Stäng

1,1 miljarder i äldreförsörjningsstöd, 95 % går till utlandsfödda.

EKONOMI & ÅLDERDOM. Äldreförsörjningsstödet är ett stöd för den som har låg eller ingen pension och innebär att den ska kunna betala för sin försörjning och sitt boende så att de får en skälig levnadsnivå. Du kan ansöka om äldreförsörjningsstöd från det att du fyller 65 år. Du måste vara bosatt i Sverige för att kunna ansöka. Hur mycket du kan få i äldreförsörjningsstöd beror på dina inkomster och din bostadskostnad. Äldreförsörjningsstödet beräknas utifrån ett belopp för skälig levnadsnivå.

Malmö, nutid

En skälig levnadsnivå innebär att du ska ha tillräckligt med pengar kvar att leva på efter att du har betalat för ditt boende. Som skälig levnadsnivå räknas 5 857 kronor per månad (2020) för dig som är ensamstående och 4 771 kronor per månad (2020) för dig som är gift, sambo eller registrerad partner.

Äldreförsörjningsstödet är framtaget, vilket regeringenförnekar, för dem som kommer till Sverige som gamla och därför inte har någon pension intjänad.

Sverige har i stället infört  det som döpts till äldreförsörjningsstöd, som är som det låter – ett socialbidrag för äldre. Skillnaden är att staten, Pensionsmyndigheten betalar och inte kommunen.

Rebecca Weidmo Uvell har granskat äldreförsörjningsstödet och konstaterar att det är ännu en kran där det flödar ut skattepengar på invandrare, dessa kranar blir tillsammans en flod med hundratals miljarder skattekronor.

Vi betalade 1,1 miljarder 2019 i äldreförsörjningsstöd, varav 95 % gick till utlandsfödda. Uvell granskar pensionssystemet.

För tio år sedan var det 13.467 individer med utländsk bakgrund som levde på ÄFS, till och med augusti 2020 är det 26.835 personer. En fördubbling på bara tio år.

2010 gavs 82 % av allt äldreförsörjningsstöd till utlandsfödda. 2020 hade andelen gått upp till 95 %. Nästan allt går idag till personer som inte betalat skatt i Sverige. 

Beloppen har stigit mycket också på senare år. Från knappt 500 miljoner kronor 2010 till 1,1 miljard bara 9 år senare. Summan för 2020 är till och med augusti i år så det är lätt att se att den minst kommer upp i 2019 års siffra.

För du kan nämligen bara få äldreförsörjningsstöd om du aldrig betalat skatt i Sverige eller betalat väldigt lite i skatt.

Har du levt på bidrag är det pensionsgrundande. Även om det ger låg pension. Så ÄFS får folk som har jobbat för lite för att få någon rimlig pension men framför allt folk som inte har jobbat alls.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 reaktioner på “1,1 miljarder i äldreförsörjningsstöd, 95 % går till utlandsfödda.

 1. Skrämmande….
  Socialhjälp åt dem som importörerna påstår vara en vinst för landet ! Den enda vinsten, (som Löven lovar lite längre fram) är då,att araber och niggrar inte blir så gamla !
  Abzurdistan i ett nötskal,importerar utgifter i miljardhöjder,som vi skatteslavar betalar i direkta o. indirekta skatter !

 2. Vilket jävla vansinne. Jag vill inte att mina skattepengar går till sådana individer som inte har gjort något vettigt för Sverige. Sverige åt svenskarna.

 3. Så pensionsräddarna får redan ut sin pension.
  Det var något i semantiken som jag (vi) inte begrep. De skulle naturligtvis ”rädda” pensionspengarna åt sig själva. Solklart, så här med facit i hand.

 4. Var håller PRO hus och varför går man inte in i debatten högljutt.
  Vad fan sysslar man med ?
  Tipspromenader och motionsdans !
  En svensk som arbetat hela livet till en stat som i alla andra situationer betraktas som väldigt rik skall ha EUROPAS högsta pensioner !
  Pensionärer ! Rösta bort landsförrädarna 2022.

 5. Det är verkligen löjligt små summer att leva på . Jag undrar om våra folkvalda vill leva under samma förhållande ?

 6. ”Pensionerna: Migrationens kostnader tydliggjorda”, skrev redan 2017 Johan Westerholm på Ledarsidorna,…några lösryckta rader ur hans artikel: ”Pensionsbomben briserar och såväl migrationens kostnader som överrullningseffekterna blir nu tydliga. Inledningsvis rullade staten över kostnaderna för migrationen på kommunerna. Nu rullar de tillbaka och fördubblar statens åtaganden i garantipensionssystemet. Eftersom invandrarnas livsinkomster förväntas vara betydligt lägre än övrigas kommer deras inkomstgrundade pensioner att behövas fyllas ut med grundtrygghetsförmåner. Pensionsmyndigheten har valt att mer specifikt se till de grupper av invandrare som är födda i länder utanför Europa och där länderna har lågt eller medel Human development Index (HDI)…de flesta är från Syrien och Afghanistan som har svaga möjligheter till etablering på arbetsmarknaden. Utan förmåga att bygga upp sitt pensionskapital leder detta till fördubblade kostnader för staten i framtiden”.
  https://ledarsidorna.se/2017/10/pensionerna-migrationens-kostnader-tydliggjorda/

 7. Det förekommer ofta svenskhatande och judehatande inlägg på Petterssons blogg.
  Ofta skrivit på dålig svenska. Nästan komiskt men kanske något för näthatsgranskaren Åberg?

 8. Inte bara att dessa får garantipension flera åker tillbaka till landet dom flydde ifrån och lever gott på våra skattepengar. När dessa avlider fortsätter pengarna att rulla ,fast då till släktingarna . Uppdagades redan i Uppdrag granskning 2005 och fortsätter säkert även idag. Min mamma får ut 8000kr i månaden hon har jobbat nästan hela sitt liv . En äldre utlänning får 12000kr utan att röra en fena i detta orättvisa land. 🙁

 9. Stoppa ALLA bidrag till ickesvenskar. Detta skulle få en snabb effekt på alla bidragsmigranter. DET ÄR ENBART VÅRA BIDRAG SOM LOCKAR HIT DOM. INGET ANNAT. De skulle söka sig något annat land som vill adoptera dom om det finns något sånt land. Jag tror att vi är mest generösa i hela världen. Varför kommer dom annars just hit ??

 10. Jag fattar inte varför vissa bevakar dessa guldklimpar? Det är missunnsamt att undanhålla andra länder dessa. 😉

  Skämt åsido så måste vi för landet och våra barn bli av med dessa. Det är inte lätt då de vänsterblivna dels har gett dessa medborgarskap och dels tagit bort möjligheten att återkalla utdelat medborgarskap. Därför måste andra åtgärder till fram till grundlagen ändra.

 11. Latmaskarnas paradis, Absurdistan. De som står för kalaset, dvs vi som jobbat skall bli fattigare och fattigare. Bra och jämlikt sosse sverige

  1. Visst, dom har väl lovat globallisterna att bygga upp
   en underklass, och Sossarna har kommit en bra bit
   på vägen. Undrar hur mycket partiet får från globallisterna
   för att göra detta svekfulla uppdrag mot sina egna
   medborgare,?? Men så länge den sovande Svensken
   röstar fram skadedjuren lär det fortsätta, och bli etter
   jävligare, här är många som jobbat deltid som kommer att
   få en så usel pension att det inte går att leva av,

   ,
   Men dom arbetsbefriade kommer så klart att klara sig bra.

   1. Kan han ju inte få, vänsterpacket har ju sällan
    ett jobb, och då får han/hon smaka på sin egen medicin.

 12. Invandrare som inte arbetat och har ÄFS skall ut ur landet och dessa pengarna skall svenska fattigpensionärer ha.

 13. Fastän vår egna s.k. elit gång efter annan hävdar att invandrarna ger mer än de får, vilket jag f.ö. inte tvivlar på då det gäller invandrare som har heltidsarbeten och sköter sig. De är som vi andra arbetsslavar.

  MEN det är ett stort men för de övriga, de som inte arbetar, de som är pensionärer då de ansluter eller de som förorsakar samhället stora kostnader för sin kriminella aktivitet. Förmodar att de har aktivitetsersättning att falla tillbaka på om brottsligheten mot förmodan skulle minska.
  Att vi tillåter anslutning är för mig en gåta, de får ta hit sina närmaste mor och far. Mycket osvenskt eftersom det är många decennium sedan vi hade våra äldre boende hos oss yngre och om vi skulle vilja göra det så utgår jag ifrån att då ger inte staten, som f.ö. är vi, oss något incitament för att det ska ske.
  Glöm för all del inte: ”vi är alla lika mycket värda.” Nja, de som är PK och arbetsskygga invandrare är ju en klass bättre än vi som slitit ut våra kroppar för Sveriges bästa.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: