Strukturell aktivism: Identitetspolitikens Frankensteins monster

JOURNALISTIK. På Södermalm i Stockholm är var hundrade person en yrkesverksam journalist. Det vill säga de röda prickarna, dessutom står journalisterna betydligt längre till vänster än det svenska folket. 70 procent av journalisterna sympatiserar med de rödgröna partierna.

Steget Efter
Journalister skrivna på Södermalm i Stockholm

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Strukturell aktivism: Identitetspolitikens Frankensteins monster

  1. Södermalm var en riktig arbetarstadsdel en gång .Om man vill få en bra historik över hur stadsdelen en gång var så rekommenderar jag författaren Per Anders Fogelströms böcker om livet på östra Södermalm.Läs dom för dom är fantastiskt bra.Jag tror inte att han i sin vildaste fantasi skulle kunna ha föreställt sig att det skulle flytta in journalistadel i dom lyxrenoverade lägenheterna i arbetarkvarteren.Där det förr var utedass på gården och ett badrum i källaren som hela huset var hänvisade till.Nu ska dessa journalister leka proletärer med att ha sitt miljonboende där och umgås över caffelatten på Nytorget med sina skäggiga och kepsprydda kaviarvänstergelikar.Tack och lov finns det även vanligt ”ohippt” folk boende i hyreslägenheter i stadsdelen och dom uppskattar inte den förändring som har skett med stadsdelen.

  2. Att journalister representerar svenska folket det kan ni glömma likväl som politiker skulle göra det. Journalister gör som respektive ledning vill, politiker gör vad partiledningen vill, att de senare har väljarna att tacka för sina platser ignorerar de utan att skämmas.
    Att de är vänstervridna innebär att de fortfarande tänker som tonåringar och har inte utvecklats nämnvärt sedan de lämnade journalistutbildningen.
    Nu är det tack och lov ett fåtal som lyckats med bedriften att läsa av den värld vi lever i och hjälper oss att hålla oss a jour, för om vi läser blaskorna blir vi gruvligt vilseledda.

  3. Hur vet man att det är 70 %.
    De flesta tidningar är privatägda och ägarna bestämmer vilka de anställer.
    SR och SVT är annorlunda, de måste förhålla sig till regering och riksdag.
    Hur skulle vi kunna ha det annorlunda, ska staten bestämma vilka tidningarna anställer och avskeda, som tex Turkiet.
    När det gäller SR och SVT förstår jag kritiken.
    Vi lever i ett fritt land med fria företagare som bestämmer vilka de anställer och det är klart att man kan vara missnöjd å andra sidan så finns ju numera bloggar som opponerar mot medias bild. Jag tror att just detta gett resultat på sista tiden har många tidningar publicerat så dant som de tidigare föteg.

  4. Och de repensenterar hela svenska folket,
    fantastiskt
    inte undra att hela media är snedvriden,
    kanske dags att slå upp en mur runt södermalm, med id kontroll så man får reda på när de är ute och repensenterar den övriga befolkning!!

Kommentera