Stäng

Regler för brottsbekämpning

Moderaterna lägger fram förslag om att utvisa gängkriminella utan laga dom och möts förstås av en hård kritik från olika håll, exempelvis den socialistiska regeringen.

Kritikerna hänvisar till den rättspraxis som kännetecknat svensk lagstiftning i många år, men glömmer att det vi ser nu är ett helt annat Sverige än då lagarna skrevs.

Måste man inte vända på alla stenar för att under någon av dessa hitta lösningen på den eskalerande och importerade brottslighet som börjar lamslå det svenska samhället? Har man inte redan prövat lösningar och skapat lagar som visat sig vara otillräckliga? Våldet eskalerar och Sverige utmålas allt oftare som ett av Europas farligaste länder och otryggheten börjar spridas också utanför förorten när det mångkulturella Sverige når ut till små städer och byar på landsbygden. Måste man då inte agera med skarpa förslag och lagar som vi inte skådat i vårt land under modern tid? Det nya Sverige skiljer sig mot det gamla och uppenbart har beslutsfattarna inte uppdaterats i samma takt som förändringarna blåst in över landet.

Rättspraxis?

Är det svensk rättspraxis när 17-åriga mördare placeras på LLS-boenden med tillgång till både dator och mobil med vilka de kan kontakta vänner som på ett pinsamt enkelt vis friger dem under permissioner? Är det svensk rättspraxis när när man får rabatt på sina straff ju fler brott man begår? Är det rättspraxis när grova brottslingar blir villkorligt frigivna efter att ha avtjänat två tredjedelar av sina straff? Är det svensk rättspraxis att utländska våldsbrottslingar inte kan utvisas för att de enligt egen utsago kan råka illa ut i hemlandet eller att hemlandet vägrar ta emot dem? Är det svensk rättspraxis när utländska brottslingar tar sig in i Sverige lika lätt som barnfamiljer på turistresor?

Nej, ska vanliga och hederliga medborgare känna ett förtroende för rättsstaten så är det nya metoder som måste till och framför allt måste man börja fokusera på vanliga människors trygghet och inte på vardagen för de som skapar denna otrygghet.

6 reaktioner på “Regler för brottsbekämpning

 1. Bara ett litet bidrag i förslags-floran : Om huvudpersonen i en utredning visar sig ha farit med osanning, manipulerat eller saboterat polisens arbete, skall vederbörande få straffet utökat med 50 %. Således skall ett bötesbelopp på 10 000:- utökas till 15 000:- Ett fängelsestraff på 4 år blir då istället 6 år, osv. Om nu detta skulle ha en avskräckande effekt, så borde det kunna frigöra avsevärd utredningstid för det s.k. rättsväsendet.

  1. Ditt förslag skulle bara öka på bidrags och övriga samhällskostnader centurion
   De ska få 24 timma att packa sin personliga tillhörigheter sen enkel biljett dit de kom ifrån

 2. Frigivning efter avtjänat 2/3 av straffet( oberoende av hur du uppför dig)
  Mängdrabatt, så fler brott ger lägre straff totalt sätt
  Eventuell ungdoms rabatt.

  Från början var rabatten tänkt för den som sköter sig i fängelset och visar ånger för vad de gjort.

  Läggs allt ihop, blir det väldigt mycket rabatter för de yrkeskriminella svinen.

 3. Jag föreslår en ny myndighet Återvandring och Utvisningsmyndigheten, gr dem suddiga riktlinjer men med befogenhet att utvisa. Om den myndigheten börjar utvisa för många så tokvänstern inklusive MP, C, K och L börjar protestera så kan ansvarig Minister svara som tjänstemän i vissa andra länder gör. Det ger dig en uppgiven gest och säger ” Mister, what I can do”? Det är i princip vad våra ministrar svarar på vareviga fråga som rör en myndighetsutövning. Det är också därför vi har så många myndigheter var och en en liten klan men mest för att regeringen skall behöva ta något som helst ansvar!

 4. Det är många rosenröda drömmar och heliga kor som kommer att vissna respektive slaktas när verkligheten knackar på.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: