Stäng

Riksdagsdebatt om gängkriminalitet…

BROTTSLIGHET. För ett år sedan meddelade inrikesminister Mikael Damberg (S) att han bjöd in alla partier som redan diskuterade terrorism i  Sverige till samtal om gängkriminaliteten. Det innebär alla partier förutom Sverigedemokraterna. De har en annan värdegrund. Deras förklaringsmodell är för grund. Det här är komplexa frågor, sa Mikael Damberg till SVT

Idag klockan 10:30 håller Riksdagen en särskild debatt om den organiserade gängkriminaliteten som begärts av Liberalerna. Från regeringen deltar inrikesminister Mikael Damberg (S).

Den särskilda debatten går att se direkt och i efterhand via webb-tv

Idag kommer Sverigedemokraterna med ett utspel för att snabbt få fram fler poliser på gator och torg. SD vill införa en ny sorts poliser med kortare utbildning. SD tänker sig ett slags snabbspår för människor som har arbetat som till exempel ordningsvakter eller haft vissa befogenheter inom Försvarsmakten, som då skulle kunna få tjänst som en sorts assisterande poliser.

-Pettersson tror inte på Sverigedemokraternas idé, polisens utbildning behöver bli bättre, inte sämre. Vi måste koncentrera oss på att få färre kriminella i första hand, i andra hand fler poliser. Däremot kanske en del av polisens uppgifter kan skötas av andra.

 • Stäng gränserna
 • Obligatorisk utvisning vid grövre brott, oavsett situationen i brottslingens hemland
 • Straff som håller kriminella borta och skyddar samhället
 • Lämpliga straff för små barn och föräldrarna, kanske utegångsförbud för små och böter för föräldrar
 • Bättre skola
 • Lagstiftningen måste göra som från grunden.
 • Rättegångsbalken är från 1948, en tid då ett fylleslagsmål mellan två gubbar sågs som allvarligt…

När inrikesminister Mikael Damberg (S) pratar om Sverigedemokraternas värdegrund så kan det vara bra att tänka på att socialdemokraternas värdegrund har skapat dagens samhälle…

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 reaktioner på “Riksdagsdebatt om gängkriminalitet…

 1. Ja, som många sagt innan, och kommer fortfarande säga och förklara:
  SD är det enda parti som är helt oskyldiga till detta som sker, och som SD försökt förklara och stoppa i ca. 10 års tid.

  Att sen regeringen inte agerar vuxet och ser dessa krigsförklaringar som sker dagligen, som akuta allvarliga hemska problem, och låter Sverige som en enad trupp bekämpa detta….ja, det visar hur dålig / ansvarslös denna regering är.

  I ett normalt land, så enas man mot detta krig som pågår, och lägger partitänkandet åt sidan, och gör allt gemensamt mot dessa hemska brott.

  Nej inte i Sverige, där är det bättre att snacka 💩 inom regeringen, än att ta fram en gemensam rätt lösning mot kriget.

  Sverige behöver akut vård !!!

  1. SD skulle kunna göra så väldigt mycket mer av sin position. Som att börja använda alternativa media, och samordna sig med oppositionella politiker i andra EU-länder. Och inte minst lägga någon av de miljarder som de har tankat i partistöd, andra bidrag och arvoden på att skapa en egen opinionsbildande röst. Att reducera sig till riksdagsidebatter och riggade utfrågningar i SVT funkar ju inte, det vet vi nu med facit i hand efter 10 år med SD i riksdagis. De borde lära av partier som framgångsrikt har skaffat sig inflytande i bland annat Danmark, genom att höja sin röst. Att fortsätta fjäska för Moderater och Kristdemokrater med ytterligare eftergifter är ju döfött.

 2. ?????? Hur komplex är socialdemokraterna förklaringsmodell? Vända kappan efter vinden, vet vi av erfarenhet.
  Alla som röstar på socialdemokraterna borde göra den stora sinnesundersökningen, för att se hur illa ställt det är i hjärnan.

 3. Gamla nyheter sägs ju också vara nyheter, speciellt i Sverige eftersom sittande regering inte gör annat än att prata.
  Hur tänker dessa arroganta sossar, SD får inte vara med. Vi i detta land är nog mer benägna att hålla våra tummar för den i underläge, tänk om sossarna bara visste hur många väljare de tappade p.g.a. Dambergs dumhet.
  Denna vår vekhet har också drabbat oss hårt, vi har fler besökare än vad vi klarar av.
  Vi ska vara hyggliga men realistiska och dumhet ger oss bara bekymmer.

 4. De fyra första punkterna skulle snabbt börja lösa de problemen med att det dräller av brottslingar i frihet i Sverige och utför daglig brottslighet. Alla följdproblem, som rån, inbrott, skjutningar, stölder, bränder, förstörelse, brister inom vård och rättsväsende orsakade av brott och knark skulle minska drastiskt. Men ingen myndighet är inne på den vägen att praktiskt lösa problemen. Vad menar de med det? Invandringspolitiken ska på kort och lång sikt vara human mot de, som står för resurserna och ekonomin, dvs. ursprungsbefolkningen i första hand, vilket MP och V aldrig förstått. De partierna tycks i traditionell kommunistisk anda gilla konfiskering av svenskars tillgångar och nedsläckning av privata initiativ. Ofattbart att de kan få över 4 procent röster.

  1. Invandringspolitiken skall inte vara human mot dom som står för fiolerna.

   Det folk ännu inte fattar är att vi skall förintas som folk, ersättas med andra främmande folkslag och aldrig en stund skall vi längre få känna oss säkra och trygga i det som en gång var vårt land.

   Och det gäller alla länder i Europa.

   Alla nationella känslor som binder land och folk samman skall bort, och en ny vilsen otrygg människa skall uppstå som inte längre söker trygghet i folkgemenskapen inom sitt land.

 5. ”Cirkus Sverige
  Man kanske kan kalla denna skada ADHDPK, eller möjligtvis ADDPK ( utan H som är den överaktiva beteckningen ).”

  Skulle vilja se den dagen när de blir huvudlösa hur de reagerar. Hotet finns tyvärr!
  De förstår inte bättre.

 6. Damberg med för komplexa frågor??
  Ja för en som samlar all vettig och saklig info under skrivbordet och inte sätter in relevanta mot åtgärder, så misstänker jag det finns mer Hjärna i papperen under bordet än i Berg Dammet ovanför

 7. Lekstugan som ska kallas Sveriges riksdag bjuder inte in SD till samtal .Men,häng inte läpp för det Jimmie.Hönsgården lär inte komma fram till något vettigt och hållbart i den här frågan.Låt dom kackla på bara.Att dom spottar på över 1 miljon människor som röstat på SD för att dom ansett att dom är bäst lämpade att arbeta bl.a.med just dessa frågor är uppenbarligen oviktigt.Riksdagen skall representera folket men som sagt 1 miljon tycks ju vara omyndigförklarade.

 8. Jag träffade i morse en arab som arbetade. Han hade bott i Finland och ville åka tillbaka.Han avser att det är kommunister som gapar jämnt om rasism som förstör landet.
  Han tyckte att Finland var väldigt lugnt och välskött. Han klarade sig på svenska i Åbo.
  Han sade att Sverige har blivit ett farligt land att bo i!
  För övrigt bor han i Rinkeby!

 9. Sverige skulle kunna anställa några tusen syriska poliser. De har ju mycket gott om dem och kan avvara några en tid. De har framgångsrik erfarenhet att hantera upplopp och andra brott. Dessutom har de relevanta språkkunskaper och kulturell kompetens.

  1. Blod är tjockare än vatten. Skulle aldrig fungera.
   Enklaste skicka hem dom. Inte alls komplex fråga.

  2. Eller, så skickar vi alla araber och arabisktalande till Syrien. Så slipper de syriska poliserna vara hemifrån.

 10. Förutom Nils här och Damberg, så vet vi andra varför det sker och av vem till största delen. Under min tid har det aldrig varit så här kriminellt i samhället. punkt. Därtill aldrig så lam regering. Sista tio – femton åren har de kriminella verksamheterna exploderat i våldsamheter mot varann och den skötsamma befolkningen. Sen får vissa stollar påstå annat, det kan man inte göra nåt åt, så länge vi lyckas bevara rätten att få uttrycka sig, vilket just dessa försöker frånta oss det. Sedan måste man acceptera statliga lögner och falsarier, annars åtal, vilket redan sker.

 11. Trafikpolisen borde avskaffas och ersättas med specialutbildade trafikvakter. Gärna f.d. bilmekaniker och bilbesiktare som kan göra flygande besiktningar, och yrkesförare som har erfarenhet att bedöma trafiksäkert beteende. De behöver bara lära sig trafikjuridiken och lite annat.

  Ordningsvakter har ingen utbildning alls, två veckor, så de vet ingenting alls om juridik eller polisarbete, deras merit har noll och inget värde. De kan möjligen vara motiverade att bli specialiserad ingripandepolis, men har oftast fel slags personlighet och inte alls intresserade av att lära sig någonting.

  Specialiserade ingripande poliser kan befrias från det mesta av polisutbildningen. Behöver inte veta nånting om utredningsarbete, förhörsteknik, brottsplatsundersökning, ekobrottslighet o.s.v. En fullt utbildad polis kan närvara i en grupp specialiserade insatspoliser för att ta hand om sånt vid behov. Det finns mycket att göra för att omgående kraftigt öka polisens produktivitet.

 12. Hur i helvete kan man banka i skallen på marulken att han MÅSTE TA ANSVAR för Sverige och svenskar.
  Knäppskallen orkan man nästan inte lyssna på. Han ser för övrigt helt färdig ut!
  Åkesson har föreslagit att ordna kortare utbildningar för specialpoliser som har rätt att bära vapen!
  Polisen svarade att det är farligt.
  Farligare att låta kriminella gå på våra gator och mörda folk.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: