Stäng

Uzbek dömd till 40 livstidsstraff för terror i Turkiet

ISLAM. En turkisk domstol har dömt Abdulkadir Masharipov, medborgare  i Uzbekistan och gärningsman bakom attentatet mot en nattklubb i Istanbul till livstids fängelse, många gånger om.

Mona_Walter_om_islam
Vad är det som är så svårt att förstå? Koranen är oföränderlig och importerar vi Mellanöstern får vi Mellanöstern.

Sammanlagt 39 människor miste livet när mannen, en uzbekisk medborgare, öppnade eld utanför och inne i nattklubben Reina under nyårsnatten 2017.

Abdulkadir Masharipov dömdes till 40 livstidsstraff, ett för varje dödsoffer samt ett för själva massakern.

Rätten dömde också en fransk medborgare med turkiskt ursprung till livstids fängelse för att ha varit med och planerat dådet, enligt den statliga turkiska nyhetsbyrån Anadolu.

Terrorgruppen IS hävdade tidigt att man låg bakom det islamistiska dådet. Omkring två tredjedelar av de mördade var utländska medborgare. Ytterligare 65 människor skadades.

– Pettersson säger att Sverige tar emot 80 procent av de ”flyktingar” från Uzbekistan som söker asyl i EU, Akilov var en av dem. Det finns många länder på vägen att söka asyl i…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 reaktioner på “Uzbek dömd till 40 livstidsstraff för terror i Turkiet

 1. Oavsett vilka domare vi har, de kan inte döma till högre straff än lagen tillåter. Våra lagar är skrivna efter våra förhållanden, vi var ett väl disciplinerat folk och visste att ett samhälle kan inte fortleva utan skötsamma invånare.
  Men så kom den nya sortens politiker som aldrig blev annat än ungdomliga dagdrömmare och trodde på den utopiska idén om alla är lika mycket värda och alla som åkt tunnelbana blir svenskar.
  Tokstolle prio ett sa, ”vi har för få i arbete låt oss öppna dörrarna för företagsamma främlingar.”
  Ja visst var de företagsamma och krävande, men att arbeta i företag nej de var vana vid affärer men inte vana vid skatteväsende.
  Glädjande nog för dem var att de inte behövde arbeta utan fick mat och husrum, fria skolor bra billig sjukvård.
  En del av de mest företagsamma importerade från sina hemländer knark, det gav snabba pengar skattefritt. De lät de unga sköta den tunga sidan av affärerna, eftersom de fick korta lätta straff.
  Ni kan läsa deras bedrifter dagligen och de har lovat att ta över Sverige vilket för många politiker är ljuva ord. ”Bra då slipper vi få skit samt vi har ju en bra pension.”

  1. Riktigt så är det inte. Sverige har faktiskt rätt hårda straff i grunden.

   Läs på lite om vad straffskalorna ligger så ser ni.

   Problemet är att domstolarna inte använder dom och hela tiden skall ligga i straffets minimum.

   Grovt rattfylleri till exempel har sist jag kollade två års fängelse i straffskalan, men praxis är en månad eller inte ens det! Hör gärna av er om ni har någon dom med mer än sex månader.

 2. Lär av detta svenska domare. Problemet är nog att det börjar sitta för många muslimer som är nämndemän i Sverige och som ger sina bröder lindrigare straff.

 3. Vildsvin finns överallt !
  Vildsvin gör ingen nytta i samhället !
  Vildsvin är inte som andra djur !

  Bör det vara allmän jakt på vildsvin ?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: