Gratis lyxboende för socialfall

INSÄNDARE, till Katrin Stjernfeldt – Jammeh och det ”ansvariga” anhanget i Malmö stadshus

I det nybyggda fashionabla bostadsområdet Limhamns sjöstad, numera i folkmun kallat Rosengård by the sea, är hyran på enrumslägenhet hos MKB på 39 kvadrat 7124 kr i månaden, en trea på 88 kvadrat 12445 kr och en femrummare ligger på 16211 kr.

I Limhamns Sjöstad bor du nära ett glittrande Öresund. Moderna hyresrätter blandas med eftertraktade bostadsrätter och skapa en tätare bebyggelse med rätt förutsättningar för att skapa mångfald och god service. Bild från Skanska.

I dessa lägenheter sätter alltså Malmö stad in socialfall som givetvis inte betalar sin hyra av egna medel. Vad som inte framgår är hur många av dessa socialfall är s k nyanlända men jag kan tänka mig att en stor del och kanske majoriteten är just sådana.

Det är inget annat än kränkande att behöva läsa vilka det är som åtnjuter detta lyxboende med havsutsikt medans svenskar som köpt bostadsrättslägenheter i samma område nu packar och ger sig av därifrån för att området håller på att förpestas av primitiva varelser som har vänt på dygnet, stökat omkring på nätterna, inte klarat av att slänga sopor på rätt sätt och inte haft koll på sina barn. Dessa påståenden är inte påhittade av mig utan står ordagrant i sydsvenskan den 26 – 9.

Men just dessa påståenden gör att jag utgår från att det är frågan om barnrika nyanlända familjer som sökt sig till Malmö. En anledning till att Malmö är attraktivt för dessa familjer är ju det generösa erbjudandet att bo gratis i just Rosengård by the sea.

Dessa barnrika familjer njuter alltså helt gratis av dessa havsnära nybyggda lägenheter där hyran kan ligga på över 16000 kr i månaden. Lägg då till vad en sådan familj får i försörjningsstöd samt barnbidrag och säkerligen annat också så förstår ni varför Malmö stad behöver över 5 miljarder per år i kommunalt utjämningsstöd från andra kommuner. Enbart för en nyanländ barnrik familj så ligger säkerligen månadskostnaden inklusive hyran på närmare 50000 kr.

Här blandar alltså Malmö stad nyanlända socialfall med personer som fullt ut står för sina egna hyreskostnader för att den heliga integreringspolitiken skall fullbordas. Att denna politik medför att personer som inte tillhör gruppen socialfall tvingas att återigen flytta p g a att socialfallen omöjliggör ett normalt boende för dessa skötsamma individer bekymrar naturligtvis inte det ”ansvariga” anhanget under ledning av Katrin Stjernfeldt – Jammeh.

Huvudsaken är att socialfallen trivs med sitt bekymmerslösa leverne och inte störs av att behöva bekymra sig om vad hyran ligger på. Detta lyxboende är bara ytterligare ett exempel på hur våra politiker, och då främst socialdemokratiska, i första hand månar om den befolkning som inte bidrar till samhället med annat än kostnader och sociala problem. Och är dessa varelser komna från fjärran länder och kulturer under en täckmantel att dom är flyktingar så är lyckan än större hos våra politiker.

Jag har en lösning på hur socialfall oberoende av nationaltillhörighet skall kunna få ett havsnära boende med havsutsikt till en mycket rimlig kostnad för Malmös skattebetalare. Inte lång från Rosengård by the sea ligger Limhamnsfältet helt outnyttjat. Där kan man slå upp ett tältläger med ett antal tillhörande bajjamajor.

Många av våra nyanlända är ju sedan tidigare vana att bo i tält i olika flyktingläger därifrån dom kommer så ett nytt tältboende bör inte vara några problem.

För att föregå med gott exempel så skulle även det politiska ”ansvariga” anhanget kunna flytta från sina lokaler i stadshuset och slå upp tält på Limhamnsfältet också. På så sätt skulle ni ju kunna förlägga verksamheten nära era klienter och brukare. Och varför inte själva bosätta er där också och på så sätt bidraga till integreringen av våra nyanlända? Vad säger ni om detta förslag?

Sandor Herold, invandrare med självfinansierat boende

 • Limhamn var ett fiskeläge som omvandlades till ett betydande industri- och gruvsamhälle med kalkbrott och cementfabrik.
 • För drygt hundra år sedan inkorporerades Limhamn med Malmö.
 • Med sitt läge vid havet anses stadsdelen vara en av Malmös mest attraktiva.
 • Det nya området på det gamla industriområdet kallas för Limhamns sjöstad . Byggandet startade för några år sedan och ska rymma 4000 bostäder.
 • Under våren 2020 fattade tekniska nämnden i Malmö beslut om en ny markpolicy:
 • Minst 60 procent av nyproducerade hyreslägenheter ska gå till bostadskön Boplats Syd.
 • 15 procent ska kommunen få hyra ut i andra hand för bostadssociala ändamål.
 • Kommunen ska prioritera byggherrar som arbetar med sociala åtaganden som trygghetsskapande åtgärder, och som har höga klimat- och miljöambitioner.
Bild från Jeander. Malmö får 16,5 miljoner om dagen, 6 miljarder om året från landets övriga skattebetalare för att finansiera invandringen.

25 thoughts on “Gratis lyxboende för socialfall

 1. Varför kan man inte placera allasom inte kan betala sina boende I någon av gleskommunerna där hyresrätter är billiga?

 2. Enligt min systers man har de samma situation i Skellefteå…
  Vanligt folk har inte råd att få nyproduktion ( hyresrätter) där så socialen placerar dit sina ” behövande” istället…
  Som invandrare fattar jag inte varför inte få låta flyktingar bo i baracker så de får sina hyresrätter I tur och ordning efter kösystem och andra krav inklusive försörjningskrav?
  Alla ska ha samma förutsättningar. Varför just flyktingar skall positivt särbehandlas?

 3. Det är dags att vi samtliga skåningar nu aktivt kräver ett stopp för detta och kämpar för att dom svenska familjer som sparat och slitit för att kunna ordna sig en fin bostad vid havet fredligt enligt harmoniskt utan störande element som varken jobbar lever bidrar sköter sig inte ska inarkoderas i dessa kvarteren!! Och för dessa barnproducenter måste vi dra in samtliga pengar och bidrag då vi inte varken kan eller vill va deras pengabörser!! Det räcker nu på riktigt man ur hyse protestera så som velarusarna gör!!! Kom igen nu Skåne!!!

 4. Saknar svenska folket stake för att gå emot detta slöseri och pestspridning?
  Helt otroligt att inte man hör demonstrationer på gator i Sverige.
  Någon jämför Sverige med Vitryssland ,men det är väsens skillnad med tanke på att vitryssar vågar gå ut och visa ut sin vrede till skillnad för svenskar, som snällt flyttar ut.
  Detta skapar konflikter och rasism.

 5. Klas – helt rätt! Det är inte antalet röstanden som avgör – utan hur man räknar rösterna!

 6. Socialdemokraterna är de som tar dina pengar för att med dessa pengar se till att du och din familj får lida.

  Kommer du rösta på Socialdemokraterna !? 🤮🤮🤮…

 7. Finns nog tyvärr inget som glädjer mig mer i dagens Sverigeistan än när alla dom som trodde att dom kunde flytta ifrån mångkulturen nu blir berkade!

  Kanske inte lika roligt att sitta i fina förorten nu och rösta på Moderaterna och deras öppna era hjärtan politik!

 8. Jävla misstag av dem som trodde att de flyttat ifrån mångkulturen. De skulle ha flyttat till Vellinge eller Staffanstorp 2 grannkommuner till Malmö som är välskötta i motsats till Malmö som är så vanskött det kan bli.

 9. Återigen det är ju inte de som kommer som har fel utan allt ansvar vilar på dem som låter det ske. Det måste vara billigare att slå upp vad liknar barackerna vid ett bygge, samt bajamajor.
  När stat och kommun agerar som de gör så tar de bort det lilla incitament som finns för de nya att skaffa sig jobb och bli en av oss.
  De har ju redan kommit till ett ställe där en vanlig industri -arbetare bara kan drömma om.
  Varför har politiker så dåligt omdöme och människokännedom, förstår de inte hur förödmjukande detta är för en hårt slitande arbetare som gör allt för att få det lite bättre och ser sånt här hända?

 10. När man får tillgång till allt detta som nyanländ, var är då drivkraften till att utbilda sig, skaffa jobb och slita hårt varje dag?

 11. Vad är nästa steg i detta sverige, slänga ut alla de som betalar hyran med egna medel och förpassa dem till någon mindre atraktiv förort för att lämna plats för de nykomna i By the sea?
  det finns inget slut på övertramp gällande svenskar och skattemedel, det bara fortsätter mot oanade höjder och konsekvenser för det skattebetalande folket.
  Frågan är: Vart är vi på väg???

  • Det är ju det som är det fina i kråksången! Ockupanterna sköter utslängandet av svenskarna! Kvar finns bara bidragstagare som villigt röstar på S, för vem vill mista sitt lyxliv på andras bekostnad?

  • Vad tror du känner vi, hårt arbetande och självförsörjande invandrare?
   Vad är det för vits för oss att slita sig och integreras i samhället om vissa av oss som kom hit får allt serverat på silverfat?
   Jag var höginkomsttagare mina första 3 år I Sverige när jag jobbade 326 timmar/mån… Kände mig som en jävla slav åt flyktingar som ni naiva svenskar proppade in i våra ghettoområden. Så det blir aldrig mer bidrag från mig till Sveriges ekonomi. Jag är ingen slav

 12. Det är fördjä-la äckligt, låter oss ledas in i vansinnet av honkönade dårar och blöta hankön.
  Och att ingen säger ifrån…! Det begriper jag jävlar i mig inte.

  Bara ser skattepengarna kastas på klientel vilka inte ens är till nytta nu och sannerligen inte i kommer att vara det i det nya, omvälvande, automatiserade samhället…

Kommentera