Kvinnan bakom ”Öppna era hjärtan” har ersatt Mats Skogkär


MEDIA. Mats Skogkär var ledarkribent på Sydsvenskan men tvingades bort för att han gjorde sitt jobb! En ledarskribents huvudsakliga uppgift är att tycka till i olika politiska- och samhällsfrågor. Kort sagt, framföra sin personliga åsikt. Det måste vara unikt att en chefredaktör, Jonas Kanje, och politiske chefredaktör, Heidi Avellan, recenserar vad som står på den egna ledarsidan offentligt genom att i praktiken sparka skribenten.

Nedanstående tweet var droppen, Skogkärs åsikter har länge varit en nagel i ögat på Sydsvenskans ledning.

Nåväl, nu har Sydsvenskan hittat en ersättare, Moa Berglöf, har en bakgrund som talskrivare och politiskt sakkunnig hos dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt. Hennes mest kända tal är ”Öppna era hjärtan” som Fredrik Reinfeldt då statsminister höll den 16 augusti 2014. I talet sade Reinfeldt bland annat att flyktingmottagandet skulle minska reformutrymmet i statsbudgeten. Talet handlade också om moderat politik. Ämnen som togs upp var bland annat skola, sysselsättning, jämställdhet, bostadsbygge och partiutveckling. Moa Berglöf var Fredrik Reinfeldts talskrivare under dennes åtta år som statsminister.

Berglöf är även känd för att ha insinuerat att brittiske premiärministern Boris Johnson ådragit sig coronaviruset medvetet. Enligt henne gjorde han det för att…

Kanske ännu värre är att Moa Berglöf gratuleras av Alex Voronov, politisk redaktör på Sveriges första öppet islamistiska tidning, Eskilstuna-Kuriren…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Kvinnan bakom ”Öppna era hjärtan” har ersatt Mats Skogkär

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: