Stäng

Kvinnan bakom ”Öppna era hjärtan” har ersatt Mats Skogkär

MEDIA. Mats Skogkär var ledarkribent på Sydsvenskan men tvingades bort för att han gjorde sitt jobb! En ledarskribents huvudsakliga uppgift är att tycka till i olika politiska- och samhällsfrågor. Kort sagt, framföra sin personliga åsikt. Det måste vara unikt att en chefredaktör, Jonas Kanje, och politiske chefredaktör, Heidi Avellan, recenserar vad som står på den egna ledarsidan offentligt genom att i praktiken sparka skribenten.

Nedanstående tweet var droppen, Skogkärs åsikter har länge varit en nagel i ögat på Sydsvenskans ledning.

Nåväl, nu har Sydsvenskan hittat en ersättare, Moa Berglöf, har en bakgrund som talskrivare och politiskt sakkunnig hos dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt. Hennes mest kända tal är ”Öppna era hjärtan” som Fredrik Reinfeldt då statsminister höll den 16 augusti 2014. I talet sade Reinfeldt bland annat att flyktingmottagandet skulle minska reformutrymmet i statsbudgeten. Talet handlade också om moderat politik. Ämnen som togs upp var bland annat skola, sysselsättning, jämställdhet, bostadsbygge och partiutveckling. Moa Berglöf var Fredrik Reinfeldts talskrivare under dennes åtta år som statsminister.

Berglöf är även känd för att ha insinuerat att brittiske premiärministern Boris Johnson ådragit sig coronaviruset medvetet. Enligt henne gjorde han det för att…

Kanske ännu värre är att Moa Berglöf gratuleras av Alex Voronov, politisk redaktör på Sveriges första öppet islamistiska tidning, Eskilstuna-Kuriren…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 reaktioner på “Kvinnan bakom ”Öppna era hjärtan” har ersatt Mats Skogkär

 1. Under Obamas tid var de 7 krig, nu är 4 krig. Obama fick fredspriset .
  Av den anledningen MÅSTE Trump bli nominerad och vinna!

 2. Vilken genomvidrig sunkblaska Sydsvenskan har blivit, den var ju nästan normal innan Bonniers köpte den.

  //Gunnar

  1. https://www.foxnews.com/politics/trump-nobel-peace-prize-newt-gingrich
   ”För hans förtjänst tror jag att han har gjort mer för att försöka skapa fred mellan nationerna än de flesta andra nominerade till fredspriset”, Tybring-Gjedde, en ledamot av parlamentet i fyra perioder som också fungerar som ordförande för den norska delegationen till Natos parlamentariska församling. , berättade Fox News i en exklusiv intervju.”

   Fantastiskt! Hoppas att Trump blir nominerad!
   Det vore ett slag i ansikte på svenska journalistkåren! De skulle förtjäna det.

 3. Det är bara mutkolvar som kan få jobb på Sydsvenskan och som springer husses ärenden.
  Sydsvenskan var förr en bra tidning nu totalt marinerad i pk och språkrör för bankmaffian.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: