Stäng

Tolv afrikaner och araber åtalade för grova narkotikabrott och människohandel

BROTTSLIGHET. Åklagare väckte igår åtal i Södertörns tingsrätt mot tolv personer misstänkta för grova narkotikabrott, varav en även åtalas för människohandel i södra Stockholm under perioden 6 november 2019 till 17 februari 2020. Flera av de individer som nu åtalas ska enligt åklagare ha ingått i ett större kriminellt nätverk som styrt narkotikaförsäljningen i Vårberg.

– En person i nätverket, som vi uppfattar som en ledargestalt, åtalas för människohandel då han har rekryterat in och utnyttjat ungdomar i nätverkets brottsliga verksamhet. Elva av de åtalade individerna har, enligt vad utredningen visar, ingått i ett brottsnätverk som har styrt narkotikaförsäljningen i Vårberg, säger kammaråklagare Lars Ågren på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Huvudförhandling i målet är planerad att börja i Södertörns tingsrätt vecka 39 och pågå fram till vecka 51.

Tingsrättens målnummer: B 1794-20

-Pettersson säger att som så ofta i sådana här sammanhang är de åtalade araber och afrikaner, och jag vill påpeka att detta inte är några fördomar utan gedigen erfarenhet.

Den huvudmisstänkte är Hussein Ibrahim, född 1993 och medborgare i Syrien. Det smidigaste kanske vore att skicka alla tolv till ett proffs…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Tolv afrikaner och araber åtalade för grova narkotikabrott och människohandel

  1. Araber och Afrikaner, jag är tämligen säker på att importen och finanserna sköts av ena parten, skitjobbet distributionen, störst risk minst vinst, faller på de ”sorte.”

  2. Jag antar att bara rättegångskostnaderna hamnar på 30-40 mkr., till detta kommer ett antal miljoner för utredare, åklagare etc. Som Reinfeldt sa, ”tack för att ni valde Sverige”

  3. Åter instämmer Stenbock med dig…
    Skrev senast igår en kommentar om hur en Persisk dam,för många år sedan informerade mig kring dessa Syrer som t.o.m. inom Arabvärlden hade mycket dåligt rykte.
    Nu ser vi bevis för att detta stämmer,ända här uppe vid Polcirkeln !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: