Stäng

Sverige skickar hjälp till Grekland

INVANDRING. Sverige kommer att bistår med stödresurser för att hjälpa de migranter som drabbats hårt av bränderna i flyktinglägret Moria på Lesbos, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Migrant Medelhavet Foto: Bru Aguiló by Fotomovimiento is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

– Sverige agerar nu snabbt och bistår Grekland med tak över huvudet för upp emot 1000 migranter i en svår situation, säger inrikesminister Mikael Damberg i en kommentar.

Stödet sker genom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), som kommer att skicka förnödenheter som tält, filtar, sovsäckar och campingkök.

-Pettersson säger att förnödenheter må vara hänt men ta inte emot några från ockupationstrupperna, vad de ”opartiska” TV-kamerorna än visar så är de flesta ”flyktingarna” unga ljugande  män från Afghanistan och Iran som saknar asylskäl…

Lesbos

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 reaktioner på “Sverige skickar hjälp till Grekland

 1. Ska vi hjälpa så är det så här det ska gå till, men sänd ingen från regeringen dit ned för då kommer det att lovas ut fri lejd in till oss med allt betalt i två generationer.

  1. Länka gärna till dina uppgifter. I Regeringens pressmeddelande står att det är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, som skickar tält, toaletter med mera.

   1. Bra, att Lions samarbetar och hjälper till de nämns dock inte på regeringens hemsida och artikeln du länkar till är från januari, dessutom fungerar inte länken om man vill läsa vidare.

  2. Skit i vem som betalar tälten. Huvudsaken de inte når sitt mål för brandattentatet… Så länger brandstiftarna är kvar på Ö´n kan de inte göra några större skador, i övriga EU !

 2. Ful-media är sig lika. Vid varje rapporterings-tillfälle från lägret på Lesbos förvränger dom fakta genom att visa upp en bild på ett stackars barn eller ett barn i famnen på en kvinna. Kanske att någon liten promille av pyromanerna stämmer in på det, men resten är, som vanligt, unga vuxna män.

  1. Titta inte på fulmedia.

   Ta en korg och gå ut i skogen och plocka svamp, så har du något att rensa till kvällen.

 3. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Varför inte ge rejäla ekonomiska lyft till svenska pensionärer som lever som ”fattigpensionärer”.
  De som är grunden till vårt nutida ekonomiska välstånd.

 4. Vi betalar miljarder redan till EU, så ta pengar därifrån,
  inte ett öre från sverige
  idiotiskt att vi skall skicka o betala samma skit om o om igen.
  vad är nästa ”skyldighet”

 5. Alla våra hemlösa. Vore det inte på plats att ge dem en hygglig nystart med ett tak över huvudet och mat?

 6. Vi måste vara omåttligt rika i Sverige. Vi är en promille av jordens befolkning, men är socialbyrå åt hela jorden.
  Synd bara bara att rikedomen inte återspeglar sig i våra pensioner.

 7. Goda nyheter. Sverige har alltså tält, filtar, sovsäckar och campingkök till migranter. Kanske dags att sluta med asylboenden här och anvisa mark och ovannämnd utrustning istället?

 8. Sverige ska hjälpa Grekland som sedan hjälper dom s.k. ”flyktingarna”!!!
  För inte så länge sedan så skickade Sveriges regim 10 miljarder till Grekland som ett lån. Av dessa pengar har vi inte fått tillbaka en enda krona, och kommer inte att få det heller.
  10 miljarder av mina och Dina pengar som gick raka vägen till kaffedrickande och rökande greker. Till ett land som är fullständigt okapabel att sköta sin egen ekonimi, ska vi tvingas försörja.
  Och dessutom tvingas vi nu även städa och reda ut efter deras generösa och okontrollerade massinvasion och allt det elände som det för med sig.
  Svenska fattigpensionärer blir allt fattigare medan odugliga politiker åker i skytteltrafik mellan ”behövande” länder och spenderar våra miljarder på rent ut sagt, bara skit!
  Hela den svenska regimen med journalister, myndigheter och hela SVT borde omedelbart sättas i lufttät karantän på obestämd tid.

 9. Varför ska mina skattepengar gå till förnödenheter till utländska mordbrännare? När vi svenskar drabbades av coronapandemin fanns inga förnödenheter i form av skyddsutrustning, sjukhustält eller andra medicinska resurser att sätta in. Politiker hade gett bort och förstört de beredskapslager som tidigare hade funnits. Men när det gäller att skänka pengar och utrustning till andra länder och folk då finns det inget slut på resurser att skänka bort.

  Den här s.k. regeringen måste bort omedelbart innan dom har skänkt bort allt vi äger och har!

 10. ”Flyktingarna” startade själva branden, för att snabbare få ta del av Europas välstånd.
  Då måste givetvis vårt bistånd till dom öka, allt enligt vår humanitära stormakts statsminister.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: