Rasismen inom fotbollen


Det finns en utbredd rasism inom fotbollen. Undertecknad som själv spelat fotboll i många år har utsatts för rasistiska uttryck som ”svennejävel” och ”blekansikte”. Något jag tror de flesta som spelat eller spelar fotboll känner igen.

Fast idag går samtalen på en helt annan nivå och rasismen inom fotbollen uppmärksammas allt oftare. T.o.m. det svenska damlandslaget visar före varje match sitt stöd mot rasism. Kanske nödvändigt för i helgen har två svenska spelare utsatts för rasism på fotbollsplan.

Under veckan som gick uppmärksammades Oke Akpoteva, nigerian spelandes för Boråsklubben Norrby, för att ha kallat en motståndarspelare ”White Boy”. Han stängs av i två matcher p.g.a. detta rasistiska påhopp.

För någon vecka sedan stängdes Halmstads serb, Dusan Djuric, av p.g.a. rasistiska påhopp på en motståndare med romskt ursprung.

Igår drabbades den svenske landslagsspelaren Ludwig Augustinsson av rasism när Schalke 04:s turkiske spelare Ozan Kabak spottade på honom då han låg på gräsmattan efter en tackling.

Vi måste därför anse att Magdalena Anderssons, och övriga spelare i svenska damlandslaget i fotboll, manifestation mot rasism också inkluderar den som riktas mot svenska spelare och den som riktas från s.k. nysvenskar. Allt annat skulle te sig konstigt.


8 responses to “Rasismen inom fotbollen

 • Maja 2

  I dag sprang en drogad svart man på Hornsgatan med näven knuten uppåt himmelen och skrek ,BLM BLM.
  Snyggt med en nolla som tror att han äger landet.
  Förfärligt att inte polisen tog honom och gav en avhyvling.

  Gilla

 • Rädd

  Även diskriminering av åldringar pågår, jag har blivit kallad ”gubbfan”.
  Ord kan i och försig vara otrevliga att höra.
  Men vuxna människor skadas ej av ord, man behöver ens ej ett plåster.

  Gilla

 • gamgubben

  Ett i frustration förfluget ord, är blekfis eller svartskalle så fel att det behövs anmälas och straffas, match är match och efteråt tackar vi varandra och vad som sas är glömt. Var vi mer toleranta tidigare eller var det för att vi samtliga kom från samma kultur?
  Är det verkligen så bra med mångkultur som politikerna påstår?
  I Sverige borde vår kultur vara normgivande och de som kommer får acceptera den eller som min farbror sa då han blev uppretad ”far åt helvete så är du hemma i din faders hus då du dör!”

  Gilla

 • Maja 2

  Ur led är tiden.
  Det var annat innan vi stormades av kackerlackor söder om Sahara.

  Gilla

 • ossie

  Rasism kan bara ske åt ett håll. Hyckleriet vet inga gränser.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Svenska damfotbollslandslaget har anslutit sig till BLM-rörelsen (Burn, Loot and Murder), vilka är kommunistiska aktivister som utövar terror. Detta har inget med kamp mot rasism att göra. NYREKRYTERA HELA DAMLANDSLAGET INKL LEDARNA.
  Fotbollsförbundets styrelse skall tillse att de egna stadgarna och reglerna för tävling följs – utan undantag – ELLER AVGÅ!
  Terrorism är alltid terrorism.

  Gilla

  • Tony

   En supporter har om i vart fall förlorat, gick gärna och såg på damfotboll för jag tycker den har utvecklats i positiv riktning, men
   efter knäböjar tramset för det kommunistiska BLM, kan dom
   ha sin fotboll för sig själv, dom tror dom gör en bra sak, men när
   dom inte knäböjer för allt det våld som förekommer och som väldigt ofta utförs av svarta blir man inte trovärdiga, om man ska reagera
   mot rasism, så borde man kanske sätta sig in i varför den uppstår
   det är väl inte bara tillfälligheter att fördelningen av intagna i våra fängelser är 80 % importerat folk ??

   Gilla

   • Blodsven

    Håller alltid på bortalaget numera, när dessa fåniga brudar tror sig göra något fint och bra, när det i själva verket är precis tvärtom…

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: