Fotbollspengar går till kriminella gäng


BROTTSLIGHET. Efter fotbollsfakturan som hittades under en knarkrazzia varnar polisen för att idrottens pengar går direkt till gängkriminaliteten. – Vi ser ju att stora pengar går från idrotten och framför allt fotbollen till de kriminella nätverken, säger Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet, enligt Aftonbladet.

Andreas Dahlén och Nabil Bahoui (AIK-Åtvidabergs FF) Foto: Anders Henrikson

En faktura på 800.000 kronor gällande Nabil Bahouis övergång från AIK till Al Ahli SC i Saudiarabien 2015 har hittats vid en av polisens knarkrazzior i Stockholm, avslöjade Dagens Nyheter under söndagskvällen.

– Vi har sett rätt många föreningar som gör affärer där kriminella nätverk är aktörer. Det har vi från polisens sida larmat om till svensk idrott. Där finns stora risker, säger Fredrik Gårdare, han säger vidare att polisen har en mängd förundersökningar igång, varav några ”berör den här typen av hantering av spelare som handelsvara”.

Fredrik Gårdares utspel kommer samtidigt som debatten om de kriminella gängen är högst upp på den politiska dagordningen. – Alla ledare pratar om hårdare tag mot gängkriminaliteten. Vi ser att stora pengar går från idrotten och framför allt fotbollen till de kriminella nätverken. Det är pengar som kommer delvis från skattebetalarna, via Riksidrottsförbundets bidrag. Vi ser även andra pengar går genom systemet för att bli en del av olika brottsprojekt som grov penningtvätt.

– Pettersson tror knappast att Nabil Bahoui personligen är inblandat i detta men det är märkligt att denna typ av brottslighet liksom fixade matcher verkar ha kommit med invandringen…

Tre klubbar dominerar hemliga Uefa-listan med spelare misstänkta i uppgjorda matcher

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Fotbollspengar går till kriminella gäng

 • Magnus

  Ahh plötsligt händer det (fixade matcher). Det blev en vinst längre fram?

  Gilla

  • Stenbock

   Kom mig att tänka på en arbetskamrat från 60-talet. Denne hade stående tipsrader som han lämnat in i flera år. Inga större vinster förrän han missade lämna in sina rader.
   Typiskt den veckan gick en av raderna in och om jag mins rätt,hade utdelningen blivit uppåt 30.000:-. C:a 3-4 årsinkomster på den tiden….

   Gilla

   • Maja 2

    Jag fick 7 rätt på hästar i förra veckan.
    Tyvärr gav det en mager utdelning, men bättre det än inget.
    Ingen ivrig spelare, men ibland är det kul att pröva lyckan.

    Gilla

 • Björn Kåverud

  Är det meningen att vi ska bli förvånade nu?

  Gilla

 • ossie

  För att inte tala om alla pengar från fixade matcher.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: