Stäng

Att förstöra koraner är inte hets mot folkgrupp, polisen lägger ned utredning

ISLAM. Ungefär tre veckor efter koranbränningen vid Kallinge Folkets hus hittades ytterligare en sönderriven och nedklottrad koran utanför en arabisk livsmedelsbutik i Ronneby. Bara dagar efter att polisen upprättat en anmälan om hets mot folkgrupp läggs nu ärendet ned, rapporterar SVT.

– Sådana ärenden utreds av demokrati- och hatbrottsgruppen i Malmö. Förundersökningsledaren där har tagit beslutet. Man får kritisera religion enligt svensk lag. Om det ska vara hets mot folkgrupp måste det röra individer, säger Thomas Johansson, kommunikatör vid polisen. Förundersökningen gällande koranbränningen i Kallinge lades ned på grund av bristande bevis.

-Pettersson säger att äntligen kommer ett klokt beslut.

Mitt förslag på vad koranen ska användas till…
 • TIDIGARE 2020-09-23. Ytterligare en koranvandalisering i Ronneby

ISLAM. För andra gången på kort tid utreder polisen vandaliseringen av en koran i Ronneby. Den här gången upptäcktes en söndertrasad koran och ett köttstycke utanför en arabisk livsmedelsbutik i centrala Ronneby, rapporterar SVT

Darura ger muslimer möjligheter att äta griskött grillat på glöden från några koraner.

Det var för ungefär två veckor sedan som Akram Abo Hamidi blev vittne till hur fyra personer, två män och två kvinnor, placerade en nedklottrad och söndertrasad koran, samt ett köttstycke utanför en arabisk livsmedelsbutik i centrala Ronneby. – Det stod på koranen att det är slut med Islam. Det gör ont i hjärtat, för vi lever inte i förhistorisk tid, säger Akram Abo Hamidi.

Bara en vecka tidigare hittades två söndertrasade koraner och fläskkött utanför Kallinge Folkets hus – en händelse som polisen menar kan ha varit en utlösande faktor för upploppet i Ronneby.

– Pettersson ser inget om den eventuella anledningen till att folk är förbannade på islam och invandring, bara snyft om muslimer.

Ronneby är en före detta idyll som blivit något helt annat på grund av massinvandring från dysfunktionella länder och en del av dessa invandrar ställer till ett helvete utan att SVT och andra rapporterar sanningen…

Om Ronneby på Petterssons

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 reaktioner på “Att förstöra koraner är inte hets mot folkgrupp, polisen lägger ned utredning

 1. Vad är ”folkgrupp”?

  Finns någon definition?
  Är definitionen noga beskriven?
  Är definitionen validerad?

  Om det är hudfärg, längd, dialekt, IQ, åsikt,
  klubbtillhörighet, sångröst, ”musiköra”, dålig syn,
  svag hörsel, villaägare, bilägare, hästägare
  – eller tusen andra egenskaper som kan vara
  gemensamma för ett antal människor,
  måste ordet ”folkgrupp” förklaras tydligt om det används!

  T.ex. ”hudfärg” ska ange reflekterat frekvensområde med
  validerad ljuskälla och använt mätinstrument ska ha
  gällande kalibreringsintyg!
  Motsvarande tydliga gränser för definitionen måste
  gälla för varje ”folkgrupp”!

  Om inte; Är ordet ett icke – ord, som inte har någon
  förankring i verkligheten, och inte ska användas!

  Jag är förvånad att, till synes, intelligenta människor,
  jurister, advokater, domare, poliser m.fl. använder
  ett ord som inte har någon betydelse!

  Har någon blivit dömd för ”hets mot folkgrupp” så bör domen
  analyseras, återtagas och den dömda få skälig ersättning
  för ”dömd på icke existerande grund”!

  //age

 2. ”Om det ska vara hets mot folkgrupp måste det röra individer” Det var iofs ett märkligt uttalande då grupp och individ är varandras motsats.

 3. Sydöstran bakom betalvägg:

  ”Efter en infekterad sommar – ny lokal klar för fredagsböner”

  Det blev för kallt för att vara utomhus. Vem betalar? Vem infekterar civilsamhället?

 4. svt/blekinge

  ”Den folkliga vreden efter upploppet på torget i Ronneby kan vändas till att positiva krater kommer samman.”

  Positiva krater? Pang i bygget?

 5. SVT envisas med att använda begreppet koranvandalisering Vandalisering är ett brott men det är inget brott att bränna, riva sönder eller på annat sätt förstöra exemplar av bok. Exemplar som man själv äger av vilket slag det vara må. Här gör sig SVT skyldiga till förtal. Det lär inte vara riskfritt för någon förfördelade att träda fram med tanke på folktelevisionens alla drev mot sitt folk.

  Jag har varit i kontakt med språkvårdarna på SR/SVT och de menar på koranvandalisering är juridik och inte språkfråga. Ett nonsensord som hittats på inom företagets väggar är i högsta grad en språkfråga.

  Efter vad jag kan se av citatet ovan så använder inte polisen begreppet ’koranvandalisering’.

  Mitt minne är kort men ganska gott. Jag kan inte minnas att SVT har kallat terroristerna som härjade runt i Ronneby innerstad för vandaler. Jag kan inte heller minnas att de har kallat vandalerna för terrorister.

  I dag är det sista fredagen i september. Är det en alltför djärv gissning att det blir det sista bönemötet i Brunnsparken?

  Det börjar bli för kallt för att vara utomhus. Nu kräver islamisterna lokal. Vi får se vad kommunen tänker göra. Kallinge Folkets Hus lär vara till salu.

  Tänk vad skoj vi hade när vi åkte till Ronneby på lördagarna. Jag säger bara Modesty Blaise så förstår ni som var med.

   1. Vad tror du Oskar? Jag tror det inte. De kan rentav skulle applådera om någon bränner upp Bertil Almqvists bok där Barna Hedenhös besöker rödskinnen i Amerika.

    Men det är svårt att klanka ned Bertil Almqvists böcker just eftersom en svensk tiger.

    http://femorefortet.se/Bilder-18/190803-mugg-En_svensk_tiger.jpg

    svt/blekinge:

    ”– Folk la blommor på våra polisbilar och lappar med budskapet att man var emot våld, säger polischefen Anna Johansson.”

    Det måste kännas bra för egot att få blommor Anna Johansson. Var du med i stenregnet?

 6. Citat:”Om det ska vara hets mot folkgrupp måste det röra individer, säger Thomas Johansson, kommunikatör vid polisen.”
  Individer plural flera stycken, om jag då säger ”förbannade a… djävel.” då borde jag gå fri för en kan ju omöjligt vara en folkgrupp, eller hur?
  Skillnaden hörs här ”förbannade a… djävlar” då blir det en grupp.”
  Att vi sedan ska acceptera svinpälsarna som säger ”Svennehora alternativt horor” är ju horribelt.
  Om jag vore yngre skulle jag försöka samla en härskara av svenskar och ockupera Regering och Riksdag tills de förstod vi är en folkgrupp därtill mycket förbannade att inte ha samma rättigheter som dessa lågpresterande a… djävlarna. Vi skulle också helt sonika gå ut i generalstrejk om de inte tog oss på allvar.

  1. ”ockupera Regering och Riksdag tills de förstod vi är en folkgrupp” Det är ju bara att tillsätta en annan regering och Riksdag…

 7. Köper man en bok som man annser inte står för allas lika värde…
  Kan man göra vad man vlll med den.
  Ponnsan
  AFS

 8. Om kritik accepteras av samhället mot folkgruppen Bibeln så bör ju kritik mot folkgruppen Koranen rimligtvis accepteras av samhället.

 9. Vi lever inte i en förhistorisk tid säger en herre i Ronneby från vad jag antar är ett menaland apropå förstörelsen av en koran utanför en butik där.Koranens buskap ÄR från ”förhistorisk” tid och hör inte hemma i en modern tid.Den handlar inte om kärlek och fred utan enbart om makt över människor och som även sanktionerar att den makten tas med våld.Kvinnor är andra klassens människor som enbart skall vara piga och madrass och tåla att bli bestraffade med våld när dom har varit ”olydiga”. Våra politiker och vår kyrka står med öppna armar och accepterar detta otyg…

 10. Personen som gör anmälan måste vara gravt förståndshandikappad.
  Den som tar emot anmälan och låter den belasta systemet borde få en annan tjänst.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: