Dags för misstroende mot justitieministern, han drar sitt ämbete i dyn

DEMOKRATI. Morgan Johansson är en svensk socialdemokratisk politiker. Han är Sveriges justitieminister sedan 2014 och migrationsminister sedan 2019. Sedan den 10 september 2019 är han ställföreträdande statsminister, alltså den som ska ersätta statsminister Stefan Löfven om det händer honom något.

Morgan Johansson var dessförinnan migrationsminister 2014–2017 och inrikesminister 2017–2019. Han var folkhälsominister 2002–2006.

Morgan Johansson, foto: Socialdemokraterna.

– Pettersson tycker det är obegripligt att Morgan ser glad ut, man kan undra varför. PM Nilsson avslutar gårdagens ledare i Dagens Industri som nedan…

Justitieminister Morgan Johansson har suttit i sju år. Den brottsutveckling som skadar och skakar landet har eskalerat under hans vakt. Under hela denna tid har han fungerat som en undermålig underleverantör till oppositionen. Särskilt M har drivit regeringen och ministern framför sig i fråga efter fråga. Han har svarat med senfärdighet, arrogans och en sällsynt förmåga att via sociala medier förgifta det offentliga samtalet. Han drar ner sitt ämbete i dyn och förstärker känslan av att rättsvårdande myndigheter har tappat kontrollen.

Man ska inte vara vårdslös med misstroendevotum. Skitsakernas tyranni har alltför ofta överskuggat det sakliga läget. Förra mandatperiodens hot om misstroenden var överilade. Men det sakliga läget nu är sådant att det finns starka skäl för riksdagen att markera mot en person som misskrediterar regeringens just nu viktigaste ministerpost. C och L har sagt att de är oppositionspartier i allt som ligger utanför januariavtalet. Det är dags att visa det”.

PM Nilsson

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Dags för misstroende mot justitieministern, han drar sitt ämbete i dyn

 1. Morgan Johansson vill att kristendomen ska utplånas i Sverige!
  Stanley Sjöberg, pastor o. debattör, uttrycker stor oro för att kristendomen riskerar att förintas. Några rader ur Stanley Sjöbergs text (Världen Idag), citat: ”Jag var med när Humanisternas Christer Sturmark välkomnade Morgan Johansson som medlem. Den blivande ministern höll ett tal om att kristendomen skulle utplånas i vårt land. Staten och kyrkan överger budorden och den etik Jesus undervisade om. Det kristna idéarvet överges. Islam vinner genom att deras familjer skaffar sig så många barn som möjligt och medvetet fostrar dem att följa islams livsregler. Muslimer vittnar om sin tro med frisyr, klädsel och matvanor. De följer islams traditioner och uppmärksammas i media. Islam vinner framgång. Vår egen befolkning konverterar. Vi kristna lät oss bli lurade. Vi står nu…inför större utmaningar än någonsin om kristendomen inte, inom en nära framtid, ska utplånas i både Sverige och Europa! (Länk t. Stanley Sjöbergs hela text):
  https://www.varldenidag.se/debatt/en-plan-for-att-behalla-sverige-kristet/Bbbpfa!Ir2rEawDejSTeJNbJy6IUg/

 2. Men vänta nu. Något har han ägnat sin tid åt på sitt departement. Han har kämpat hårt och idogt /Dess bättre utan någon större framgång, än så länge. Men trägen vinner nog. / att begränsa yttrandefriheten. För det har han fått skarp kritik av bland annat Yttrandefrihet experten Nils Funke. Morgan Johansson (S) visar bristande respekt för Yttrandefriheten.

 3. Det enda Herr Johansson är bra på är att nöta ut twitterknapparna.Den energin och tiden han lägger ner på det borde han ägna åt sitt ämbete istället.Nu hoppas och önskar jag bara att denna regering blir till historia inom en mycket snar framtid.Sörjda och saknade endast av den sovande och likgiltiga delen av Sveriges befolkning.

  • Du ställer orimliga krav Maya. Han lägger arbete på det han tror klara han klara. Får säker hjälp med vad han skall skriva på twitter. Jag förväntar mig inte något mer vettigt från den lögnaren.

 4. Våra barn våldtas, misshandlas, mördas, torteras, rånas, förnedras och får sina liv förstörda…och denna lilla patetiska gubbe hånler åt detta helvete som han är ansvarig för och är med och skapar.

  FY FAN 🤬

  Nu måste även den mest ”vilsna/lättlurade” människan i Sverige, förstå och rösta bort detta !

  Vem är så så hemsk som vill sina barn/barnbarn så illa, att de röstar för fortsättning av detta sjuka/hemska som de blir/kommer att bli/är utsatta för !?

  Vakna o reagera !

 5. Dags för misstroende mot hela regeringen.
  Dom sänker landet medvetet. Helt sjukt.
  👹👹☠☠

 6. Många partier är på gång nu för att bekämpa den svåra brottsligheten, bara V och Mp som är motsträviga. Så jag hoppas och tror att regering och riksdag löser detta, speciellt som valet närmar sig och folk kräver resultat.

  • Många partier? Vilka då? Du har väl inte svalt betet om hårdare straff? Rädd
   Ingen mening med hårdare straff när inte ens ministraffet döms ut i dagens feministiska domstolar.

Kommentera