Tolv afrikaner och araber åtalade för grova narkotikabrott och människohandel


BROTTSLIGHET. Åklagare väckte igår åtal i Södertörns tingsrätt mot tolv personer misstänkta för grova narkotikabrott, varav en även åtalas för människohandel i södra Stockholm under perioden 6 november 2019 till 17 februari 2020. Flera av de individer som nu åtalas ska enligt åklagare ha ingått i ett större kriminellt nätverk som styrt narkotikaförsäljningen i Vårberg.

– En person i nätverket, som vi uppfattar som en ledargestalt, åtalas för människohandel då han har rekryterat in och utnyttjat ungdomar i nätverkets brottsliga verksamhet. Elva av de åtalade individerna har, enligt vad utredningen visar, ingått i ett brottsnätverk som har styrt narkotikaförsäljningen i Vårberg, säger kammaråklagare Lars Ågren på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Huvudförhandling i målet är planerad att börja i Södertörns tingsrätt vecka 39 och pågå fram till vecka 51.

Tingsrättens målnummer: B 1794-20

-Pettersson säger att som så ofta i sådana här sammanhang är de åtalade araber och afrikaner, och jag vill påpeka att detta inte är några fördomar utan gedigen erfarenhet.

Den huvudmisstänkte är Hussein Ibrahim, född 1993 och medborgare i Syrien. Det smidigaste kanske vore att skicka alla tolv till ett proffs…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Tolv afrikaner och araber åtalade för grova narkotikabrott och människohandel

 • age

  Ett exempel på det massproducerade
  överskottet av oanvändbara individer!

  Gilla

 • gamgubben

  Araber och Afrikaner, jag är tämligen säker på att importen och finanserna sköts av ena parten, skitjobbet distributionen, störst risk minst vinst, faller på de ”sorte.”

  Gilla

 • Zero8

  Om det inte går att utvisa folket så sköntaxera dem för sin affärsverksamhet på ca 10 miljoner

  Gilla

 • Observer

  Jag antar att bara rättegångskostnaderna hamnar på 30-40 mkr., till detta kommer ett antal miljoner för utredare, åklagare etc. Som Reinfeldt sa, ”tack för att ni valde Sverige”

  Gilla

 • Stenbock

  Åter instämmer Stenbock med dig…
  Skrev senast igår en kommentar om hur en Persisk dam,för många år sedan informerade mig kring dessa Syrer som t.o.m. inom Arabvärlden hade mycket dåligt rykte.
  Nu ser vi bevis för att detta stämmer,ända här uppe vid Polcirkeln !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: