Malmös budgetunderskott är 6,5 miljarder

MALMÖ. Det fattas 442 miljoner för att hålla igång Malmö stads alla verksamheter nästa år. Det är det bistra beskedet till politikerna från ekonomidirektören inför budgetarbetet för 2021. Finanskommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) litar på sparade reserver och ser inget behov av att höja kommunalskatten, rapporterar Sydsvenskan, bakom betalvägg.

– Pettersson vill justera Sydsvenskans summa en liten aning. Malmö beräknas gå 442 miljoner back år 2021, till det ska läggas den mångkulturella stadens bidrag som beräknas hamna på 6.147 miljoner. Alltså en sammanlagd förlust på 6.589 miljoner eller 18 miljoner om dagen trots stadens rika kompetensregn.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Malmös budgetunderskott är 6,5 miljarder

 1. Finns inget ekonomiskt ansvar?
  Ingen kommun borde få gå back mer än något år eller två.

  • Reepalu började och bollen är i rullning.
   Verkar som ingen kan räkna i Malmö eller övriga landet.

 2. Hon får 1 krona, och betalar ut 7 kronor. Då blir man alltså Finanskommunalråd? Vilken underbar kompetens som hon måste ha.

  Det måste vara få förunnat att vara så duktig och få en så viktig position i samhället.

  Vi Malmöbor förstår naturligtvis vad pengarna går till. Höjer hon kommunalskatten, så skall hon få se på protester.

 3. Finns massor med invandrare som inte skall vara i Sverige.
  Utvisa och det blir säkert pengar över.

 4. Klart att dom inte behöver höka kommunalskatten. Det får de kommuner göra som finansierar Malmös galenskaper.

 5. Ännu fler bidragsmiljarder går till Malmö via utjämningsbidraget på c:a 5,5 miljarder skattekronor/år till Region Skåne, vilket också Malmö kommun drar en hel del nytta av eftersom Malmö är den största kommunen som ligger i Region Skåne.

  Nedan några exempel på hur delar av region-bidragen fördelades åren 2017 – 2018.

  Stockholms pengar till Skåne

  Vinnare på systemet är till exempel Skåne, Dalarna och Södermanland.

  Region Skåne beräknas få in nästan 5,5 miljarder kronor / år på skatteutjämningen medan Södermanland räknar in 1,4 miljarder kr / år och Dalarna får drygt 1,3 miljarder kr / år.

  Enligt beräkningar som Moderaterna i Stockholms läns landsting redovisar kom de nya skatteintäkterna för 2018 att utjämningsbeskattas med nästan 80 procent. Så för varje hundring, i fråga om skatteintäkter, som de som bor i Stockholms region drar in, stannar bara lite drygt 20 procent i Stockholmsregionen. Resten fördelas vidare ut i landet.

  I Stockholms stad bor numera c:a 900 000 människor. År 2020 beräknas Stockholm spränga miljonvallen i invånarantal.

  Finansministern får kritik

  – I stället för att straffbeskatta Stockholms läns tillväxt bör finansministern kräva att bidragstagarregionerna effektiviserar sina verksamheter, säger finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M), i ett pressmeddelande i en tydlig passning till finansminister Magdalena Andersson (S).

  Så om skatteunderlaget i Stockholms region ökar med en procentenhet innebär det att effekten nästa år blir ökade skatteintäkter med 695 miljoner kronor. Men eftersom inkomstutjämningen ökar med 548 miljoner kronor blir skatteintäkten netto bara 147 miljoner kronor, det vill säga 21,2 procent.

  Utjämningsskattens baksida

  Irene Svenonius menar att det är en straffskatt som försvårar möjligheten för fler jobb och mer tillväxt.

  Skattebetalarnas pengar i Stockholmsregionen ska gå till bättre sjukvård och mer kollektivtrafik här där antalet invånare och därmed behoven växer kraftigt, inte till att finansiera andra landsting och regioners underskott, säger Irene Svenonius. (Publicerat 5 mar 2017).

  Läs gärna mer på:

  https://www.expressen.se/nyheter/stockholms-attack–mot-skatteutjamning/

 6. Naturligtvis skall skatten höjas men bara för de i problemområden i.o.f.s. gör detta ingen skillnad för de betalar ingen skatt, de bara får.
  Är det inte ett ovedersägligt bevis på att sossarnas politik är fel eftersom de, kommunen Malmö måste stöttas av andra kommuner.
  Deras budget skulle godkännas av bidragsgivarna, dessutom skulle hela ledningen bytas ut och kommunen tvångsförvaltas.

  • Kommunalskatten skall inte höjas och bidragen skall halveras. Alla barnbidrag för dom med fler än två barn skall upphöra.

 7. De styrande i Malmö skiter fullständigt i att dom gör av med pengar.

  Varenda år skickar idioterna i Sthlm ändå mer pengar…

  Varenda år satsar de Massor av pengar på menlösa projekt.

  De öser pengar över illegala migranter och tiggare från Östeuropa som borde lämnat landet efter 3 månader..

  De resonerar att Svenne ska betala!…

  • MP satsade på miljön en gång i tiden, och jag röstade faktiskt på dom en gång.

   Nu verkar dom mest vara intresserade av att förstöra den västerländska civilisationen. Underförstått att vi förbrukar mer än vi konsumerar, så att vi bör kanska gå tillbaka till ett agralt samhälle. Förmodligen så vill dom ändå behålla sina mobiler.

   Dom är obotligt korkade, eftersom dom fokuserar på en sak, och inte ser helheten.

   Kärnkraftverken som dom hatar, är av första generationen, och nu är den fjärde på gång. Den kommer att utnyttja kärnbränslet, och vårt gamla avfall, till fullo.

   Med den energin, så kan vi lägga ner alla vattenkraftverk, få tillbaks laxälvarna, återställa Stora Sjöfallets Nationalpark, samt riva ner alla vindkraftverk som tar död på tusentals fåglar.

   Vad kan MP ha emot detta? Ingenting annat än principer och dumhet.

 8. Vi kan inte betala för att de är inkompetenta i Malmö.
  Som hos alla normala företag, är det för höga kostnader så tar man bort dessa, eller tar förlusten och betalar.
  Höj kommunal skatten i Malmö ( men det vågar de inte, då de hycklande knäböjande feministiska falska Socialdemokraterna får färre röster ).

  Det är Socialdemokraternas som har valt denna VINSTEN FÖR SAMHÄLLET … som är en superförlust både ekonomiskt och genom fysiskt lidande av Malmös hederliga invånare.

  https://youtu.be/w7IB9p0xHaI

  Lägg ner det Socialdemokratiska styret i Malmö och inför förstånd och ansvar.
  Med andra ord:
  HAR DET RÖSTATS FÖR IDIOTI, SÅ FÅR MALMÖ SJÄLVA BETALA FÖR SIN IDIOTI.

Kommentera