Stäng

Ökande hot mot polisen i Borlänge – rött läge

INVANDRING & BROTTSLIGHET. Under sommaren har brottligheten i Borlänge eskalerat och allt fler poliser har utsatts för våld och hamnat i hotfulla situationer, skriver Dalarnas tidningar bakom betalvägg.

Bland annat ska poliser ha utsatts för stenkastning och lurats in i bakhåll. Situationen i kommunen klassas nu som ”rött läge”, den allvarligaste nivån på en tregradig skala.

Kommunstyrelsens ordförande Jan Bohman (S) kommer nu att bjuda in polisen till möte för att diskutera vad som kan göras.

– Vi har kommit till en punkt där det är allvarligt och saker och ting behöver hända snabbt, säger Bohman (S).

-Pettersson kan upplysa om att socialdemokraterna alltid haft makten i Borlänge och Jan Bohman sedan 2014 och Borlänges problem med brottslighet har inte kommit den sista tiden utan på grund av långvarig import av dysfunktionella individer.

Om Borlänge på bloggen…

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

16 reaktioner på “Ökande hot mot polisen i Borlänge – rött läge

 1. Man undrar när sker nästa bombning, skjutning, brand, rån eller mord. Socialdemokraternas drömsamhälle med alla regler lämnade vind för våg breder ut sig. Kanske alla socialdemokrater är naiva av hävd? Sverige behöver kommunpolitiker och riksdagspolitiker med en vuxen syn på samhällsbygget, som omväxling. Hur man kommer dit vet jag inte. Sverige behöver dessutom en kontinuerlig återvandring och stopp på invandringen av bidragsturister. Jag är inte säker på att det ens finns någon valbar politik eller politiker, som tar hänsyn till Sveriges ursprungsbefolkning. Jag hoppas på SD för övrig finns inget tydligt hopp i sikte.

 2. Jan Bohman kan kalla på Peter Hultqvist som är väl bekant med Borlänge. Dalregementet är avvecklat sedan 20 år. Men Försvarsministern kan ju kalla hem några fotsoldater från Mali som får sköta ordningen i Borlänge i stället.

 3. Vad kan kommunen göra?
  De skulle kunna sluta betala ut bidrag som göder den organiserade brottsligheten och är deras största inkomstkälla.

 4. På Gustav Vasas tid räddades Svea rike av dalkarlarna, nu i vår tid är även Dalarna utom all räddning…..=(

  1. Vad säger Göran Greider om DETTA ??
   Han kan väl svara i TV-soffan där han ”sitter som oftast” !!!

  2. Den senaste polis jag såg (vilket är väääldigt sällan trots att jag bor i Sveriges polistätaste stad, Malmö) bar ett mångfärgat armband av såna där sockerpärlor med hål i, trädda på ett snöre. Kanske hans förskolebarn hade gjort det åt honom (men då bör man ändå inte bära det i tjänsten). Fast han såg allt för klen och nedknarkad ut för att ha kunnat skaffa sig ett sånt barn.

   Det roliga var att hans patrullkollega var den värste biffen, tre gånger större än honom och ingen man vill bråka med. Helan och Halvan, Biffen och Bananen, ute på patrull. Jag skulle tro att det var polisen och politruken.

   1. Nej .Du missuppfattade. Om biffen attackeras böjer den klena pärlbandets ägare sig på knä och lyfter upp armen. (BLM)
    Situationen räddad för den gången!

 5. ”Kommunstyrelsens ordförande Jan Bohman (S) kommer nu att bjuda in polisen till möte för att diskutera vad som kan göras”.
  Fråga gärna SD. Dom har i 15 års tid föreslagit effektiva lösningar på problemet.

 6. Sanningen är att polisen är rädd för negrer. För…somalier!

  Jo, det är sant. De tycker att somalier är rena rama fy bubblan, riktiga fulingar och resultatet blir en prutt i byxorna.
  Och det är skamligt, att ens bli upprörd/skraj för skinnisar.
  Jag skämmas inför mig själv.

  Bli rädd…för somalier.

 7. Muslimernas mål är att ta över Sverige!

  Socialdemokraterna skrev kontrakt om det 1999!
  Kontraktet gäller alltjämt!
  Kontraktet är accepterat av vår ”säkerhetspolis”, SÄPO!
  SÄPO svarar inte på min skriftliga fråga om kontraktet!
  Är SÄPO då en del av LANDSFÖRRÄDERIET ?
  Har vi då någon säkerhetspolis ?
  Varför agerar SÄPO inte på LANDSFÖRRÄDERIET ?

  När grunden i ”vår säkerhet” bistår LANDSFÖRRÄDERIET
  – är Vårt Fosterland då utom allt hopp ?

  Det finns ett hopp kvar: Att SD blir största parti efter valet !

  Agera!

 8. När ska det gå upp för våra syltryggar att nu är det mer än hög tid att ta till det tunga artilleriet. Vi måste få de invandrade att förstå vi har givit dem en möjlighet att till fred och frihet, då ska de inte tacka genom att uppträda som vildar. Om de inte ännu begriper detta så måste vi köra ut dem till de länder de kom ifrån.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: