Stäng

”Död” pappa fick bidrag i 13 år under ny identitet

BROTTSLIGHET. Familjen fick bidrag i 13 år – efter att pappan fejkat sin död i Irak. Inte förrän ett DNA-test gjordes uppmärksammades den stora bluffen, skriver SVT. I de fall en familjemedlem dör finns i Sverige en möjlighet att söka ett så kallad efterlevnadsstöd.

Det gjorde mamman – som påstod att hennes man dött i kriget i Irak 2005, uppger SVT. Ansökan lämnades in 2007 och en dödsattest bifogades.

Utbetalningarna skulle gå till mammans nya man och under en period av 13 år betalades över en halv miljon kronor ut.

Men en ny utredning har visat att mannen fortfarande lever. Det var när Migrationsverket gjorde en utredning av mammans nya make – han som fick utbetalningarna – som bluffen uppdagades.

Ett DNA-test visade att han med 99,999 procents säkerhet var pappa till barnen, och den som påstods ha dött 2005.

– Jag tycker det är stötande att man kan få så mycket pengar på felaktiga grunder. Ambitionen är att kräva tillbaka varje enskild felaktigt utbetald krona, säger Magnus Rodin, chef för produktionsavdelningen på Pensionsmyndigheten, som inte kan uttala sig om ett enskilt ärende.

-Pettersson säger att det är bara ännu en av tusentals som utnyttjar flatheten i våra system. Myndigheterna verkar tro att vi fortfarande lever med 1960-talets tillit, brottslighet och sociala kontroll.

De hånskrattar åt oss: Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 reaktioner på “”Död” pappa fick bidrag i 13 år under ny identitet

 1. Tänka sig att muslimer är sådana hejare på den ultimata kristna bedriften att återuppstå från det döda.
  (Jag kan garantera att det finns betydligt fler än en.)

 2. Jag är inte alls förvånad att det händer i vårt s.k flyktingars paradis! De kriminella s.k flyktingarna hanterar miljoner, miljarder och får ändå socialbidrag! Sen har vi de de ärliga invandrarna som vill göra rätt för sig och bidrar genom att jobba! Då jä-lar hittar myndigheterna fel på både det ena och det andra i redovisning m.m, och då ska det utvisas på direkten! Stor skandal! Men sossarna skrev ju det berömda avtalet år 1999 att släppa fram Islamisterna till framträdande positioner i Sverige! Idag finns ingen politisk vilja eller kunskap om hur vi… Sverige ska kunna återgå till ett fredligt land! Personligen tror jag att det är kört!!

 3. Fatta att alla sk flyktingar är lögnare. 90% av flyktingarna är inte flyktingar om man definierar flykting som någon som flyr för sitt liv från krig, 70% ljuger om sin identitet, lika många om sin ålder, väldigt många ljuger om var dom kommer ifrån och listan på lögner från flyktingar kan göras lång.
  Slutsats: alla flyktingar ljuger.
  Hur ser det ut i framtiden då?
  Ja, naturligtvis fortsätter lögnerna. Tappade pass som säljs, fusk med körkort, för att inte tala om alla bidrag dom kan sno åt sig i dubbla eller trippla ransoner.
  De två politiker som ställt till det på detta viset, Reinfeldt och Löfven, borde dömas för landsförräderi och få trippla livstids fängelsedomar.

 4. Vi släpper kravet på återbetalning av de pengar familjen fuskat sig till.
  Utvisa istället alla på livstid och återkalla eventuellt medborgarskap.
  Totalt sätt blir detta en vinst för samhället.

 5. Personen ifråga lär få pension, då han fyller 65 år. Läs vad Rebecca,Weidmo Uvell kommit fram till angående pensioner.
  Sverige i ett nötskal och orättvist.

 6. Här har vi fler exempel i vimlet av ofängslade outvisade brottslingar. Hur stort mörkertalet egentligen är, finns ännu inga siffror på. Myndigheterna har en stor ouppklarad bakläxa framför sig.

 7. Efterlevnadsstöd när en dör?? Det gäller väl förmodligen
  enbart utländska medborgare då, för något sådant stöd erbjöds jag inte när min fru gick bort??

 8. Infödda svenskar vågar myndigheterna granska tufft, helt utan risk att rasist stämplas.
  När en av de nya lämnar bedrägliga uppgifter, ursäktas han av myndigheterna. Visste inte, förstod inte o s v.
  Godtrogenheten är stor och rädslan att drabbas av hot från de sökande och drev från asylaktivisterna.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: