Tre invandrare i Södertäljenätverket gripna igen

INVANDRARBROTTSLIGHET. I början av 2010-talet var Södertäljenätverket en maktfaktor vars brottslighet hade förgreningar långt ut i civilsamhället. I flera rättegångar under 2013 och 2014 dömdes 18 personer för en lång rad brott, en av dem mördades så 17 är kvar och de flesta har nu avtjänat sina straff och begår nya brott. Namnen i tidigare inlägg nedan. 

Bernard Khouri anses ha varit ledare för ”Södertäljenätverket”, sitter för närvarande på Kumla dömd till livstid. Foto Polisen

Tre högt uppsatta figurer i ”Södertäljenätverket” har gripits. De tre männen fångades tack vare den stora internationella insatsen , som leds av Europol och Eurojust.

Dagens Nyheter rapporterar att de tre männen, 29, 34, och 37 år gamla, är misstänkta för bland annat grovt vapenbrott och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

– Mig veterligen är detta först gången ett åtal väcks i Sverige med stöd av bevisning från Operation Robinson, säger vice chefsåklagare Stefan Creutz, som ansvarar för vapenutredningen.

Creutz säger vidare att Södertäljenätverket inte ska räknas till det som kallas kriminella klaner.

-Pettersson säger att tydligen är orden viktiga ”Södertäljenätverket inte ska räknas till det som kallas kriminella klaner” är det bättre att säga sanningen, kriminella invandrargäng med ursprung i Mellanöstern?

Följ fucking order om Södertäljemaffian av Ann Törnkvist. Boken har stoppats efter påtryckningar från kriminella men gavs till slut ut. 

***

 • TIDIGARE 2014-11-26. Gangstermålet äntligen avgjort. Bortalaget förlorade med 17-0.

INVANDRING/BROTTSLIGHET. I går meddelade Högsta domstolen att man inte tänker pröva domarna i den stora rättegången mot det s.k. Södertäljenätverket. Hovrättens domar står därmed fast, och 17 kriminella invandrare döms till fängelsestraff av varierande längd. På tisdagskvällen utbröt oroligheter på flera håll i Södertälje. Bränder anlades, högljudda fyrverkeripjäser smälldes i stor omfattning och eventuellt avlossades även skott. Oroligheterna tros vara en reaktion på Högsta domstolens beslut.

Rättsprocessen mot gängbrottslingarna i det s.k. Södertäljenätverket, varav flertalet har syriansk invandrarbakgrund, har varit en segdragen historia. Den första rättegången hölls redan 2011, men fick tas om på grund av att en nämndeman ansågs ha varit jävig.

När tingsrätten väl fällt sina domar, efter att rättegången gjorts om, överklagades dessa domar till hovrätten. Därpå följde en långdragen process i hovrätten, som slutligen fällde sina domar den 1 september i år. De åtalade överklagade då till Högsta domstolen, som på tisdagen gav sitt slutgiltiga besked. Högsta domstolen ser inga skäl att bevilja prövningstillstånd. Alltså står hovrättens domar fast.

TIDIGARE 2014-09-01. Fällande domar i Södertälje, 18-0 till bortalaget minus en som mördats

INVANDRARE/BROTTSLIGHET. Domen på livstids fängelse mot ledaren för Södertäljenätverket står fast. Dessutom skärps straffen för flera andra inblandade brottslingar.

Inför rättegången var den kanske största frågan om livstidsdomen mot Bernard Khouri, dömd för anstiftan till tre mord och utpekad som ledare för det så kallade Södertäljenätverket, skulle stå fast. Så blir det.

I ett pressmeddelande från Svea hovrätt framgår: ”Hovrätten har i dag meddelat dom i det s.k. Södertäljemålet, ett av de mest omfattande brottmålen som avgjorts i Sverige. Hovrättens dom innebär att tingsrättens domslut står fast i stora delar. Även hovrätten konstaterar att det har funnits ett nätverk i Södertälje som har ägnat sig åt kriminell verksamhet med bl.a. illegalt spel, indrivningsverksamhet med våldsinslag och utpressning och dömer nätverkets ledare till livstids fängelse för bl.a. anstiftan av tre mord, människorov och utpressning. Ytterligare 16 tilltalade döms till fängelsestraff av varierande längd för brott som begåtts inom ramen för nätverket, däribland inblandning i tre mord.

Hovrätten konstaterar precis som tingsrätten att det har funnits ett nätverk i Södertälje som har ägnat sig åt kriminell verksamhet med bland annat illegalt spel, indrivningsverksamhet med våldsinslag och utpressning, samt att det har funnits en konflikt mellan nätverket och en annan gruppering med kriminell verksamhet. Hovrätten delar bedömningen att den av de tilltalade som pekats ut som nätverkets ledare varit den som faktiskt har lett nätverket och att de flesta av de tilltalade har ingått i nätverket med olika uppgifter och på olika nivåer.

Hovrätten dömer ledaren för nätverket för anstiftan av mord på en medlem i en konkurrerande organisation och på två bröder med anknytning till spelklubben Oasen, samt för bland annat människorov och utpressning och fastställer tingsrättens dom på livstids fängelse. En tilltalad döms liksom i tingsrätten bl.a. för att utfört det första mordet och för medhjälp till morden på de två bröderna till fängelse i 12 år. I fråga om morden på de två bröderna ändras tingsrättens dom så att ytterligare två tilltalade döms för medhjälp till mord utöver de tre som dömdes av tingsrätten.

Hovrätten dömer liksom i tingsrätten de tilltalade för bland annat människorov, grovt vapenbrott, flera fall av utpressning och övergrepp i rättssak. Därutöver bifaller hovrätten två åtal för utpressning och försök till utpressning, vilka ogillades av tingsrätten.

Hovrätten skärper straffen för de som döms för ytterligare brott. Utöver straffen på livstids respektive 12 års fängelse bestäms påföljderna för övriga 15 tilltalade till fängelsestraff av varierande längd, från ett år till åtta år, förutom för en tilltalad som döms till sluten ungdomsvård.

Fyra av de tilltalade ska vara kvar i häkte till dess att de börjar avtjäna sina straff. Övriga tilltalade har tidigare släppts ur häktet.”

-Pettersson skulle vilja att integrationsminister Erik ”Myten” Ullenhag räknar fram vinsten med detta gäng. Här rör det sig om miljarder, kostnader för rättegångar, advokater, fängelse, uteblivna skatter, mänskligt lidande osv.

Läs gärna mer om Sagorna i Södertälje, det mångkulturella paradiset…

Södertälje kommun går back drygt 4 miljoner om dagen och får över 1,5 miljarder i statsbidrag per år.

TIDIGARE. Det blev 18-0 till bortalaget i de båda rättegångarna i tingsrättsdomarna mot Södertäljenätverket. Nu kan det bli max 17-0, en av de åtalade mördades förra veckan i Luna-garaget, Södertälje.

Kostnaderna är upp i hundratals, kanske 300 miljoner bara för rättegångarna, sedan tillkommer fängelsetiden med c:a 2 700 kronor/dygn. Men nybyggarna skapar jobb åt advokater, åklagare, poliser, vakter, nämndemän, sekreterare osv. Det är väl det Myten menar när han säger att de är lönsamma. Vilka lidanden och kostnader herrarna ställt till med ute i samhället kan man bara spekulera i men det rör sig om miljarder och de stora fiskarna går fortfarande fria.

Namnen och domarna i den 2:a tingsrättgången och advokatkostnaderna i de båda tidigare rättegångarna. (advokatkostnaderna i hovrätten tillkommer)

 • Bernard Khouri, 1980, statslös. Livstids fängelse för anstiftan av mord, människorov, olaga tvång, olaga hot, grovt rån, utpressning, försök till utpressning och grovt vapenbrott. Advokatkostnader för båda rättegångarna i Tingsrätten 43 miljoner.
 • Metin Ok, 1972. Fängelse i 3 år (12 år i första) för olaga tvång och utpressning. Advokaterna 4,6 miljoner.
 • Abraham Aho, 1991. Fängelse 12 år för mord, medhjälp till mord, medhjälp till försök till mord, människorov och olaga tvång. Advokaterna har fått 12,3 miljoner.
 • Peter Lahdo, 1990. Fängelse 8 år för Medhjälp till mord, Medhjälp till försök till mord och Människorov. Advokater 6,6 miljoner.
 • Dani Ibrahim, 1980. Åtal ogillas. Advokatkostnader 3 miljoner.
 • Gabi Kulle, 1975. Fängelse 6 år för människorov, olaga tvång, hemfridsbrott, utpressning, försök till utpressning och övergrepp i rättssak. Advokater 5,2 miljoner kr.
 • Martin Öner, 1992. Fängelse 5 år för medhjälp till mord, medhjälp till försök till mord och människorov. Advokatkostnader hittills drygt 6 miljoner kr.
 • Housib Khado, 1986, medborgare i Syrien – ingen utvisning. Fängelse 4 år 6 månader för människorov, övergrepp i rättssak och försök till främjande av flykt. Advokatkostnader 4,5 miljoner kr.
 • Sherbel Georgis Said, 1982. Fängelse 4 år för människorov, utpressning, försök till utpressning, grovt vapenbrott och brott mot vapenlagen. Dvokatkostnader 4,1 miljoner kr.
 • Karl Anderas Lookene, 1986. Fängelse 2 år 6 månader för människorov. Advokatkostnader 4,1 miljoner.
 • George Aho, 1990. Fängelse 2 år 6 månader för människorov. Advokatkostnader 2,8 miljoner.
 • Deniel Altinkaya, 1983. Fängelse 2 år för medhjälp till människorov. Advokatkostnader 4 miljoner kr.
 • Elias Farid Elias, 1972 – 2013. Fängelse 1 år för utpressning och försök till utpressning. Advokatkostnader 3,1 miljoner. Deltar ej i rättegången i hovrätten. Mördades i Lunagaraget i Södertälje för en dryg vecka sedan.
 • Afram Afram, 1953. Fängelse 1 år för utpressning och försök till utpressning. Advokatkostnader 3,6 miljoner.
 • Elias Joseph Darghagi, 1962. Fängelse 1 år för utpressning. Advokatkostnader 550 000 kr.
 • Charbel Kassab, 1994. Sluten ungdomsvård 7 månader för människorov och stöld. Advokatkostnader 5,7 miljoner.
 • Ludvig Onvel, 1992. Fängelse 1 år 6 månader för människorov, stöld, rån, tillgrepp av fortskaffningsmedel och våldsamt motstånd. Advokatkostnader 5,5 miljoner.
 • Özcan Öner, 1990. Dömdes i första rättegången till 1 500 kr i böter för att ha kört moped utan hjälm men i rättegång två ogillades åtalet. Advokatkostnader 3,5 miljoner.
 • Bülent Ok, 1973. Fängelse 1 år för utpressning. Advokatkostnader hittills 360 000 kr.
 • Albert Toksoy, 1971. Fängelse 1 år för utpressning. Advokatkostnader 700 000 kr.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Tre invandrare i Södertäljenätverket gripna igen

 1. Syrianerna som kom på sjuttiotalet var inte kriminella, däremot har flera av deras barn blivit det. Varför kan man fråga sig, det skulle forskas på.

 2. Södertälje är redan helt invaderat
  av dessa …………!

  De behövde inte köpa staden –
  de har tagit över den ändå.

  Tekniken för husköp – och senare
  hela området är skrämmande!

  Vi svenskar är inte ”trimmade” i den
  miljön så vi backar ur.

  Jag tycker synd om våra ungdomar ,
  men är lycklig för att jag är så gammal!
  => mellanöstern är här !

 3. jag förstår att advokaterna vill ha fortsatt invandring sen tillkommer väl kostnad för Tolkar detta vansinne måste få ett slut

 4. Vi får trösta oss med att de blir lönsamma lite längre fram i tiden! Var det inte någon som sade något liknande?

  • Tror inte det är hela sanningen. Vinsten för samma verksamhet här tiofaldigas eller mer här. Plus att marknaden är mycket bredare på grund av alla bidrag som de kan få i uppstarten och möjligheter att mjölka staten alla konstiga myndigheter.

Kommentera