Vad har hänt? Preem drar tillbaka utbyggnaden i Lysekil

EKONOMI. Preem har dragit tillbaka sin ansökan om att bygga ut sitt raffinaderi i Lysekil, rapporterar Ekot. Beslutet baseras på kommersiella faktorer, skriver företaget i ett pressmeddelande– Jag tycker att det här beskedet är ett väldigt viktigt beslut, det ger en stor tydlighet att vi nu skapar ett fokus på att accelerera den här omställningen mot en förnybar produktion av drivmedel, säger koncernchefen Magnus Heimburg.

Bild:Preemraff

Beslutet fattades under ett styrelsemöte i går. Preem kommer nu i stället att lägga fokus på andra projekt, skriver man i pressmeddelandet, och nämner särskilt den planerade anläggningen för förnybart diesel och flygbränsle i Göteborg.

En ny ansökan kommer också att lämnas in under hösten för att möjliggöra storskalig produktion av förnybara drivmedel vid raffinaderiet i Lysekil.

-Pettersson undrar vad som hänt?

 1. Utpressning från regeringen?
 2. Är Preem tveksamma på om investeringen på 15 miljarder går att räkna hem?

Lorentz Tovatt, riksdagsledamot, klimat- och energipolitisk talesperson för miljöpartiet verkar riktigt seriös…

***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Vad har hänt? Preem drar tillbaka utbyggnaden i Lysekil

 1. Miljömupparna, med Tokhatten i spetsen, gör ett stort nummer av Preem´s tillbakadragande. Men verkligheten är naturligtvis av en helt annan natur. Detta ställningstagande bottnar med största sannolikhet i att företaget förlorat förtroendet för regimen och de myndigheter som regimen basar över. Det är hopplöst att driva verksamhet i detta land, styrt av dårskap. Samma visa var det ju t.ex .med Pågenbagaren. De vågade ju inte heller investera i landet pga. osäker tillgång på el. Många företag har flytt landet pga. att den s.k. arbetskrafts-reserven inte håller måttet. ”Vi har inget behov av importerade analfabeter”, sa chefen på Arbetsförmedlingen. Andra företag har också flyttat ur landet för att det ej funnits bostäder till den tilltänkta arbetskraften. Den importerade, arbetsskygga nyadeln hade ju förtur…

 2. Lille Lorentz Tokhatt känner skadeglädje mot dem som trodde M P skulle vika ner sig. Tillåt mig undra, vad känner du inför dom tusentals bilbränder som sker varje år??? Om dem har du väl ingen åsikt?? Och det säger
  allt om både dig och ditt part!

  Klart att Steffe gör allt för att klänga sig kvar vid makten, Sorgligt!

  • Ser fram emot nästa val när den lille Tokfnatten blir arbetslös. Vem bill anställa den stollen ?? Kanske McDonalds ?

 3. Preem flyttar produktionen till annat land och upphör sedan med all annan produktionen i Sverige för gott om ca 10 år.
  Det sades av lille Steffe att det skulle löna sig längre fram. Dumheten bedrar alltid visheten!

 4. Jag går in med en kommentar helt of topic!

  Jag vill påstå att Herr Pettersson är helt outstanding med att hitta nya intressanta ämnen och artiklar som engagerar och berör för vanligt folk! Det finns ingen bättre sida för oss medborgare som vill ha tillbaka vårt kära gamla Sverige! Jag är beroende och läser varje dag. Kan inte tänka mig en dag utan Pettersson! Stort och hjärtligt Tack för ditt engagemang! Mvh Bengtis!

 5. För sossarna finns det ingen botten hur långt ner de kan köra Sverige i dyn när det gäller att få ha privilegiet att ha första platsen vid köttgrytorna.
  Och Lorentz Tokskvatt han hånflinar hela svenska folket mitt i ansiktet.

 6. Preem bygger ut befintligt eller nytt i ett annat land med enklare miljökrav. Ingen miljövinst, som vanligt. Jag ser att MP står med ett hånflin mot svenska befolkningen. Sverige får inga nya lönsamma jobb. Det är som jag alltid trott om MP att det lyser om dem när de får örfila upp de svenska medborgarna. Lite samma anda, som vänsterpartiet-kommunisterna.

 7. Lorentz Tokskvatt glömmer att MP har mindre än 3% av svenska folket bakom sig! Jag tror att absoluta majoriteten av Sveriges röstberättigade hade godkänt detta! Att han ändå kan jubla beror bara på att han vet att Steffe Löfven går med på vad som helst!

 8. Misstänker påtryckningar från sosseriet som ju absolut inte vill riskera att att får lämna de lönande köttgrytorna. Tänk om Miljötalibanerna gjort verklighet av sitt hot.

 9. Vi ser väl om Preem bygger ut i något annat land istället i den närmaste framtiden, i så fall kan vi nog gissa oss till varför…

 10. Jag gissar utpressning från MP! Detta var en prestigefråga angående miljön! För mig är detta skitsnack! Preem kommer ju att bygga denna anläggning någon annanstans! Vad jag vet är Preem globalt, med resultat att alla får deras utsläpp iallafall! Grattis MP-Idioter!

 11. Jag har funderat på om människan aldrig hittat olja då hade vi fortfarande kört med häst o vang. Då har inte Isabella kunnat åka första klass på flyget till USA. Tänk efter alla mijömuppar var har världen varit om inte oljan funnits……..

 12. Det handlar inte om miljön. Det är snarare ett tecken på att det inte går att driva företag i Sverige. En svag regering vars politik bestäms av MP. FFF detta land som det har utvecklats.

 13. Dey är väl självklart att Preem skulle satsat i Lysekil… Jävla fegisar som backar för lite kritik! Det säger tydligt att det är kärringar som styr Preem!

Kommentera