Stäng

Islamister i Gävle har lurat studieförbund på 780.000 kronor

ISLAM. Gävle moské är känd från bloggen, liksom imamen Abo Raad och då inte i några smickrande sammanhang, nu är det dags igen.

Gävle moské – Al-Rashideen-moskén. Samtidigt som stiftelsen i Qatar köpte Metodistkyrkan på Södra Rådmansgatan i Gävle och grundade Al-Rashideen moské finansierade dess grundare Al Qaida i Irak. Det som sedan blev terroristorganisationen Islamiska Staten. – Det är finansiering av pågående inbördeskrig i Syrien, säger Mohammad Fazlhashemi, professor i islamisk teologi på Uppsala Universitet.

En man i 30-årsåldern med koppling till tidigare förvarstagne, säkerhetsrisken imamen Abo Raad och moskén i Gävle åtalas för att ha sett till att Medborgarskolan i Örebro gått miste om anslag på över 780.000 kronor.

Mannen ska ha använt Medborgarskolans datasystem för att rapportera att han anordnat studiecirklar – som aldrig ägt rum.

Mannen åtalas nu för bedrägeri, försök till bedrägeri och oredligt förfarande i två fall. Han erkänner åtalspunkterna om bedrägeri, men nekar till de andra brottsanklagelserna.

Enligt åtalet har mannen uppgett att en annan man varit kursledare vid Medborgarskolan. Den mannen fick betalt för kurser som inte ägt rum, och även han åtalas nu i fallet, rapporterar SVT.

-Pettersson undrar varför inte stridsledningscentralen Gävle moské är stängd och en flock av islamisterna vänligt men bestämt har fått hjälp att återvandra.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

8 reaktioner på “Islamister i Gävle har lurat studieförbund på 780.000 kronor

 1. Radikala islamister i mångmiljonaffärer med svenska kommuner.

  Ett 50-tal bolag och organisationer med utpekade radikala islamister i ledningen har gjort affärer med stat och kommuner till ett totalt värde av EN DRYG MILJARD KRONOR under de senaste fem åren.

  De stora pengarna finns i friskolesektorn. Detta enligt nyhetsbyrån Siren som kartlagt cirka 550 personer kopplade till radikal islamism. (Publicerad 27 augusti 2020)

  Läs mer, se och lyssna till SVT-video på länken nedan.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/radkala-islamister-i-mangmiljonaffarer-med-svenska-kommuner

  Sammanställningar av betalningar i Gävleborgs län (Affärsvärdet) 2015 – 2019. Belopp i SEK:

  Gävle kommun: 18 341 660

  Högskolan Gävle: 22 141

  Länsstyrelsen i Gävleborg: 27 593

  Sandvikens kommun: 45 830

  Söderhamns kommun: 14 976 543

  Källa: Nyhetsbyrån Siren

  Fakta: Islamisterna och staten

  Underlaget för granskningen är researchföretaget Acta Publicas exklusiva material med cirka 550 identifierade individer som myndigheter, huvudsakligen olika grenar av Polismyndigheten, har konstaterat har kopplingar till radikal islamism. Ett sådant material kan aldrig göra anspråk på att vara fullständigt, men detta torde vara det enskilt största som har legat till grund för en journalistisk granskning.

  De radikala islamisterna i Sverige är inte en enhetlig grupp. Syn på religion, förmåga att agera och samhällsposition varierar bland individerna i materialet. En gemensam nämnare är att de motsätter sig en demokratisk, sekulär stat.
  Vissa av individerna företräder en våldsbejakande radikal islamism, bland dem finns återvändare som har stridit för terroriststämplade grupper som Islamiska staten (IS) och Al-Shabab.

  Andra är bokstavstroende salafister som inte förespråkar våld i första hand, men som vill införa sharialagstiftning och motsätter sig exempelvis demokrati, rösträtt och kvinnligt självbestämmande.

  Källa: Nyhetsbyrån Siren

 2. Koranen är en bok för parasiter utan hjärna…
  Bara se vad dom bidragar med…
  Inget och kommer aldrig hända är ..min uppfattning …
  Titta på löfven när Ebba talar i riksdagen.
  Är han islamvän eller vanlig Nazist man undrar?

 3. Hur kan man be till en Gud och samtidigt va så jävla
  falsk? Står det i koranen att lura och bedra är tillåtet
  bara man lurar andras religioner?? Då Måste ju
  kyrkans ledning här i Sverige tycka likadant, dom säger
  ju att där är ingen skillnad på religionerna ?

 4. Läste att regeringen satsar några hundra miljoner på att minska fusket . Om de börjar se över sina myndigheter och bidragsgivare kanske de får bukt med de värsta avarterna .

 5. Mer kostsamt islamist-vansinne i Gävleborg.

  Gävle kommun tvingades betala skolpeng till friskolor med koppling till radikal islamistisk extremism.

  Detta gör kommunalrådet Åsa Wiklund-Lång (S) heligt förbannad och galen. Nu gällande lagar och regler som tillämpas av Skolverket och Skolinspektionen tvingar Gävle kommun att i åratal betala skolpeng mm för mångmiljonbelopp till extremistiska friskolor med koppling till radikal islamistisk extremism, vilka Säpo har varnat för att vara mycket farliga säkerhetsrisker.

  Läs mer, se och lyssna till videoinslagen på de två web-länkarna nedan till SVT:

  ”Gävle kommun tvingas betala skolpeng till skola med koppling till extremister” (Publicerat 11 september 2020)

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/kommunen-tvingas-betala-skolpeng

  Sverige idag: Inslaget om en av de islamistiska friskolorna börjar vid tidskod c:a 3:43. (Publicerat 11 september 2020)

  https://www.svtplay.se/video/27784587/sverige-idag/sverige-idag-sasong-17-11-sep-17-30?start=auto

 6. Följande skrevs redan den 15:e september 2016, dvs idag för exakt 4 år sedan: ”Gefle Dagblad har under en lång tid granskat kopplingen mellan personer inom ledningen för Gävles Islamiska center och extremistisk islamism. Två gånger har våra publiceringar lett till att hot har framförts”. Det omtalade Gefle Dag alltså redan då, för att inte tala om Petterssons blogg och andra fria medier som länge varnat och alltjämt varnar för islams ökande inflytande i samhället med dess negativa påverkan på i stort sett samhällets alla funktioner. Ändå, trots mängder av varningstecken så vidtar den naiva statsledningen inga effektiva åtgärder för att hindra pågående islamisering, – i total avsaknad av konsekvensanalys !
  https://www.gd.se/artikel/moskegranskningen-ledde-till-hot-mot-gefle-dagblad-nu-halls-rattegangen

  Inledningen av Gefle Dablads granskning tillsammans med ett stort antal länkar:”Gävles moské vill sprida extrem tolkning av islam”:
  https://www.gd.se/artikel/gavles-moske-vill-sprida-extrem-tolkning-av-islam

 7. Allt som mussarna har gjort fel skicka först räkningen till sossarnas partikansli Riddarhustorget 7-9 Sthlm så får de ta upp det med sina vänner. Sossarna kan alltid starta ett nytt lotteri för att sno ihop stålarna, de har ju också många anhängare, ett tag till.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: