Vänsterpartiet vill avskaffa kapitalismen och förstatliga privat egendom

KOMMUNISM. I Vänsterpartiets partiprogram står än idag ”Det ekonomiska fåtalsväldet måste ge plats åt de arbetandes demokratiska förvaltning. Införandet av socialismen kräver kapitalismens avskaffande.”  På vänsterpartiets språk ”stora och djupa grundläggande samhällsförändringar”. Det är ingen underdrift.

Vänsterpartiets långsiktiga mål, är socialism, de vill avskaffa det system, som visserligen inte är perfekt, långt därifrån, men kapitalismen har gjort oss relativt rika.

V vill förstatliga privata tillgångar och det står om kamp mer än 50 gånger i programmet.

Historien har lärt oss vad ekonomisk socialism betyder: ekonomisk socialism är en enkel biljett till oerhörd fattigdom, raserad välfärd och omfattande förtryck. Inte någonstans, någon gång i historien, har ekonomisk socialism lett till något annat. Se på Kuba, Nordkorea, Venezuela eller Sovjetunionen. Ingenting överhuvud taget talar för att det skulle bli annorlunda i Sverige om Vänsterpartiet får som de vill, förutom att vänsterpartiets ledare skulle bli oerhört rika.

Vänsterpartiet partiprogram…

Aftonbladet Debatt…

Rossana Dinamarca, har numera lämnat riksdagen men hennes partikamrater är kvar och lika extrema.

-Pettersson säger att tro inte för ett ögonblick att vänsterpartiet är ute efter ett fåtal rika som de vill skrämma från landet. De vill förstatliga, konfiskera förmögenheter och företag. De vill ha planekonomi och femårsplaner. De har inget lärt av historien.

Daniel Riazat riksdagsledamot för V jämför företagsledare som skapat miljoner arbetstillfällen, bidragit med oräkneliga uppfinningar och idéer samt betalat många miljarder i skatt med mördare, rånare och knarkhandlare.

Lyssna gärna på vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

17 thoughts on “Vänsterpartiet vill avskaffa kapitalismen och förstatliga privat egendom

 1. 100 miljardärer lär det finnas i Sverige. Och antalet uteliggare ökar i antal. Men av någon outgrundlig anledning får en höra , att Sverige är ett av de jämlikaste länderna i världen. Det verkar som om den ekonomiska statistiken behöver uppdateras.

 2. Är det Oligarkerna kommunisterna menar? Dom som kommunisterna hjälper att tömma Nationalstaterna på deras tillgångar??
  När man fungerar som knähundar åt världens i särklass rikaste figurer som vänsterpartiet och dess gelikar gör så ska man inte va avundsjuk om någon i Sverige lyckats skrapa ihop några kronor.! Avskaffa kommunisterna istället, dom har aldrig i världshistorien gjort någon nytta för folket, bara skada !

 3. Socialismen är en värre hjärntvätt
  än vad religionen är.

  Båda bygger på att man tror at något
  finns som inte finns.

 4. Det är intressant hur det funkar i ett kommunistiskt land med reglerad marknad. I Sovjet fanns det sällan mat i butikerna ändå konsumerade sovjetmedborgaren 50% mer kött än varje svensk. På samma sätt fungerar den reglerade hyresrättsmarknaden i Stockholm. Du släpper aldrig en hyresrätt i Stockholm oavsett om du behöver den eller inte.

 5. Socialister är per definition idioter.
  Socialismen har dödat 250 000 000 människor men den har inte räddat en enda själ.

 6. Vi har inte kapitalism, har inte haft det de sista 150 åren. Vi har redan nu till ca 85% kommunist-marxistisk planekonomi. Fiatvalutor (googla om ni inte vet vad det är), är inte förenligt med fria marknader (=kapitalismens kärna). Media ljuger. Politiker ljuger. Den enda som någorlunda rent mjöl i påsen är Jimmie. Nu härjar en ”pandemi” där överlevnadschansen är 99,8%. Corona-Crown-Krona-Kröning… Kröning av vem då? Antikrist förstås! Den falska messias som en överväldigande majoritet av den propagandiserade och hjärntvättade befolkningen kommer sätta sin tilltro till. Ta inte vaccinet som de erbjuder er, med största sannolikhet är detta ”the mark of the beast”.

  Alla lögner som vi blivit matade med har som mål att leda bort människor från Sanningen, som uppenbarade sig i mänsklig form under namnet Jesus Kristus, och den bok som han har sett till att få skriven. I de socialistisk indoktrineringslägren kallade offentlig skola fick vi veta att Jesus är en myt. Svenska Kyrkan har lierat sig med ondskan (socialism, islam, katolicism, och pedofilpåven). Om ni vill veta hur det kommer gå för mänskligheten, läs Matteus 24 och Uppenbarelseboken. Lycka till.

  • Jo kapitalisterna i Sverige idag utgörs av det nya politikerfrälset som utan att ha några kunskaper sitter med astronomiska löner i månaden , som vida överstiger vad en fattigpensionär har som årslön trots 50 års arbete? Det är väl den berömda värdegrunden!?

 7. Efter sekten som kallar sig religion, är V-kommunisternas idéer det värsta som skulle kunna drabba oss, även om vi i dagsläget har mycket av deras märkliga och älskade system.
  Förr var det Spara och Slösa, den ena en duktig flicka den andra just en slösare. V-kommunisterna vill att vi alla ska ha samma standard oavsett vi är Spara eller Slösa, eller rättare sagt de vill att vi folket skall vara Spara och de den kretsen som livnär sig på rödvin och ideologiska flumsamtal naturligtvis Slösa.
  Det är rättvisa enligt de vänstervridna!

 8. Sovjet var världens största nettoimportör av jordbruksprodukter. Några år efter att Sovjet störtat var Ryssland + Ukraina världens största nettoexportör av jordbruksprodukter.

Kommentera