Linköping i stabsläge efter många ungdomsrån


BROTTSLIGHET. Linköpings kommun går upp i så kallat stabsläge med förstärkt ledningsorganisation för att försöka komma till rätta med de många ungdomsrån som inträffat i framför allt Ryd den senaste tiden, skriver Sveriges Radio.

Linköping, 7 juni 2019, runt 100 lägenheter förstördes i ett bombattentat, inga döda men 25 skadade.

Kommundirektören Paul Håkansson säger att man även kommer att ha ett extra öga på Berga, Lambohov och Skäggetorp.
”Våra insatser är till för att skapa trygghet för att stödja polisen. Vi har nu förväntningar på att polisen gör motsvarande kraftsamling”, säger Håkansson.

– Pettersson säger att även universitets – och flygstaden Linköping är drabbad av mångkulturen i det nya landet…

Om Linköping på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Linköping i stabsläge efter många ungdomsrån

 • Anderson

  Sverige måste gå upp i så kallat stabsläge med förstärkt ledningsorganisation för att försöka komma till rätta med allt.

  Gillad av 1 person

 • Nils Dacke

  Landsfader Löfven meddelar att nu äntligen kommer vinsten efter massinvandringen.

  Gillad av 1 person

 • Erling

  Bilden ger en kuslig och träffsäker illustration på tillståndet i vårt land.

  – Sjuklöverns vilja och förmåga därtill

  – Polisens förmåga

  – Rättsväsendets vilja

  – Skolans förmåga

  – Äldrevårdens förmåga

  – Medias vilja

  Ansvariga talar ofta om att de vill ”säkerställa”. Det de har säkerställt är förödelsen av ett land! Där har de uppvisat enastående handlingskraft!

  Gilla

 • ruben

  Bilden talar för sig själv, jag har sett liknande bilder från mena-länder eller andra världskriget. Med ena handen vill kommunen stötta ordningen på sina villkor. De säger: ”Våra insatser är till för att skapa trygghet för att stödja polisen. Vi har nu förväntningar på att polisen gör motsvarande kraftsamling”. Med andra handen river kommunen ned ordningen genom att befolka sin kommun med terrorbombare och kriminella. Hur naiva får politiker vara och ändå få förnyat förtroende i valen till kommuner landsting och riksdag?

  Gilla

 • gamgubben

  Skriv om lagarna snabbt. Gå ut med information till föräldrar: ”Om er son eller dotter ertappas med samröre av ungdomsgäng som rånar eller skadar någon så hålls ni som föräldrar medskyldiga, straffet blir som lägst fängelse eller i allvarligare brott utvisning eller vid svenskt medborgarskap förlust av samtliga bidrag både statliga som kommunala.”
  Jag är övertygad om att detta skulle ta skruv hos de flesta.

  Gilla

 • centurion

  Man kan ju fråga sig var alla s.k. motorcykel-gäng har tagit vägen nu för tiden. Dessa läskiga typer med de fantasifulla benämningarna : ”Hells Angels, Bandidos, Mc-KnutteFnatteochTjatte” eller vad de nu föredrog att kalla sig. Överspända, skitnödiga figurer som, i brist på hjärnceller och självförtroende, levde rövare med myndigheter och allmänhet.
  Kan det vara så enkelt som att de kanske inte var så tuffa som de gav sken av ? Mycket snack och lite verkstad ? Tomma tunnor som skramlar utav bara h-e ? Förklaringen är nog att de har fått konkurrens av muhammed och hans kumpaner. Och där har, de förr så kaxiga, knuttarna inte mycket att sätta emot, så det blev helt enkelt till att gömma sig under mammas kjolar. Bara en spekulation, men bevisa handgripligen motsatsen då !
  Annars är nog detta ett rekord i Patetiskt betéende.

  Gilla

  • TT

   Åldersdiskriminering.

   Muhammed och hans kumpaner använder straffbefriade barn som soldater, mc-männen får livstid för samma brott.

   Som en hockeymatch där ena laget ej kan få några utvisningar, självklart vinner då det laget.

   Sedan drabbar åldersdiskrimineringen muhammed och afrissarna även internt…när dom blir äldre och avpolletterade av sina egna yngre.
   Självsanering!!!

   Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Socialdemokraterna och Miljöpartiet hälsar kulturberikningen välkommen….åhhh så spännande, de har ju en kultur…åhh vilken vinst för samhället.

  Bara en superidiot röstar på partier som vill ha än mera av detta.

  Gilla

 • age

  Vårt Fosterland utvecklas
  – eller avvecklas ?

  Gilla

  • Mormor

   Ja ni som car i Linköping för 5 år sedan och går igenom stan nu ser att det är inte många köpstarka människor som handlar. Först o främst 20 butiker nedlagda och varuhus stängda och ordningsvakter har fördubblats och ska bli ännu fler. Dom som går mella AF och SFI handlar inget i dom speceriaffärer som finns utan Halal skött i Torvinge som har en butik som drivs av en Ryss. Men den snorkige 013 bon vägrar erkänna att koranskolor är bra och minareter på gång med C profilen Demirokk inom kommun. Nu ska centrum utvecklas o varuhus rivas inom 2 år och hyreshus byggas för om 10 år blir Ostlänken gällande och då blir centrum flyttat mot Arena skolan och centrum hittar man inte inom 10 år.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: