Stäng

Svarta kristna liv är tydligen inte värda något

av Giulio Meotti • 24 september, 2020

  • I Nigeria, under de senaste 20 åren har 100 000 kristna blivit mördade … Nigeria håller på att bli det ”största slagfältet för kristna i världen”.

  • Nigeria, som redan är det mest befolkade afrikanska landet, skulle kunna få en befolkning på ungefär 800 miljoner år 2100, enligt en studie av The Lancet, och det kan bli den nionde största ekonomin i världen.
  • Hur många skulle kunna räddas om media, kanslier och internationella organisationer hade satt press på det nigerianska ledarskapet om att skydda sina kristna? Varför har Väst aldrig kopplat handelsmässiga, diplomatiska, militära och politiska utbyten med Nigeria för att skydda deras kristna?
  • USA:s president Donald Trump tog upp frågan med den nigerianska presidenten Muhammadu Buhari år 2018. ”Vi har haft mycket allvarliga problem med kristna som blir mördade i Nigeria”, sa Trump till honom. President Trump är dock nästan ensam bland västerländska ledare om att ta upp frågan. När hans föregångare, president Barack Obama, träffade Buhari så pratade han aldrig om morden på kristna.

”Sätt stopp för morden”, ”Nu räcker det”, ”Våra liv betyder något”, sa Nigerianska kristna och kyrkliga ledare som samlats i London den 20 augusti för att demonstrera mot massakern av kristna i deras land. De skickade ett brev till den brittiska premiärministern Boris Johnson i vilket de anklagade internationell media för ”en konspiratorisk tystnad”.

Läs vidare

5 reaktioner på “Svarta kristna liv är tydligen inte värda något

  1. Så länge det finns en enda muslim i landet kommer det inte att bli annorlunda. Början är att utrota satans religion.

  2. Man känner igen den konspiratoriska tystnaden från svensk media. Är det Islamistisk terror, som påverkat den onda tystnaden? Trump är en av få världsledare, som tagit upp frågan om alla mördade kristna i Nigeria med nigerianske presidenten. Obama besvärade aldrig nigerianske presidenten med den frågan. Man kan bara hoppas EU håller våldsbejakande och totalitär politisk infiltrering på säkert avstånd.

  3. Här borde alla församlingar som sände ut missionärer för att frälsa och döpa de som nu slaktas för sin tro, agera skriva till myndigheterna.
    Men inte då, de lägger hela sin själ i att hjälpa stackars ensamkommande barn i åldern 18-25, för de är det så synd om dem. Tror ni de försöker kristna dem ”nej oh nej vi har religionsfrihet i vårt land och fri yttrande frihet, ja inte SD anhängare förstås.”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: