn.

  SE VERKLIGHETEN FÖR VAD DEN ÄR !!! 😢
  DET ÄR DU SOM AVGÖR 😳

  • Hur ska man göra för att rösta bort detta? Det är naivt att tro att det ska gå. Alla riksdagspartierna drar åt samma håll. Något nytt parti lär inte komma in. Det kommer inte att hända något nu de kommer inte att hända något innan jag vänder näsan i vädret. Ner i jorden kommer man alltid. Jag har inga barn eller barnbarn i det här landet. Jag går och röstar för enbart för att visa mitt förakt. Inte för att stödja något av de åtta partierna.

   • Svar till Andersson:

    SD är i dagsläget med sannolika röster ca. 35-40 % av rösterna. ( Men detta kommer fuskas med och göras allt för att ej visa, då i sann Socialdemokratisk anda…demokrati, nationalism och rättvisa ska ej finnas. Korruption och ohederligt ska premieras. )

    Att rösta blankt, eller lägga sin röst på nått annat parti än SD, gör i dagsläget inte nått bra för Sverige, då man missar möjligheten till snabb förändring för förstånd, rättvisa och ansvar.
    Och då förskjuter möjligheten för förändring.
    Detta får då som följd att Sverige sjunker snabbare och än djupare i flera brott, sönderfall och ev. officiellt inbördeskrig.

    Att lägga sin röst på AFS istället för SD i dagsläget är INTE bra, det är bättre efter SD blivit starkare, styrande och styrt i flera år, som man kan lägga rösten på AFS för att få förändringen som man kanske vill ha.
    Det viktigaste är att få bort partier som vill Sverige och Sveriges ärliga befolkning illa.

    Ps.
    Man föds ärlig och utan skuld samt rätten till liv, men det är genom sitt agerande och handlande som avgör om man är värdig ett liv.

   • ”Hur ska man göra för att rösta bort detta?” Bara att inte rösta på 7-klövern. Du får nog inse att det är folket det är fel på och att politiker inte blir bättre än folket.

 15. Svenska regeringen borde gå ut och avråda åtminstone kvinnliga studenter att börja sin fortsatta utbildning i Sverige.

  • Kvinnliga studenter…och studenter som är pojkar då ?
   De rånas, torteras, misshandlas och urineras på ?

   Allt i den sanna 7-klöverns anda…
   EN VINST FÖR SAMHÄLLET !

   Sååååå SINNESSJUKT !

 16. Rektorn säger så här: ”… men också vår rekrytering av studenter, såna här skriverier ökar inte attraktiviteten för högskolan precis.” (Citat från Aftonbladets intervju)
  Skriverier? En stor och ökande kriminalitet, men rektorn bekymrar sig för ”skriverier”.

 17. Sverige ska vara mångkulturellt enligt lag. Så svaret är ja, till studenterna. Sverigebilden är helt korrekt.

 18. Hoppas regeringen är nöjd och att detta sprids i utländsk media så det får se samma bild som vi svenska som vill se ser. För de är ingen vacker bild vi ser av vårt Sverige idag.

Kommentera