Det är en fin tid…

GOTT & BLANDAT. En del dagar är bättre än andra, idag är en sådan dag. Skogen är full av trattkantareller och en del andra godsaker.

 • Rasmus Paludan är svensk medborgare och kan inte hindras från att bränna koraner.
 • Aron Flam kunde inte tystas och kan fortsätta berätta om socialdemokraternas nazistiska samarbete.
 • Greta Thunberg fick inte Nobels fredspris så hon kan gå till skolan.
 • Statsminister Stefan Löfven (S) sitter i en kniptångsmanöver. Han riskerar att avsättas av V, KD, M och SD om han inte gör som V vill och gör han som V vill riskerar C+L att lämna januariavtalet med regeringskris som följd.
Trattkantareller som ska bli till varma smörgåsar i kväll.

Uppdaterat, en av den oäkta hustruns smörgåsar på trattkantareller

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Det är en fin tid…

 1. Det är trevligt med lite positiva saker bland allt elände.
  Ska själv ta en runda i svampskogen i nästa vecka.

  • Men var försiktig i skogen så de inte blir knivhuggen, gå inte ensam gärna i sällskap med andra.

 2. Det känns befriande att läsa något positivt, för mycket negativt är till slut farligt eftersom vi blir avtrubbade. Vi finner det naturligt att mörda, bränna, stjäla, råna är en del av vardagen och bryr oss inte.
  Många i Sverige har redan anammat tidens ordning och vill inte tala om det med motiveringen, ”vad kan lilla jag göra.”
  Jag uppmanar alla, gå inte till valurnorna utan tanke utan läs, lyssna och lär så ni lägger er röst på ett parti som kan förändra vårt land till det bättre.

 3. Aron Flam hade väl kunnat berätta vad han vill oavsett utfallet i domstolen. Det är ju för övrigt lätt att sitta nu 80 år efteråt och kritisera samlingsregeringen. Vad skulle de ha gjort istället?

  • Det är inte alls så lätt som du påstår. Se bara vad Aron Flam har blivit utsatt för. Däremot är det lätt för dig att huka dig bakom tangentbordet och trycka och tycka.

  • Inget svar om vad de skulle gjort istället noterar jag. Stuckit Finland i ryggen och allierat sig med ryssarna kanske?

 4. Trattkantareller är så gott och så roligt att plocka, i år också gott om Karl-Johan.
  Men nazister, de fanns i alla läger men de var inte dominerande nånstans. Många av mina gamla släktingar var englandsvänner under kriget, och det visade det också.
  Men det är kanske så att vi alla har en liten anonym ådra av nazism i oss, kan det vara så?

  • Nej! Jag representerar inte vänstern där nazistiska rötter är vanligt, så t tala för dig.

   • Ja, jag talar för mig och jag gissar och drar en ovetenskaplig slutsats, dock grundad på en erfarenhet på över 70 år.
    Som barn tex, så spelade vi om kulor. Om nån vann Många kulor blev han hånad som kuljude. Sånt sätter, tror jag sina spår.
    Att peka ut nått parti på på 40 talet som nazistiskt är ovetenskaplig, dock en del högerpartier och bondeförbundare var nog medlöpare, men ändå ett fåtal.

 5. Av fyra goda ting är svampen det minst onda. Det är något konstigt med trattkantareller. Antingen ser man dom inte eller också ser man dem inte eller så är de överallt.

  I brist på svamp blir det räkor i kväll. Pilsnern är slut så det får bli vin i stället. Man måste offra sig för den goda matens skull.

  Jag minns att vi plockade trattkantareller på annandagen en jul för många år sedan. Jag tror det var i början på 80-talet. Det var ovanligt varmt klimat det året. Jag har ett bleknat fotografi där man ser all svampen under julgranen. De där instamatickamerorna var rena skämtet.

Kommentera