Synsam flyttar all produktion från Kina

EKONOMI & INDUSTRI. I många år har företag flyttat produktion till Asien. Nu gör Synsam Group tvärtom. Optikjätten flyttar hela sin produktion av glasögon till Sverige och Ockelbo. ”Jag tror att fler företag kommer göra samma sak”, säger Synsams vd Håkan Lundstedt, enligt Dagens Industri (Betalvägg).

Foto av Ilargian Faus Pexels.com

Synsam har c:a 470 butiker och omsätter nära 4 miljarder kronor. Företaget väljer att flytta produktionen av glasögon till Ockelbo i Gävleborgs län.

Den nya fabriken kommer ha kapacitet att producera en miljon glasögon per år och kommer att sysselsätta 150 människor. Etableringen innebär att Synsam blir Ockelbos största privata arbetsgivare.

I dag tillverkas Synsams egna glasögonmärken i Asien och då mestadels i Kina. Beslutet att flytta hem produktionen till Sverige är en del bolagets hållbarhetsstrategi.

-Pettersson säger att fler borde följa efter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Synsam flyttar all produktion från Kina

  1. Vet ni vad jag tror? Jag tror att kineserna skiter blankt i om svenskar får dyrare glasögon. Kineserna har kunder runt om i världen som köper deras produkter. För deras del är Synsam en liten skit på norra halvklotet.

  2. Jag skall åka till Polen och avlägsna ett par bruna fläckar ,som läkaren vägrade att undersöka trots remiss .Motiveringen var att reglerna tillåter inte ta bort de utan jag måste betala själv. 1800 kronor styck.
    Till saken hör att en tidigare läkare har sagt att jag måste kolla uppfläckar regelbundet på grund av risk för cancer.
    Tänker även besöka tandläkaren i Polen i samma veva, klippa håret och äta gott och billigt under min vistelse.
    Vete tusan varför man har betalat skatt i landet i hela sitt liv.
    Den trygga ålderdomen som man drömde om kan man glömma.

    Skall dock skriva till sjukvårdsministern och fråga om jag kan få tillbaka mina pengar som jag har under årtionden betalat för sjukvården.
    Återkommer gällande svar.

    • Bra ide Maja 2. Fler skulle kanske göra det.
      Brukar själv ringa till olika myndigheter och ifråga sätta deras agerande. Inte alltför lätt att komma fram. men skam den som ger sig.

    • Tog själv bort fläckar för nått år sedan, de gjorde jag på en vanlig skönhetssalong med hjälp av nån typ av laser med inbyggd kyla.
      Fungerade klockrent…och betalde 2000kr för 8 fläckar i ansiktet och på kroppen. Blev supernöjd.

      Denna regering betalar bara för invandrare, det är du som ska lida fysiskt, psykiskt och ekonomiskt.

  3. Istället för att glasögonen kostar 1500. kommer de nu att kosta 15 000. Plus moms.
    De enda som har råd att köpa glasögon där blir ”gratisfolket”.

  4. Är det för att Kina vägrar acceptera islam som en fredlig religion, och ”omskolar” islamister till en lära om förstånd, ansvar, medmänsklighet och anti terrorist tänkande ?
    Precis tvärtom mot Sverige, där de välkomnas med öppna armar, även då de är extrema mördar IS-terrorister…förlåt, IS-resenärer som de kallas av regeringen!?

    Vilken normal företagsledare väljer ett land där det brinner, skjuts, våldtas, misshandlas, rånas, hotas, där äldre personer offras, där barn rånas och gruppvåldtas, där poliser, brandmän och ambulans personal beskjuts m.m. !?

    • Lugna dig Maja 2 Det tar mins 2 år innan de bågarna kommer ut i butiken. Ser det mer som ett reklamjippo.

      • Hjälper inte med glasögon till en blind befolkning.
        Arbetsplatser?
        Ropa inte hej förrän du är över bäcken Maja 2

    • Kommer Maja 2, att ha råd med dessa glasögonen.

      Har hon någonsin funderat över varför ett bröd kostar 25 kr hemma och 2,50 utomlands?

  5. Den billiga arbetskraften i Sverige med 80-procentig uppbackning av staten gör att man inte behöver lära sig kinesiska. Dom som jobbar, behöver inte heller lära sig svenska. Bilderna talar sitt språk.

    • Jag går till synsam. Tycker de har kompetenta optiker. Men deras glasögonbågar är verkligen horribla. De klär ingen. Typiska svenska socialistbågar.

Kommentera