Stäng

Högsta Domstolen låter Bekim Dzelili stanna i Sverige trots hundratals barnvåldtäkter

BROTTSLIGHET. Högsta domstolen avslår riksåklagarens överklagan om att Bekim Dzelili som dömts för flera barnvåldtäkter ska utvisas.  Det var i juli som Göta hovrätt ändrade domen mot Dzelili, som dömts till tretton års fängelse och utvisning av tingsrätten efter att ha våldtagit sin minderåriga styvdotter vid hundratals tillfällen. Hovrätten sänkte straffet med ett år och rev upp beslutet om utvisning, bland annat med hänvisning till att den dömde bott i Sverige under lång tid.

Riksåklagaren ansåg att Bekim Delili trots detta bör utvisas och överklagade till HD, som nu väljer att inte ta upp ärendet.

-Pettersson vill tacka riksåklagaren för försöket och tycker än en gång att det är synd att herr Dalman slutat arbeta.

 • TIDIGARE 2020-08-11. Riksåklagaren överklagar domen mot Bekim Dzelili till Högsta Domstolen

BROTTSLIGHET. Hovrätten ansåg inte att det fanns synnerliga skäl att utvisa Bekim Dzelili som begått ett hundratal grova våldtäkter under en treårsperiod. Det anser dock Riksåklagaren som nu överklagat hovrättens dom till Högsta domstolen och yrkar att mannen ska utvisas ur landet, rapporterar Dagens Juridik

Tingsrätten dömde Bekim till 13 års fängelse och utvisning. Hovrätten sänkte straffet till 12 år och tog bort utvisningen med motiveringen att Bekim som ”utlänning har rätt att känna trygghet här” och därför ”som utgångspunkt inte ska utvisas”. Detta beroende på att han vistats länge i Sverige, innehar permanent uppehållstillstånd och anses ha ”svag anknytning till hemlandet”.

Riksåklagare Petra Lundh är inte nöjd, hon vill att Bekim Dzelili utvisas…

Riksåklagare Petra Lundh. Foto: Thomas Carlgren, pressbild

Göta Hovrätt Dom B 1631-20 Bekim Dzelili

-Pettersson säger att utvisning borde vara obligatoriskt vid grova brott så slapp offren att vara oroliga och vi en massa kostnader…

DhfnrcBW0AA9y_I

 • TIDIGARE 2020-07-27. Invandrare dömd för ett hundratal barnvåldtäkter får straffet sänkt och slipper utvisning

BROTTSLIGHET. Göta Hovrätten har nu dömt kosovoalbanen Bekim Dzelili, född 1974, från f.d. Jugoslavien, och medborgare i Serbien för minst 100 grova våldtäkter mot barn – offret tror att det kan handla om så många som 500-600 övergrepp. Straffet i tingsrätten blev 13 års fängelse och utvisning.

Hovrätten sänker fängelsestraffet ett år och upphäver utvisningen – mannen får vara kvar i Sverige eftersom han har svag anknytning till hemlandet.

Hovrätten slår däremot fast att det ”varit fråga om minst 100 tillkommande fall av våldtäkt mot barn” och att ”övergreppen haft sådan frekvens att det blivit en del av NNs vardag och något som hon bara låter ske”.

Göta hovrätt mildrade mannens straff från tretton års fängelse till tolv.

Hovrätten bedömer att var och en av de individuella våldtäkterna motsvarar maxstraffet på fem år. Eftersom det handlar om flera brott kan rätten döma till strängare straff, vilket kallas ”straffvärde för flerfaldiga brott”.

Så har också både tingsrätten och hovrätten resonerat, men hovrätten anser att straffvärdet för flerfaldiga brott i det här fallet är tolv år och sänker därför straffet med ett år.

Hovrätten upphäver också beslutet om utvisning, eftersom det inte finns några ”synnerliga skäl” till ett sådant straff och mannen anses sakna anknytning till hemlandet som han lämnade för över 20 år sedan.

-Pettersson undrar varför det har blivit Sveriges bekymmer att den muslimske kosovoalbanen Bekim Dzelili saknar anknytning till hemlandet. Han borde aldrig ha släppts in i landet eller utvisats 2012 då han dömdes till 2,5 års fängelse för grov misshandel av barn.

 • TIDIGARE 2020-05-12 Invandrare våldtog 10-årig flicka hundratals gånger.

BROTTSLIGHET. Bekim Dzelili, medborgare i Serbien, döms till ett 13 år långt fängelsestraff, för blanda annat hundratals grova våldtäkter mot barn. Dzelili har under flera år ha förgripit sig på en flicka som han utsatt för grova sexuella övergrepp och våldtäkter. Övergreppen inleddes då flickan var drygt 10 år gammal.

Det hela avslöjades förra året då flickan berättade för sin mamma om övergreppen som då hade pågått i flera år.

Flickan berättade att mannen, som är född 1974, först hade börjat röra vid henne och sedan hade tvingat henne till oralsex och våldtagit henne. Då övergreppen började var flickan drygt tio år. Övergreppen ska ha inträffat både i flickans hem samt vid semesterresor.

Eksjö tingsrätt dömer nu mannen till ett långt fängelsestraff, 13 år. Han döms för grovt sexuellt övergrepp mot barn och grov våldtäkt mot barn i flera fall samt olaga hot och misshandel.

Mannen förnekar att han skulle ha våldtagit flickan men erkänner att han rört vid henne. Mannen ska betala ett skadestånd på 355.000 kronor och utvisas ur landet efter avtjänat straff.

Brott som den tilltalade döms för:

 1. Grovt sexuellt övergrepp mot barn
 2. Grovt sexuellt övergrepp mot barn
 3. Misshandel, 2 tillfällen
 4. Olaga hot, 2 tillfällen
 5. Grov våldtäkt mot barn
 6. Grov våldtäkt mot barn, 3 tillfällen och okänt antal brott
 7. Grov våldtäkt mot barn, 7 tillfällen

Flickan uppskattar att Bekim förgripit sig på henne kring 500 – 600 gånger, medan åklagaren uppskattar antalet övergrepp till minst 150. Tingsrätten konstaterar att minst 100 övergrepp är bevisade. Övergreppen har pågått under cirka tre års tid, och mannen har flera gånger hotat med att skada eller döda flickans familj eller vänner för att tvinga henne till sexuella handlingar.

Bekim har också hotat med att hennes mor skulle hamna i fängelse om hon berättade om övergreppen, och att hon och hennes bror skulle placeras i en annan familj. Vid två tillfällen har han tvingat flickan att göra graviditetstest.

Det var flickan själv som lyckades få till bevis mot mannen genom att spela in en av våldtäkterna på sin mobil.

Bekim Dzelili kom till Sverige 1998 från det forna Jugoslavien och är muslimsk kosovoalban. Dzelili dömdes år 2012 till fängelse i 2 år och 6 månader för grov misshandel av barn i en tidigare relation och förlorade då vårdnaden om barnen.

Eksjö Tingsrätt Dom Mål nr B 147-20

-Pettersson undrar varför syltryggarna inte utvisade mannen år 2012? Nu borde vi kalla in Anders Gustaf Dalman i tjänst igen…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 reaktioner på “Högsta Domstolen låter Bekim Dzelili stanna i Sverige trots hundratals barnvåldtäkter

 1. Som muslim är han skyddad av kontraktet som
  socialdemokraterna/LANDSFÖRRÄDARNA har
  med muslimerna sedan 1999!

  Vår ”säkerhetspolis” vet om att LANDSFÖRRÄDARNA
  har kontraktet (jag har skrivit och frågar SÄPO men
  har aldrig fått något svar)
  – men de bryr sig inte om att skydda Sverige !
  – är de då också LANDSFÖRRÄDARE ?
  => en säkerhetspolis som är LANDSFÖRRÄDARE ?
  => vilken nytta gör vår ”säkerhetspolis” ?
  => varför heter de ”säkerhetspolis” ?
  => vilken ”säkerhet” uppfyller de ?
  => har vi någon säkerhetspolis värd namnet ?

 2. Detta om något visar väl den inställning,de styrande ”lagtydarna” har till allmänheten !
  Att det råder fullständig anarki kännde vi till sedan länge,men att det i HD sitter socialistiska lakaier som följer de styrande dårarna,och struntar fullständigt i vad lagboken säger,var delvis nytt….

 3. De som dömmer till fördel av detta avskräde, och inte ger de hårdaste straffen, är delaktiga i de brott han utfört och kommer utföra när han är ute igen.

  Tortyr vore härligt att få utdela som straff, men vi ska vara civiliserade, därför:
  Inför dödsstraff för dessa brott !

 4. Detta ligger helt i linje med hur vår regering, tillsammans med rättsväsendet tar krafttag mot brottsligheten.
  Allt är en illusion, byggt på tomma ord och verkningslösa handlingar.
  Löfvén säger de satsar på fler poliser.
  I verkligheten slutar fler poliser av uppgivenhet, än vi får nya Södertörns poliser.
  (Ni vet de som knäböjer för BLM)

Kommentera

%d bloggare gillar detta: