180 islamister släpps i möjlig fångutväxling


UTRIKES. I Mali i Västafrika har 180 militanta islamister frigivits och flugits upp till landets norra del i vad som tros bli en fångutväxling. De byts ut mot en malisk politiker och en fransk hjälparbetare som kidnappats av islamistiska grupper, rapporterar Sveriges Radio.

Försvarsmakten, Mali. Svenskt skyttekompani ute på patrull. Foto Oscar Larsson-Försvarsmakten

Islamister har härjat i landet sedan 2012. Och trots en massiv närvaro av militär från Frankrike och en FN-styrka på plats, så kontrollerar islamistiska grupperingar stora delar av norra och centrala Mali.

-Pettersson tycker det är konstigt att Sveriges Radio inte nämner att Sverige har trupper i Mali när de rapporterar därifrån, vi får överhuvudtaget sällan några rapporter om svenska soldaters uppdrag på de drygt tio platser vi har trupper utomlands i dagsläget.

Vi har militär i Afghanistan, Centralafrikanska republiken, Indien och Pakistan, Irak, Jemen, Kosovo, Mali, Mellanöstern (bevakar vapenstillestånden mellan Israel, Libanon och Syrien samt fredsavtalen mellan Israel, Egypten och Jordanien.), Somalia, Sydkorea och Västsahara, allt från några få soldater till 145 i Mali, men jag är inte säker på att allt är offentligt. Vi hjälper även till med transporter.

Svenska specialförband deltar i den internationella insatsstyrkan Takuba i Mali. Specialförbanden förbereder ett deltagande från årsskiftet 2020-21 i den multinationella specialförbandsstyrkan Taskforce Takuba, som ingår i den franskledda Operation Barkhane.

Försvarsmakten, specialförband övar på Gotland. Foto Jimmy Croona Försvarsmakten

Men det är tydligen viktigare att rapportera när Donald Trump nyser…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “180 islamister släpps i möjlig fångutväxling

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: