Stäng

Jimmie Åkesson satsar på att bli justitieminister…

VALET 2022. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson siktar på att bli justitieminister om M, KD och SD får makten efter nästa val, rapporterar Dagens Nyheter, bakom betalvägg. – Vi är det parti som, så vitt jag vet, har högst förtroende bland väljarna i migrationsfrågorna, säger han till DN.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

Samtidigt anser Åkesson att partiet passar bra till att ta hand om energifrågor och att det är rimligt att partiet bör ha en roll i finansdepartementet

Åkesson säger även att partiets minimikrav för att stötta nästa statsminister är att få inflytande över statsbudgeten.

-Pettersson tycker det är bra att Åkesson redan nu ställer krav så M+KD inte får för sig att de kommer att kunna regera med ett passivt SD.

Sedan är det brukligt att största partiet i det segrande blocket ska inneha statsministerrollen och vilket parti som blir störst vet vi först efter Riksdagsvalet i Sverige som kommer att äga rum söndagen den 11 september 2022. Om exakt två år.

Ulf Kristersson meddelar dock att det inte är aktuellt att sitta i samma regering som SD, det innebär tydligen att han är nöjd med Stefan Löfven.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 reaktioner på “Jimmie Åkesson satsar på att bli justitieminister…

  1. Moderaterna vill inte sitta i regering med SD, ”inte aktuellt överhuvudtaget”, säger Ulf Kristersson. Är Reinfeldt fortfarande verksam bakom kulisserna, ger han fortfarande råd till Ulf Kristersson?

   ”Redan på valnatten 2014 lämnade Fredrik Reinfeldt sitt uppdrag som statsminister och även som partiledare…Nu har den nya M-ledaren Ulf Kristersson vänt sig till honom för att få råd, säger han till Expressen. ”– Jag har fått råd, och jag har bett om råd också”.
   https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/ulf-kristersson-tar-hjalp-av-reinfeldt-infor-valrysaren-/

   ”Så var står moderaterna egentligen? Hur splittrat är partiet? Man kan verkligen fundera. När samma ombud som varmt applåderat Kristerssons linjetal reser sig upp i en stormande applåd för en iskallt självförnöjt leende Fredrik Reinfeldt”.
   https://www.bohuslaningen.se/%C3%A5sikt/debatt-och-ins%C3%A4ndare/reinfeldts-globalistiska-agenda-saboterade-m-partist%C3%A4mman-1.19483953

 1. Avhoppade socialdemokraten Johan Westerholm med Ledarsidorna skulle bli en bra utrikesminister med kunskap att röja på UD.

 2. Halvera antalet riksdagsledamöter… Inga mer politiker broilers… minst 5-10 års ”riktig” arbetslivserfarenhet i verkliga livet för att få företräda folket. Absolut att Jimmie borde bli JM, men inte Kristersson som PM. Litar inte på honom även om han har talets gåva… Tror mer på Ebba… sen hoppas jag att Kasselstrand blir återvandringsminister och Hanif Balis erfarenhet tas tillvara… skolminister är självskriven = Richard Jomshof… sen har vi stjärnor som Charlie Weimers, Katja Nyberg, Jessica Stegrud mfl…
  Fler behövs för att rensa ut myndigheterna från politruker… låt sunt förnuft och nationalism styra samt terror stämpla AFA samt alla islamiströrelsen. Kom ihåg att en viss diktator styrde ett socialistiskt parti i Tyskland fram till 1945 och vi vet alla hur det gick… dagens sossar försöker få det att se ut som att vi som har en avvikande åsikt från ”åsiktskorridoren” är de ”bruna” trots att det är dom själva som borde bära det epitetet. Stäng gränsen totalt med undantag för högt kvalificerade arbetskrafts invandring medvetna om krav och värderingar. Kriminellt dömda invandrare utvisas på fläcken efter avtjänade straff i tredje lands fängelse. Medborgarskap på falska grunder reversernas med utvisning av hela familjen som följd. Ingen hänsyn tas till att det kan vara ”farligt” i hemlandet tas i beaktande. (Kan man åka på semester kan man återvända)
  Likhet inför lagen skall åter råda… Vi bor i Sverige… inte i något Sharialand. All rasism skall beivras… (Även mot oss ”svennar”)
  HMF lagen tas bort… vi har redan lagar mot förtal och trakasserier som borde vara nog… (dessutom var denna lag meningen att skydda judarna från förföljelser… se vilka som idag trakasserar denna grupp… dvs SSU och invandrade islamister)

  Jag skulle kunna hålla på hela dagen men jag tror att jag fått tillräckligt med vattenmeloner och snöflingor förbannade…

  Till sist vill jag bara säga till alla BLM, ER, och miljötalibaner… läs på Er historia och tänk efter innan ni tycker… isbjörnarna är fler än någonsin… isen på Nordpolen var mindre 1922… CO2 är livets gas och solen har större inverkan på klimatet än 0 ( vilket IPCC’s klimatmodeller tar i beräkning)

 3. Om inte Moderaterna byter ut herr Kristersson mot en mer drivande partiledare, kommer en röst på Moderaterna vara detsamma som en förlorad röst! För övrigt skulle Åkesson bli en förbaskat bra Justitieminister!

  1. Lita inte på lille Krille får han chansen att bli statsminister igen kommer han krypa upp i knät på Annie Lööf. Allt för makten

 4. vad skall han göra som statsminister tror ni han kan rädda detta land

  aldrig skadan är redan för stor bättring jo kanske

  islamisterna kommer ta över mer o mer ju fler dagar som går

  har redan skickat in soldaterna inom politiken,polisen m.m

  good luck

 5. Vilka drömmar!

  Är det svårt att förstå att Moderaternas väljare är nöjda med att inte få någonting för sin röst!

 6. Samarbete mellan M. Kd och SD kan det inte bli tal om så länge som Reinfeldts och Carl Bilts bestämmande skugga faller över lille Ulf Kristersson som måste vara knähund åt dessa landsförrädare.

 7. Där har vi återigen en liten räddhågsen politiker, Ulf Kristersson. Om han menar allvar med att ta makten så måste det bli SD och KD som han samarbetar med. C och L är ingenting att ha de vill ju fortfarande importera skadat gods.
  Jag är inte alls övertygad om att han skulle bli en bra statsminister hellre då Ebba eftersom Jimmie vill bli justitieminister.

 8. Från det svenska folkets synpunkt, behövs det nya okorrumperade personer på alla ledande poster i samhället.

  Tyvärr är det inte möjligt pga den djupa staten.

 9. Han är stöddig nu Kristersson men det kanske blir han som ödmjukt får be Åkesson att få vara med. Han satt ju Reinfelts Quisingregering ingen bra merit.

 10. Kristersson svarar att det är inte aktuellt och det stämmer ju eftersom man inte skall dela ut skinnet innan björnen är skjuten. Dessutom KAN det ju blir på det sättet att SD blir största parti och Åkesson blir statsminister och då får fundera på om M och Kristersson verkligen passar i en regering eller om M blir ett stödparti.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: