Arab frös, tortyrmördade för en jacka

BROTTSLIGHET. Den 10 december 2019 mördades 20-årige Alexander Rapp i Ånge, tio mil väster om Sundsvall. En granskning som gjorts av TV3:s program ”Efterlyst” blottlägger hänsynslösheten hos gärningsmännen, en numera morddömd 18-åring, Vincent Bjelk och hans mordmisstänkte 21-årige kompis, Issa El-Chaer. 

Issa El-Chaer är efterlyst för mord. Issa El Chaer är internationellt efterlyst misstänkt för tortyrmordet på 20-åriga Alexander Rapp i Ånge. Han har hållit sig undan sedan december 2019 och enligt polisens uppgifter befinner han sig i Libanon. Ytterligare fyra personer är dömda för inblandning i brottet och motivet ska ha varit att man ville stjäla Alexanders jacka. Issa bedöms som mycket impulsiv och farlig. Han är 21 år gammal och är skriven i Malmö.

En vecka före mordet kom 18-åringen, som var trött på Malmö, med tåg till kompisen i Ånge. De bodde hos en tredje kille, som hade en lägenhet. Det var kallt i Västernorrland och 18-åringen frös. Därför frågade 18-åringen lägenhetsinnehavaren om han kände till någon som hade en Canada Goose-jacka. Det gjorde han.

18-åringen och 21-åringen åkte hem till Alexander, tog hans röda dunjacka och tejpade fast honom med en 5,5 meter lång byggtejp runt handleder, hals och fötter. Han kvävdes till döds, skriver Aftonbladet.

De båda mördarna filmade mordet och visade filmen för en 24-årig man, som sedan vittnade om detta i Sundsvalls tingsrätt. – 21-åringen visade en video på sin telefon och berättade hur han hade tejpat ihop Alexander ”som en jude”, hur han ”slaktade grisen” och misshandlade honom inne på toaletten. Jag uppfattade det som att 21-åringen njöt av det, sade 24-åringen i domstolen.

Efter mordet reste mördarna till Egypten. En månad senare greps 18-åringen. Han dömdes i augusti i år till ett nio år långt fängelsestraff. Men 21-åringen är fortfarande på fri fot. Han är internationellt efterlyst och polisen misstänker att han befinner sig i Libanon. Polisen ber nu om allmänhetens hjälp för att kunna gripa honom.

21-åringen beskrivs som en farlig person utan samvete och som enligt polisen inte bör vara ute i samhället. På Flashback ska han själv ha skrivit hur han tycker om att skada människor, har psykiska problem och att han har ”noll samvete”.

Sundsvalls Tingsrätt B 1429-19

-Pettersson tycker att herr El-Chaer är ett fall för…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Arab frös, tortyrmördade för en jacka

 1. I detta fall vore dödsstraff berättigat. Halshuggning eller hängning vore lämpligt för detta missfoster.

 2. De flydde till Egypten och man misstänker han är i Libanon, så visst finns det andra länder än just Sverige att fly till (även om vänstern inte håller med).
  Det skulle behövas lite fler utvisningar för sådana som han men det är man dålig på i Sverige då viljan inte riktigt räcker till för det.

 3. Snart gullad i tv soffan av tokfeministerna, synd om grabben. Frös uppe i Norrland, inte konstigt att han ville ha en jacka. Sverige av idag.

  • Ja naturligtvis blir där insatt pengar varje månad på hans kontokort, precis som på alla de andras som bor och verkar i skilda delar av världen.
   Därför måste skatten höjas!

 4. Jag blir fysiskt illamående av att läsa dessa fruktansvärda illdåd de här odjuren begår. Hur kan ni tillåta detta ske, känner ni er nöjda nu, ni som vurmar för importen? Må han brinna i helvete.

 5. Undrar om de primitiva antisvenskarna har försörjningsbidrag och övriga nödvändiga levnadsvillkor betald av svenska välfärden. Vem i hela världen hade den dåliga smaken att släppa in dem i Sverige? Fängelserna är överfulla, så nu får det vara bra med den fria kriminaliteten.

  • @ruben! Om du inte vet vems felet är då ska du A. Inte rösta vid nästa val B. Läs noga igenom tidningar från de två senaste decennierna så kanske du förstår vilka är de skyldiga.

Kommentera