Stäng

Jag drömde om att bli journalist – idag skäms jag för detta ljugande, fega skrå som trasar sönder samhället

Från Katerina Janouch

MEDIA. När jag var tonåring drömde jag om att bli journalist. Det verkade så fantastiskt, och viktigt: Journalister kallades “den tredje statsmakten”, för att de förväntades avslöja orättvisor och för att de vågade ställa makthavarna mot väggen. Journalister hade gott rykte, framstod som orädda och tuffa, med stor integritet och hängivenhet.

Katerina Janouch Foto: Thron Ullberg

Alltid på den lilla människans sida, även om det innebar att journalisten själv hamnade i svårigheter… Och så hade de orden, de skrivna, de talade, med vars hjälp de tolkade verkligheten så att gemene man skulle förstå. Så viktig uppgift! Så stort samhällsansvar. I mina ögon var journalister rättvisa och opartiska och vågade tala även om sånt som var obekvämt. Det var ju hela deras roll.

Etablissemangets skurkar skulle darra inför det stora avslöjandet, där girighet och svek blottlades likt krälande ohyra under en sten. Självklart hade jag även ikoniska bilder för näthinnan, svenska legender som krigskorrespondenterna Stig Dagerman och Barbro “Bang” Alving.

Journalisten/författaren Ernest Hemingway, som med ciggen i mun knackade på en tung skrivmaskin. Den legendariska Watergate-affären på 70-talet, då de amerikanska journalisterna Carl Bernstein och Bob Woodward på Washington Post genom hårt arbete lyckades avslöja Nixons och Vita husets inblandning i inbrottet i inbrottet i Democratic National Committees (DNC) högkvarter. Föga anade jag att jag flera decennier senare skulle komma förakta stora delar av journalistkåren och mer och mer förstå att de kommit att missbruka sin makt så att de orsakat ohygglig skada, där den lilla människan fått betala det högsta priset. Jag kunde aldrig i mitt liv föreställa mig att journalistkåren skulle splittras så att vi fick en hel kader förljugna, ryggradslösa amöbor som nu sitter i knät på den makt de förväntas avslöja, och istället för att göra sitt jobb jagar de den lilla människan åt en åsiktskontrollerande stat…

Läs vidare hos Katerina Janouch

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “Jag drömde om att bli journalist – idag skäms jag för detta ljugande, fega skrå som trasar sönder samhället

 1. Tony
  Där har du en poäng. Dock, varför skriver man på sociala medier om man inte vill att de ska synas för en bredare publik.

 2. Katerina är värd en bukett av dom finaste blommor som finns.Obs ej sossarnas röda rosor.Stark och orädd har hon stått i snålblåsten och drevet runt sin person.Tack för att du har orkat.Må framtiden skänka dig rättvisa.🌼

 3. De sk. journalisterna är av samma skrot och korn som de advokater som livnär sig på flykting karusellen, och förespråkar än mer av samma sort. Alla vi övriga betalar, både med finansiering av den kriminella invandringen och dess följder som drabbar oss och våra barn.

 4. Hon har allt som de övriga 99 % av de hycklande knäböjande feministiska knähundarna till journalister saknar:
  FÖRSTÅND
  RAKRYGGAD
  SJÄLVINSIKT
  ÄRLIG
  STARK
  VERKLIGHETSFÖRANKRING
  och ANTI HYCKLERI

  KATERINA ÄR ALLT GOTT FÖR DOM GODA ! ☀️☀️☀️☀️☀️

  Ps. Tänk om Socialdemokraternas och de hycklande falska PK-fjantarna, hade haft 1 % av hennes tänkande och agerande.

  Katerina som president i Sverige 🤗

 5. Jo det var nog så en gång när journalister var journalister,
  men dom är sen länge utbytta mot en samling fega Mähän
  som stryker makten medhårs, och dom journalister som
  vågat protestera mot detta har blivit Dissidenter.

  Trots att inte Katarina Janouch inte är Journalist så överglänser
  hon merparten av dem som kallar sig journalister!

 6. ”jagar” skriver hon. Vad gör det om människor får sina åsikter publicerade, det är väl det de vill, annars skulle de väl inte skriva.
  Det vore intressant att höra Katarina beskriva i sak vad hon mer retar sig på.
  Att kalla folk för ryggradslösa men inte beskriva på vilket sätt, det ger inget.
  Om hon beskrev med exempel kunde man själv dra en slutsats, nu verkar hon tycka att hennes åsikt räcker.

  1. Katerina har jagats och blivit av med jobb för sina åsikter, det borde en allmänbildat känna till, och hade du velat ha exempel, läs hennes blogg eller googla.

   1. Tony
    Där har du en poäng. Dock, varför skriver man på sociala medier om man inte vill att de ska synas för en bredare publik.

  2. Jagade avser alla, som t. ex blir pausade från FB, vissa åtalade för sina åsikter.
   Jagade betyder att många har förlorat sina arbeten, familjer har splittrats p.g.a olika åsikter, mobbning pågår , övrig våld mot dem som inte accepterar de åsikter och information vi matas med.
   Min åsikt är min och man skall ha rätt att säga vad man vill inom vissa ramar.
   Du har nog vaknat ganska nyligen och inser att något är fel, men vore bra om du fick hela bilden klar för dig.
   Att följa Pettersson ger dig information om vad som sker där ute.
   Katerina Janouch är en av dem som skulle förtjäna ett pris för att hon orkar kämpa för ditt land.

  3. Min fd arbetsgivare var så jagad i Sverige att hon flydde till Spanien , tog skilsmässa och bytte sitt namn till spanskt namn! Så förbannad hon blev.
   Hon startade en firma i Sverige, som gick hyggligt .När hon skulle ha föreläsningar gällande hälsa ,hoppade Expressen på henne och stod utanför och ville få till att det där hon föreläste om är en bluff.
   Troligen hotade hon hela glasögonbranschen med sin nya metod, men det säger en hel del när plötsligt ”Maria del Carmen” kontaktar mig , en ursvensk kvinna som för 10 år sedan tyckte att jag hade radikala åsikter och säger att hon hatar Sverige.
   Kommer aldrig att sätta sin fot här och vill glömma hela sitt livs historia här.
   Firman går bra i Spanien så ingen skada skedd.
   Hon bor i en villa med swimmingpool och trivs.

 7. Hon hade blivit en bra journalist som ingen av de stora drakarna idag skulle anställt eftersom hon äger något andra saknar, integritet, mod och klarsyn.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: