Afghanen Erfan har gömt sig undan utvisning i tre år


BROTTSLIGHET. Erfan kom till Sverige från Iran 2015. Migrationsverket bedömde att han var över 18 år och inte räknades därmed inte som ensamkommande barn. Han registrerade sig också en dag för sent för att få uppehållstillstånd enligt gymnasielagen. Nu har han gömt sig undan utvisning i tre år.

Eftersom han saknar asylskäl fick Erfan inget uppehållstillstånd, nu har Erfan levt gömd i Stockholm i tre år för att undvika utvisning. Erfan har afghanskt medborgarskap, men föddes och växte upp i Iran som papperslös. Han säger själv att han aldrig har varit i Afghanistan, dit Migrationsverket nu vill utvisa honom.

-Pettersson har tappat räkningen på hur många snyftreportage som SVT gjort om afghaner som kommit från Iran utan asylskäl och dessutom ljugit om bakgrunden. Jag är dock lite nyfiken på vem som betalar hans hyra, mat och mobilabonnemang?

Kvinnor, flickor, hbtq-personer och funktionshindrade som far mest illa vid konflikt och krig och att dessa grupper missgynnas av regerings politik.

 • 0 procent hade giltiga id-handlingar när de sökte asyl.
 • 0 procent har tappat sina mobiler som de har för att kontakta med släkten.
 • 99,4 procent är män.
 • 49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.
 • 2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.
 • 78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.
 • 52 av de c:a 9000 är kvinnor.
 • Varför inte följa FN-konventionen och Dublin-förordningen om första asylland?
 • Varför inte följa Sveriges lagar?

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 


4 responses to “Afghanen Erfan har gömt sig undan utvisning i tre år

 • Olof.p

  Gör det kriminellt att gömma människor som inte får vistas i Sverige. Gärna långa fängelsestraff och höga böter.

  Gilla

 • gamgubben

  Naturligtvis skyddas han av alla dessa som snarast vill se landet förstört av odågor, de är femtekolonnare i dess rätta mening.

  Gilla

 • Bingoberra

  Ja, sådana här typer av reportage visar SVT:s lokal-TV (fd. ABC) alldeles för mycket av. Bara en massa snyft-TV om en massa stackars blattar som skulle slängts ut ur landet för länge sedan. Samma reportage pumpas ut under dagens alla sändningar, så alla ska tvingas se det, tydligen. DET MÅSTE VÄL FÖR FAN FINNAS NÅGOT ANNAT ATT AVHANDLA I LOKAL-TV ÄN DETTA, I PRAKTIKEN EN PARTSINLAGA. Har ni inget annat att visa, SVT, än detta..?? Lägg ner skiten. !!

  Gilla

 • Stenbock

  Finns med säkerhet 1000 av detta slag,som finner hjälp av godhjärtade idioter,att kringgå alla lagar o. regler

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: