Allt onormalt har blivit normalt i Sverige

INSÄNDARE. Förr var det normalt att läraren höll ordning i klassen. Nu är det onormalt normalt att de inte får göra det. Det var normalt att flickor var flickor och pojkar var pojkar. Förr var barn normalt stökiga, blyga, besvärliga, oartiga, vilda…det var inget onormalt med det. Nu delas de upp i bokstavs-kombinationer:  ADHD,ADD,DSMIV,DSMV,HBTQ…och ”botas” med onormala mängder amfetaminläkemedel och onormalt många beteendeexperter. Köerna till psykmottagningarna blir onormalt långa.

Rolf Malm

Förr var naturlagarna det normala. Som följd av den normkritiska forskningens kritik av dåtidens normalitet. Nu bestämmer en liten skolflicka att det är onormalt. Trots att klimatet är fullständigt normalt. Ändå stjäl en onormalt sjuk sekt 1000-tals miljarder från normala skattebetalare för en onormalt idiotisk kamp mot det normala. De borde ju normalt sett sitta inne som normala småbedrägare normalt får göra.

Förr var skolplikt det normala. Då var det normalt att översätta ordet hen till höna. Fi var normalt en förkortning av fienden. Det normala var att Centern stod i mitten. Det var normalt bondförnuft. Normalt stod sossarna på småfolkets sida. Vänsterpartiet var ju normalt helt onormalt, men verkar nu bli allt mer normala. Liberalerna var länge rätt normala. Kd är onormalt litet. Mp är fullständigt onormala. Bortom varje normal tanke och helt abnorma. Moderaterna kämpar för att efter Reinfeldt åter bli normala. Men med en onormalt räddhågsen ledare. De enda fullt normala är nu Sd. Därför är de onormalt hatade av de andra, tidigare normala eftersom Sd står för allt som de förr såg som det normala.

Det var normalt att en spade kallades för en spade. Det onormala nyspråket kunde man bara läsa om i den extremt onormala boken ”1984”. Där krig onormalt nog betydde fred. Förr var ordet utmaning normalt inte ett problem utan en möjlighet. Förr var det normalt att avskaffa det som var fullständigt oacceptabelt. Nu är det oacceptabla det normala. Det var normalt att ingripa när någon råkat i onormal fara. Det var onormalt att sparka den som ligger. Normalt sågs man då som en onormalt feg usling. Normalt vittnade vi om vi bevittnat något brottsligt eller onormalt. Det var normalt att visa respekt för äldre. Det var normalt att köra bil. Efterhand blev det normalt att flyga. Det var normalt att ha ett jobb. Det var normalt att butikerna var stängda på söndagar. Att jobba på lördagar var normalt. Det var normalt att gifta sig med någon av motsatt kön. Det var normalt att bli konfirmerad. Skolavslutningen ägde normalt rum i kyrkan. Det var normalt med morgonbön i skolan. Det var normalt att gå i söndagsskolan.

Det skulle setts som extremt onormalt om en 12-åring hade rånat någon. Knark ansågs som onormalt, normalt bara bland amerikanska jazzmusiker. Det var normalt att poliser utan vapen patrullerade till fots i kvarteret. Nu är det normalt att de har skyddsvakt när de ska till jobbet. Det var fullständigt normalt att äta kött som man normalt bar hem i plastpåsar. Det var normalt att ta med mat till jobbet. Nu är det onormalt nog skatt på matlådor. Förr var det normalt att ha vedstapel, nu är det normalt att betala högskatt för den. Elräkningen tyckte man normalt var hög, men nu är den helt onormalt dyr. Den som vägrat att äta fläsk skulle setts som fett onormal. Ingen normal man gifte sig med ett barn. Flera fruar var onormalt och kallades bigami. Förr var assimilation helt normalt. Nu ses ordet som onormalt och är förbjudet. Nu är det normala omvänd integration.

Normalt hade varje hyreshus ett skyddsrum. Det var normalt att alla unga män gjorde värnplikt. Normalt sett fanns ingen som eldade upp bilar. Inte heller onormala galningar som sprängde normalt folk. Normala politiker insåg att vi måste ha god krisberedskap för onormala tider. Att bränna ner en skola skulle setts som absurt onormalt. Det var normalt att säga neger, zigenare, eskimå, negerkung att äta negerbollar. Man var inte onormalt rasistisk för det. Däremot var det onormalt att kalla alla svenskor för horor. Det fanns inte något onormalt i att fira svenska högtider eller sjunga kungssången och Du gamla du fria. Respekten för svenska fanan var normalt stor hos alla. Det var normalt att hjälpa gamla damer över gatan eller upplåta sittplats till gamla på bussen. Om någon rånat en gamling eller handikappad skulle det normalt uppstått lynchstämning. Det var normalt att försöka lyda budorden. Nu hör det till det normala att bryta mot dem. Gruppvåldtäkter var fullständigt onormalt. Det normala var att man lydde den urgamla kvinnofridslagen. Det var normalt att män visade respekt för kvinnor, höll upp dörren för dem och drog ut stolen vid middagsbordet etc. Det var bara onormala kvinnor som hatade normala män. Nu anses alla män onormala. Avvikande sexualitet ansågs onormal och omoralisk av de allra flesta. Normalt sett är de avvikande några procent av befolkningen. Nu är de onormalt dominerande. Att politiker som Tage Erlander skulle gått i Pridetåg med regnbågsflagga var otänkbart onormalt. Det var mer normalt att de tågade under den röda fanan.

Det upplevdes som onormalt att kalla högern för nazister eftersom det normala var att det var sossar som mest stödde Hitler. Man skulle inte uppfattats som riktigt normal om man som Reinfeldt kallat den amerikanske presidenten för onormal idiot. Det skulle ha uppfattats som abnormt korkat att öppna Sveriges gränser för onormalt stora massor av folk med helt andra normer. Det normala var ett homogent land, inte ett onormalt mångkultursamhälle. Normalt skulle ingen kommit på tanken att kalla lilla Sverige för en humanitär stormakt. Eller kalla sig det smartaste gänget. Ett onormalt storhetsvansinne.

Det var normalt att stå i bostadskö, men inte så abnormt länge som nu. Den som påstått att vi hade getton i Sverige skulle spärrats in som sjukt onormal. Men onormala människor hävdar än idag att det inte är det normala i det onormala Sverige. Det var normalt för smågrabbar att ha slidkniv i bältet. Det fick man normalt lära sig i scouterna. Att ungdomar bär skjutvapen har däremot blivit normalt i ett helt onormalt samhälle. Att släpa ungdomar till en kyrkogård, våldta dem och begrava dem levande är i hög grad onormalt men ses närmast som normalt idag.

Förr ansågs det normalt att betala 30% i skatt. Nu är det normalt att betala onormala 72%. I ett normalt samhälle kan vem som helst ta kvällspromenad med hunden. Nu tar man en onormalt stor risk att bli nerskjuten. Det mest abnormt vidriga med att skjuta en mor med sitt barn i famnen är onormalt nog närmast normalt. De mest onormala våldsdåd blir normalt bara en notis i en onormalt feg press. Lögnen har onormalt nog blivit det normala. Svenska politiker är inte längre normala människor. Onormalt bländade av makten. Normalt lågutbildade men med onormalt hävdelsebehov. Normalt kallat Napoleonkomplex. Blinda för normala människors behov av normalitet och normala rädsla för ett fullständigt normlöst samhälle. Där normen har blivit det som är mest onormalt.

Som i alla normala länder när onormala despoter fått härska över annars normala människor. Normalt skulle det normala folket kasta ut dessa onormala politiker. Men i det tidigare normala Sverige tycks det dröja onormalt länge innan vi kan återfå ett normalt samhälle. Tidigare diktaturer och enpartistater har normalt tvingats bort med onormalt grymma krig. Man får hoppas att Sverige kan bli ett onormalt undantag.

Rolf Malm

Ps. Sveriges politiska historia är onormalt förfalskad. Det onormala har beskrivits som  det normala i decennier. Normala människor har förts bakom ljuset med abnorma skrönor, svek, bedrägerier och rent landsförräderi. För dagens politiker är det helt normalt.

STORT TACK för allt stöd och bidrag till mitt skrivande här, i Nya Tider och på min bok ”Sverige 2084”. Klar före årsskiftet om hälsan, ekonomin och min skröpliga dator tillåter.

Swish 0722 – 84 70 52. Bankkonto 5005 01 187 30. Kontakt rolflmalm@gmail.com

Gå med i folkomrosta2021.se

Vad är det regeringen inte förstår?

6 thoughts on “Allt onormalt har blivit normalt i Sverige

 1. Bang och Cello hette en gång kåsörer som på den tiden ändå lyckades ironisera över den då normala omvärlden. Men det var då.

  Nu är nu – och med Rolf Malm som lysande speglar det onormala mot det en gång normala. Jag undrar ändå om inte Rolf Malm har det lättare för att få till en aktuell text som speglar det numera normala utan att anstränga sig för att ironisera.

 2. Tackar för en kvalificerad resume av det gamla hederliga i Sverige
  alltid lika läsvärt med ödmjukheten som stomme.

 3. Jag började nästan gråta då jag läste texten. Då livet var normalt och vi kvinnor inte var rädda att gå hem mitt i natten i stan. Min pappa liftade runt i Europa i sin ungdom. Körde lastbil med gods till kontinenten och allt var i sin ordning.
  Måste gå ut i solen och andas lite och hoppas på en lugn dag!
  Tack Rolf!

 4. Tack Rolf. Du har förmågan att se och känna både tidiga och uppenbara tendenser och företeelser i samhället. Du har även förmågan att uttrycka dem i passande ord. Du skrämmer säkert många PK-politiker, samtidigt som du informerar och lär oss övriga.

Kommentera