Stäng

Man anhållen misstänkt för mordet på Kjäll i Gislaved

BROTTSLIGHET. En 24-åring man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord den 14 december 2019 på Restaurang Ströget i Gislaved.

Omfattande utredningsarbete från polisen har lett till fram till att misstankarna riktats mot 24-åringen, varför åklagare beslutade att han skulle anhållas i sin frånvaro. Den misstänkte greps i dag den 22 september 2020 i ett annat län.

När den misstänkte har fått en försvarare ska han förhöras. Senast på fredag ska beslut fattas om mannen ska begäras häktad.

-Pettersson väntar på häktning och namnet…

Åklagarens pressmeddelande

 • TIDIGARE 2020-05-12. Polisen söker uppgifter efter mordet på Kjäll i Gislaved

BROTTSLIGHET. Strax innan jul mördades Kjäll Gustafsson på en restaurang i Gislaved. Polisen har sedan dess sökt efter hans mördare – men utan resultat. Nu ber man återigen allmänheten om hjälp. Bland annat med att identifiera en kniv som polisen tror kan vara mordvapnet.

Kniven är av märket Herbertz och har ett dubbeleggat knivblad, som är cirka. 28 cm långt och har ett handtag i trä. Foto: Polisen

Polisen söker uppgifter om en kniv och två cyklar som sätts i samband med mordet på Kjäll Gustafsson den 14 december förra året. Kjäll dödades av maskerade gärningsmän då han gick emellan när tumult uppstod mellan de maskerade personerna och restaurangpersonal.

I förundersökning söker nu polisen information kring en cykel som bedöms vara intressant i utredningen. Cykeln anträffades i centrala Gislaved efter händelsen. Cykeln är av dammodell, grön till färgen och har en annorlunda ringklocka. Känner du igen cykeln? Har du sett den någonstans? Vet du vem som äger den eller vem som använt den?

Polisen söker tips om en svart damcykel av märket Yosemite City Street med en svart cykelkorg. Cyklarna är anträffade efter händelsen längs flyktvägen i centrala Gislaved.
Foto: Polisen
Den gröna cykeln har en utmärkande ringklocka i form av en fotboll. Foto: Polisen
En av de intressanta cyklarna är en grön damcykel av märket Sprick. Foto: Polisen

-Pettersson saknar dock signalement på gärningsmännen, trots att mordet skedde på en krog med gäster och personal tidig söndag kväll.

Om Gislaved på bloggen…

Från Gislaved, nu förstår jag uttrycket, mörkaste Småland.

TIDIGARE 2019-12-15. Svensk med civilkurage fick plikta med livet i Gislaved

BROTTSLIGHET. Idag höll Stefan Löfven (S) sitt jultal i Visby, på podiet stod ”ett starkare samhälle, ett tryggare Sverige”. Stefan ljuger och hans prat hjälpe inte Kjäll Gustavsson, 57, från Halland som igår mördades i Gislaved. Kjäll lämnade efter sig fru, tre barn och fem barnbarn.

Löfven och Anders Lindberg med flera har sagt att vanliga människor inte drabbas av den utbredda brottsligheten.

-Pettersson undrar om de menar att Kjäll Gustavsson är ovanlig eller…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 reaktioner på “Man anhållen misstänkt för mordet på Kjäll i Gislaved

 1. En dubbeleggad kniv knappast köpt i Sverige.
  När jag ser och hör filmsnutten från idrottshallen är det som att bli förflyttad till Kolmårdens Djurpark, där våra släktingar håller till.

 2. Palme hämtade hit alla lata chilenare. I dag är Chile ett av Sydamerikas rikaste länder. Kan det bero på att alla tärande är här?
  ”Ni behöver inte arbeta. Vi har råd.”
  Det var som ett sänke för svensk ekonomi.
  Där kom alla halta och lytta till vår vård och nu hämtar vi hit alla Coronapatienter från hela Europa.

 3. Yttrade denne fähund inte ett ord under tiden det pågick
  om man kan skilja mellan en Skåning o Norrlänning, så
  kan man säkert få fram det på denne mördare med,
  men sådant frågar inte polisen om??

 4. Att den skyldige är en babbe vet vi ju redan. Afgan eller arab troligen inte en neger. Vi väntar med spänning vem det är.

 5. Vem går omkring med en sådan kniv i vardagslag, det är ju ingen täljkniv precis och har bara ett ändamål av utseendet att döma, utformat för att döda, ett utstuderat mordvapen. Vad är det för folk som rör sig i landet?

 6. SANNINGEN !

  Det är Moderaternas Fredrik Reinfeldt och Socialdemokraternas Stefan Löfven som är ytterst ansvariga till denna utveckling som vi har i Sverige.

  Det är du som avgör vid nästa VAL !

  💐 till Kjälls nära och kära.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: