SD är det enda parti som brukar göra det de säger att de ska göra


INRIKES. 27 procent av väljarna tycker att regeringen ska få förnyat förtroende, enligt en undersökning från DN/Ipsos (betalvägg) i veckan som gick. 54 procent anser att det är dags för regeringsskifte.

Tråkig läsning för Stefan Löfven, naturligtvis, men det sätter också sökarljuset på en inte alldeles okomplicerad fråga: Vad är egentligen alternativet?

I helgen som gick började meddelade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att han ville bli justitieminister i en SD-M-KD-regering. Det var dock inte aktuellt lät statsministerkandidaten Ulf Kristersson (M) meddela. Att bilda regering ihop med SD är ”inte aktuellt över huvud taget”, meddelade han i Ekots lördagsintervju. Däremot skulle Kristerssons tilltänkta M/KD-regering förhandla med alla.

Det är alltid vanskligt att bilda regering och utse ministrar, det märkte vi efter valet 2018 och det är ännu värre när det är två år kvar till nästa val. Stefan Löfven hinner ge uppehållstillstånd till 200.000 tills dess.

Ett SD som med 20-25 procent av väljarna i ryggen knappast skulle låta sig behandlas som något slags strykrädda vänsterpartister. Jimmie Åkesson har länge varit tydlig med att han vill ha inflytande i proportion till sitt valresultat, och SD är det enda parti som brukar göra det de säger att de ska göra.

-Pettersson säger att vi ska inte glömma ett alternativ i de brutna vallöftenas land. Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) har båda visat att löften är som gummisnoddar så bli inte förvånade om det blir en uppgörelse mellan S och M även om det inte är troligt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “SD är det enda parti som brukar göra det de säger att de ska göra

 • ponnsan62

  SD o AFS är enda alternativet för Sverige.
  Ponnsan
  AFS

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vad bra, vad kommer SD att göra och kunna göra om och när partiet ska rädda och återställa Folkhemmet ?
  Varför nöjer sig J.Åkesson med att bli Justieminster, är inte posten som Statsminister det enda rätta ?
  Märkligt…
  Litar SD verkligen på Reinfeldts knähund U.Kristersson och lilla Ebba Busch Thor, båda från den landsförädiska och mångkulturälskande 7 klövern ?

  Gilla

 • Guest

  SD behövs absolut men det behövs fler migrationskritiska partier. I Danmark fanns det 4 stycken migrationskritiska partier som ställde upp i det senaste valet. Jag ser gärna att Afs kommer in

  Gilla

 • gamgubben

  Att Ulf K. är en kruka de har väl varit uppenbart sedan Alliansens dagar om inte förr. Att han säger nej är inte giltigt för evigt om inte förr vid nästa val då de endast får 15 %, KD 16 och SD 22 %. Då vaknar den lille plutten till och tänker, sista chansen jag måste säga ja. Alltså nästa starka regering består av SD, KD, och M. Jimmie låter Ebba ta rodret han själv justitiedep. och Ulf får sköta återvandringsverket. Invandring skall vi inte ha däremot kan vi ta emot kvotflyktingar från icke muslimländer.
  Tyvärr kommer det att ta mer än en 4-års period för att få till en någorlunda bra upprensning, hoppas väljarna förstår det.

  Gillad av 1 person

  • LocalFluff

   Tyvärr, men valresultatet 2022 blir detsamma som det 2018. SD ökar en aning men når inte 20%. KD närmar sig 4%-spärren. Moderaterna vidhåller sitt eviga löfte att aldrig någonsin regera med SDs stöd., det är den enda fasta ståndpunkt som Moderaterna någonsin har haft. Inga partier åker ut, inga nya kommer in. Sossarna fortsätter att regera med borgarnas stöd, fast Löfvén är ju 65 nu så han ersätts av någon annan ännu värre fåne som kommer att boosta sossarna till 30%+ i valresultat.

   Det kan omöjligen bli på något annat sätt när det inte finns någon som bildar opinion för förändring!

   Gilla

   • G Nordström

    Utan fusk så borde SD få runt 36%
    AfS Bör hamna på 6-8%
    Ut åker miljö talibanerna och L
    Önsketänkande att även C hamnade på soptippen.
    Musse partierna kommer tyvärr in 10-12% gemensamt

    Gilla

 • LocalFluff

  Jaha? Vad finns det för exempel på att SD gjort det de lovat? Kräva folkomröstning om EU-medlemskap till exempel??? De diggade ju Nigel Farage, tills han lyckades, då blev han plötsligt paria för SD.

  SDs strategi har misslyckats totalt, de måste göra helt om nu.

  Gilla

 • Maya

  Det skulle vara intressant att veta vad dom 27 procenten som tycker att regeringen ska få fortsatt förtroende baserar den åsikten på.Vad har denna regering åstadkommit som har varit bra ? Jag ser bara svikna vallöften och vansinniga påskrifter på avtal som kommer att påverka oss i generationer framåt.Sedan orkar jag inte räkna upp allt annat som har förevarit så hur någon kan ha förtroende för dessa pajaser övergår mitt förstånd.En annan märklig sak är att ju kortare i rocken dom är desto större lögntrut har dom.

  Gillad av 2 personer

 • Rädd

  En regerings främsta mål bör vara, som jag ser det att stimulera till arbete. Utan arbete ingen välfärd.

  Gilla

  • G Nordström

   Med den politiken skapas det inga riktiga jobb.
   Bara företag som lever på migrationen skapar ingen välfärd Rädd.

   Gilla

 • Stenbock

  Är de övriga c:a 20 % de importerade,som inte talar/förstår svenska ??

  Gillad av 1 person

 • ossie

  De har väl inte fått chansen än eller … Hoppas de håller sina löften när de kommer i maktställning tyvärr nog inte ensamma.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: