Dags för misstroende mot justitieministern, han drar sitt ämbete i dyn


DEMOKRATI. Morgan Johansson är en svensk socialdemokratisk politiker. Han är Sveriges justitieminister sedan 2014 och migrationsminister sedan 2019. Sedan den 10 september 2019 är han ställföreträdande statsminister, alltså den som ska ersätta statsminister Stefan Löfven om det händer honom något.

Morgan Johansson var dessförinnan migrationsminister 2014–2017 och inrikesminister 2017–2019. Han var folkhälsominister 2002–2006.

Morgan Johansson, foto: Socialdemokraterna.

– Pettersson tycker det är obegripligt att Morgan ser glad ut, man kan undra varför. PM Nilsson avslutar gårdagens ledare i Dagens Industri som nedan…

Justitieminister Morgan Johansson har suttit i sju år. Den brottsutveckling som skadar och skakar landet har eskalerat under hans vakt. Under hela denna tid har han fungerat som en undermålig underleverantör till oppositionen. Särskilt M har drivit regeringen och ministern framför sig i fråga efter fråga. Han har svarat med senfärdighet, arrogans och en sällsynt förmåga att via sociala medier förgifta det offentliga samtalet. Han drar ner sitt ämbete i dyn och förstärker känslan av att rättsvårdande myndigheter har tappat kontrollen.

Man ska inte vara vårdslös med misstroendevotum. Skitsakernas tyranni har alltför ofta överskuggat det sakliga läget. Förra mandatperiodens hot om misstroenden var överilade. Men det sakliga läget nu är sådant att det finns starka skäl för riksdagen att markera mot en person som misskrediterar regeringens just nu viktigaste ministerpost. C och L har sagt att de är oppositionspartier i allt som ligger utanför januariavtalet. Det är dags att visa det”.

PM Nilsson

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Dags för misstroende mot justitieministern, han drar sitt ämbete i dyn

 • Pålsjö

  Morgan Johansson vill att kristendomen ska utplånas i Sverige!
  Stanley Sjöberg, pastor o. debattör, uttrycker stor oro för att kristendomen riskerar att förintas. Några rader ur Stanley Sjöbergs text (Världen Idag), citat: ”Jag var med när Humanisternas Christer Sturmark välkomnade Morgan Johansson som medlem. Den blivande ministern höll ett tal om att kristendomen skulle utplånas i vårt land. Staten och kyrkan överger budorden och den etik Jesus undervisade om. Det kristna idéarvet överges. Islam vinner genom att deras familjer skaffar sig så många barn som möjligt och medvetet fostrar dem att följa islams livsregler. Muslimer vittnar om sin tro med frisyr, klädsel och matvanor. De följer islams traditioner och uppmärksammas i media. Islam vinner framgång. Vår egen befolkning konverterar. Vi kristna lät oss bli lurade. Vi står nu…inför större utmaningar än någonsin om kristendomen inte, inom en nära framtid, ska utplånas i både Sverige och Europa! (Länk t. Stanley Sjöbergs hela text):
  https://www.varldenidag.se/debatt/en-plan-for-att-behalla-sverige-kristet/Bbbpfa!Ir2rEawDejSTeJNbJy6IUg/

  Gilla

 • HB

  En av sveriges mest avskydde ?

  Gilla

 • Roland Jonsson

  Men vänta nu. Något har han ägnat sin tid åt på sitt departement. Han har kämpat hårt och idogt /Dess bättre utan någon större framgång, än så länge. Men trägen vinner nog. / att begränsa yttrandefriheten. För det har han fått skarp kritik av bland annat Yttrandefrihet experten Nils Funke. Morgan Johansson (S) visar bristande respekt för Yttrandefriheten.

  Gilla

 • Maya

  Det enda Herr Johansson är bra på är att nöta ut twitterknapparna.Den energin och tiden han lägger ner på det borde han ägna åt sitt ämbete istället.Nu hoppas och önskar jag bara att denna regering blir till historia inom en mycket snar framtid.Sörjda och saknade endast av den sovande och likgiltiga delen av Sveriges befolkning.

  Gilla

  • G Nordström

   Du ställer orimliga krav Maya. Han lägger arbete på det han tror klara han klara. Får säker hjälp med vad han skall skriva på twitter. Jag förväntar mig inte något mer vettigt från den lögnaren.

   Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Våra barn våldtas, misshandlas, mördas, torteras, rånas, förnedras och får sina liv förstörda…och denna lilla patetiska gubbe hånler åt detta helvete som han är ansvarig för och är med och skapar.

  FY FAN 🤬

  Nu måste även den mest ”vilsna/lättlurade” människan i Sverige, förstå och rösta bort detta !

  Vem är så så hemsk som vill sina barn/barnbarn så illa, att de röstar för fortsättning av detta sjuka/hemska som de blir/kommer att bli/är utsatta för !?

  Vakna o reagera !

  Gilla

 • Kungen

  Dags för misstroende mot hela regeringen.
  Dom sänker landet medvetet. Helt sjukt.
  👹👹☠☠

  Gilla

 • Sture

  En påminnelse om att PM Nilsson tillhör kategorin sentida kappvändare. Han skrev 2007 på ledarplats i Expressen:
  ”Sd är ett rasistiskt parti med rötter i nynazismen som hetsar mot personer med annan hudfärg än den traditionellt svenska.”
  https://web.archive.org/web/20141218100730/https://www.expressen.se/ledare/pm-nilsson-sverigedemokraterna-ar-ett-uppblast-spoke/

  Gilla

 • hllviken

  *Skitsakernas Tyranni* är bra beskrivning av denna ministär.

  Gilla

 • Rädd

  Många partier är på gång nu för att bekämpa den svåra brottsligheten, bara V och Mp som är motsträviga. Så jag hoppas och tror att regering och riksdag löser detta, speciellt som valet närmar sig och folk kräver resultat.

  Gilla

  • G Nordström

   Många partier? Vilka då? Du har väl inte svalt betet om hårdare straff? Rädd
   Ingen mening med hårdare straff när inte ens ministraffet döms ut i dagens feministiska domstolar.

   Gilla

 • ossie

  En sån odugling han är knappt kvalificerad att vara städare.

  Gillad av 1 person

 • MrR

  Finns ingen användning för Mytomaner i Svensges styre !

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: