Hirvonen: Därför vill jag bli MP:s nästa spåkrör

INRIKES. Annika Hirvonen Falk, 31 år, är riksdagsledamot, gruppledare och migrationspolitisk talesperson för miljöpartiet. Miljöpartiets roll har aldrig varit viktigare än just nu och Annika Hirvonen har vad som krävs för att leda partiet. Det skriver hon själv i en debattartikel i Expressen om beslutet att kandidera som språkrör efter Isabella Lövin.

Annika Hirvonen Falk, Miljöpartiet

Hirvonen skriver att hon anser att partiet behöver bli tydligare med sina värderingar och att hon själv vill vara en röst för samhällsförändring, för de utsatta och för förnuft och kunskap mot populism.

”Vi kan utrota den extrema fattigdomen, vi har fortfarande en chans att kraftigt begränsa klimatkatastrofen och vi kan förverkliga de mänskliga rättigheterna både i vårt land och globalt”, skriver Hirvonen.

Hirvonen vill se ett MP som ”lagar revorna i välfärden” och står upp för de mest utsatta: barn i fattigdom, flyktingar, och de som saknar röst, djur och framtida generationer.

-Pettersson säger att damen vill inte ha några volymmål för migrationen, i stället ska vi ha medmänsklighet. Hirvonen vill stoppa alla investeringar i fossil energi. Det ska inte råda något tvivel om att vi i Miljöpartiet alltid agerar utifrån våra tre solidariteter, säger 31-åringen:

 • solidaritet med djur, natur och det ekologiska systemet
 • solidaritet med kommande generationer
 • solidaritet med världens alla människor

Vem som ska betala säger hon inte…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Hirvonen: Därför vill jag bli MP:s nästa spåkrör

 1. Den viktigaste miljöfrågan är att vi får en trygg miljö att vistas i, att vi kan gå utanför dörren utan att riskera att drabbas av rån, våldtäkter, granater, bomber, skjutningar osv.

 2. Hon kan ju börja med att sänka sin lön och hennes miljökollegors löner ner till 25000 kr/mån, plocka bort ersättning från arvoden, höja skatten för er själva, höjs pensionsåldern för sina kollegor till 70 år, endast köper närodlad mat ( max 1000m ifrån affären ), till att ingen miljöpartist äger nån sommarstuga, äger nån bil, äger en bostadsrätt, att de aldrig semestrar på annat än cykel, att de inte förbrukar onödig energi typ. Tv, dator, spis, belysning, stereo, tvättmaskin m.m. att aldrig använda parfym eller deo.
  Att de tar in invandrare i sina egna bostäder utan ersättning och förser de med mat och tar fullt ansvar för deras handlande.

  Gör detta först…sen kan ni prata !

  INNAN DETTA GÖRS, ÄR NI FORTFARANDE PATETISKA HYCKLARE !

 3. Annika Hirvonen Falk i intervju pressad av Jörgen Huitfeldt / Kvartal, angående kopplingen mellan migration och pension:
  Annika Hirvonen Falk (AHF): ”Jag menar det är ingen som får lägre pension för att vi ser till att validera utbildningar från Syrien snabbare”.
  Jörgen Huitfeldt (JH): ” Nej fast det är många eller en del som får lite lägre pension om det är fler som ska bli garantipensionärer som inte själva har pytsat in i systemet, men som behöver ta ut ur systemet, så är det väl”.
  AHF: ”Jo, men det är väl inte kopplat till den här integrationsfrågan vi diskuterade”.
  JH: ”Nej till migrationsfrågan mera då i så fall…så klart”.
  AHF:…. ”Ja, jo, jag hänger inte riktigt med här i ditt resonemang för jag trodde att vi pratade om dom här integrationsinsatserna”.
  JH: ”Ja, men så ställde jag en fråga som ju ändå har med det att göra när du säger att man inte behöver avstå någon pension, jo det måste du ju om det är människor som systemet ska vara med och försörja som själva inte har betalat in i det systemet, så blir det ju så”.
  AHF; ”Ja, så blir det, men jag tror inte att integrationsproblemen beror på att folk känner att dom inte, ..att det kostar för mycket”.
  JH: ”Då svarar du precis på den frågan jag ställde, vilket är bra, det är man inte så bortskämd med alltid”.
  (ordväxlingen vid 53:00 in på intervjun):
  https://kvartal.se/artiklar/annika-hirvonen-falk-migrationspolitisk-talesperson-mp/

 4. Hon skriver själv att miljöpartiets roll har aldrig varit viktigare än just nu och Annika Hirvonen har vad som krävs för att leda partiet

  Helt underbart, jakten mot nollpunkten har börjat. Ta henne som språkrör och ni rationaliserar bort er själva, det vanliga folket med någon sorts sund bondförnuft kommer festa ordentligt nästa val när MP försvinner och aldrig mer kommer tillbaka

 5. SVT extremerna är inte lite fräcka i sin propaganda.
  Hoppas dessa dumma svt journalister blir arbetslösa fattiga och utvisade till mellanöstern där dom hör hemma i framtiden.

  Prästen Leif funderar på att konvertera till islam!?!?!?

  https://www.tv.nu/p/1KhAaQ-P-82Fc

 6. Med sina extrema åsikter i invandrardebatten, blir hon en tillgång för SD:s valarbete 2022. Kan hon dessutom fortsätta att skämma ut sig så att MP hamnar under 4% är jag henne evigt tacksam.

 7. Hon är som alla andra mijöpartiklar. Det ligger ingen idealitet bakom deras handlande. Bara ett korkat intellekt som ser chansen att få vara med och bestämma över de ” dumma” medborgarna och på köpet bli ekonomiskt oberoende för all framtid.

 8. Det allra bästa hon kunde göra ifall hon blir språkrör, vore att lägga ner extremistpartiet en gång för alla

 9. Solidaritet med världens alla människor utom oss svenskar. Ta henne tack så kommer MP bombsäkert att snart vara ett minne blott.

Kommentera