Stäng

Törs Jonas försöka avsätta Stefan?

INRIKES. Arbetsgivarna och fackföreningarna har inte kommit överens om vilka lagar och regler som ska gälla när det gäller arbetsrätt. Då ska enligt januari-avtalet, överenskommelsen mellan regeringen (S+Mp) och C+L en utrednings förslag gälla.

Antal riksdagsledamöter enligt valet den 9 september 2018.

Det har fått Vänsterpartiet att se rött och Jonas Sjöstedt (V) säger att han kommer att väcka misstroendeomröstning om regeringen. För det krävs 35 mandat i riksdagen. V har 28 och KD med sina 22 har sagt att de stödjer V och det räcker.

För att fälla regeringen krävs sedan en majoritet. 175 mandat.

-Pettersson undrar om Jonas Sjöstedt törs gå vidare, för de borgerliga partierna har garanterat inte samma syn som V när det gäller arbetsrätten men de vill bli av med Stefan Löfvens regering.

V, SD, M och KD är en klar majoritet med 182 mandat och då blir det ett extraval.

Misstroendeförklaring:

 • Riksdagen kan tvinga regeringen eller en minister att avgå genom att göra en misstroendeförklaring.
 • Minst 35 ledamöter måste föreslå att riksdagen ska rösta om att göra en misstroendeförklaring för att omröstningen ska bli av.
 • Minst 175 av de 349 ledamöterna måste rösta ja till förslaget för att riksdagen ska förklara sitt misstroende.
 • Om riksdagen inte har förtroende för statsministern måste hela regeringen avgå eller utlysa extraval.
 • Om riksdagen inte har förtroende för en minister måste ministern avgå.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 reaktioner på “Törs Jonas försöka avsätta Stefan?

 1. Alla vet att så kommer aldrig hända för v kommer backa som vanligt. De har vrålat Vargen kommer lite väl många gånger nu och har den kommit NÄ.. så att lita på kommunisterna skulle inte tro det. Och microdvärgen Kristersson är ju numera medlem i Bilderberger gruppen så han kommer aldrig fälla en regering för det har hans chefer inte gett honom mandat att göra..

 2. Lövenregimen är ansvarig just nu för sveriges förfall, men han är inte ansvarig för Reinfeltregimens mm fl tidigare vanstyre.
  Så att endast fälla Löven m fl kommer knappast att göra någon skillnad för landets och det SVENSKA folkets färd mot avgrunden. Inget av de andra riksdagspartierna tänker gå ur EU ( vilket är en grundförutsättning) och stoppa invandringen helt och folkutbytet genom massiv återvandring.
  Så det hela blir i slutändan ett spel för gallerierna!

 3. På nyheter tog de upp frågan. Mats Knutsson sade att Jonas har inte gett varken datum eller tid för när det skulle kunna ske. Så det låter osannolikt att Sjöstedt skulle våga sig på det.
  Det handlar om JÖK partiernas överenskommelse gällande arbetslagens tur -ordnings princip.
  Vi får inte glömma att det Muslimska brödraskapet styr även denna fråga.
  Även om det skulle bli en nyval skulle inte Lövén behöva vara rädd, för under Coronpandemin ( dålig ursäkt) kan man inte ta upp förslaget. Det skulle gynna Lövén.

 4. Ja han törs men han kan inte, och sen då skall de kristna och kommunisterna samarbeta tror inte det.

 5. Redan i debatten på söndag, kommer dörrmattan att hulkande be om ursäkt för den store ledaren ”Kim Jung Stefan” och deklarera sin trohet mot zåzzarna genom att vifta med sin rasist-vita gråtdrypande näsduk.

  1. Det här med tummen ner bevisar hur vänsteranarkister inte accepterar demokratin.
   Ut med alla skitpartier åt vänstern! UT!

   Allas lika värde säger kommunister och hatar nästan 2 miljoner av svenskar.

   1. Alla partier i riksdagen är valda av oss svenskar var god att respektera vårt val, det är demokrati även om man anser att vissa partier är otrevliga. Otrevliga partier har också rätt att finnas, eller hur skulle det annars vara. Själv tycker jag att de kristna och kommunisterna kunde vi vara utan, men de har stöd därför är de välkomna.

   2. Valt partier JA.
    Men inte utsett de som ska sitta där
    Det gör partistämman

 6. Nej det vill inte Östermalmskommunisten, han vill förmodligen bara pressa Löfven lite för att få ytterligare någon typ belöning som förra gången när Lövfen tackade för Kommunistens stöd genom att utse fru Sjöstedt till välbetald Ambassadör i Vietnam !

 7. Nej se det går inte an att V skulle tillåta SD, det har han ju sagt kommunisten.
  Och om det skulle bli ett nytt val vad säger att chanserna till en regering utan S kan bildas.
  SD +M+KD ger 154 mandat fattas även om L skulle kunna gå med bara 174 räcker ej. Rödluvan kanske kan gå med under förutsättning att hon blir Statsminister 154+31 = 185.
  Men ärligt talat vem vill ha henne som statsminister?

  1. Du räknar med nuvarande mandat, samtidigt som du ändå verkar medveten om att det innebär ett extraval, jag tror själv inte för ett ögonblick på att mandatfördelningen isf blir densamma, Med det sagt har även jag svårt för att se att Sjöstedt menar allvar.

 8. Han kommer att pudla med största säkerhet ! Svetsaren är sååå olrolig för vårt land om inte han & MP får fortsätta att förstöra så mycket de hinner med innan valet.

 9. Jonas bryr sig inte ett skit, när Sverige havererar sitter han i Vietnam och dricker en kall Saigon och berättar skrönor om kommunisten storhetstid.

  1. Tror personligen inte ett dyft på lilla Ebba som vill vara vacker i TV, bara snack utan verkstad !

 10. Ha ha, bara tomma ord och floskler från kommunisten, han kommer krypa till korset som vanligt och säga att jag bara skojade.

 11. ”Enorma konsekvenser”, säger den makthungrige. ALLT, ALLT, ALLT blir bättre om han försvinner! Med hela sitt anhang!

 12. Och Löfven tuggar på om att ge nyckeln till Kristersson och Jimmie Åkesson. Och han då, som i praktiken redan gett nycklarna till Lööf och Sabuni, är det bättre..?? Sälja ut sina väljare till dessa, hur maktkåt är man inte då. .?? Ursäkta, glömde miljöpartiet också. Dessa flyktingvurmare. Man bedriver vilken politik som helst, (S), bara man får ha statsministerposten, hur osmakligt är inte det..??

 13. äh dörrmattan Lömskstedt kommer inte göra ett skit
  han får väl en handskriven servett att vifta med även denna gång

Kommentera

%d bloggare gillar detta: