Stefan Löfven (S): Vore likadant i utsatta områden om svenskar bodde där

Från Tino Sanandajis Facebook

Den senaste tidens eskalering av våldsbrott tvingar fler att tala klarspråk. Biträdande rikspolischef Mats Löfving erkänner nu att gängens multikriminella inte heter Kalle och Emil utan kommit utifrån: ”dag finns 40 släktbaserade kriminella nätverk i Sverige. – De har kommit till Sverige enbart med syfte att organisera och systematisera kriminalitet. De arbetar med att skapa makt, de har stor våldskapacitet och de vill tjäna pengar”

Regeringen är mästare på att manipulera med retorik, svenskar är ett godtroget folk med hög tillit som själv är ärliga och därför utgår ifrån att andra talar sanning. Många tror därför att regeringen nu fattat. Vi såg att 32 av 32 gripna gängledare i Rimfrost hade invandrarbakgrund. Nu måste väl regeringen ändå erkänna att det importerade gängvåldet är en konsekvens av invandring?

I själva verket håller statsministern envist fast vid sin övertygelse från SVT-intervjun där han slog fast ”vi såg inte detta komma” och skyllde brott på socioekonomiska faktorer. ”Stefan Löfven köper inte kopplingen vissa gör mellan brottslighet och invandring. – Hade du satt människor som var födda i Sverige under samma förutsättningar hade du fått samma resultat”

Detta är ovetenskaplig nonsens, ytterst få svenskar bildar klangäng med sina kusiner oavsett ekonomiska förutsättningar. Dessutom har invandrare inte speciellt fattiga förutsättningar i ett av världens rikaste och mest generösa välfärdsstater.

Forskning har tvärtom påvisat koppling mellan kultur och brott innan jag föddes, det vore annars omöjligt att förklara fenomen som Sicilianska Maffian eller kurdiska hedersmord.

Problemet är att svenska media lyft en klick aktivister med rätt värdegrund till gatekeepers och framställer deras inkompetenta gubbgissningar som sanning. De flesta har ju aldrig läst studierna, de har bara hört om och om igen på TV att kriminologer försäkrar att hårdare straff inte fungerar, eller sett Sarneckis debattartiklar som ”Ökad invandring leder inte till ökat antal brott”.

Det är inte bara S som baserar policy på faktaresistent vänsterpopulism. Nyligen påstod kriminalpolitisk talperson för Centerpartiet, Johan Hedin, att invandrares brott inte är en acceptabel argument mot Centerns krav på ökat invandring ”Om man rensar för ekonomiskt utanförskap finns ingen skillnad alls”. Han förnekade koppling till gängvåld: ”Något som ibland anförs som ett skäl till att kraftigt begränsa invandringen till Sverige är brottsligheten och situationen med gängvåldet. Det är ett resonemang som säkert kan verka relevant, men som faktiskt saknar förankring i fakta”.

Det är C och S som fanatisk struntar i fakta, nöj er inte med makthavare tomma fördömanden när de vägrar erkänna kriminalpolitisk evidens som går emot deras värdegrund.

Tino Sanandaji…

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

24 thoughts on “Stefan Löfven (S): Vore likadant i utsatta områden om svenskar bodde där

 1. Jag är stolt att bo i ett land som har statsminister som Löfven. Hade borgarna fått bestämma så hade Kristersson styrt landet, och det skulle ingen må bra av. Tur att dom inte får bestämma över vår demokrati. Löfven är en bra karl tror jag, åtminstone är han bättre än en moderat.
  Arne Nilsson, Borås

  • Vad olika vi tänker. jag är så förbannad på Lövén för alla bistånd som skickas utomlands och vi pensionärer tvingas arbeta extra för att ha råd att äta.
   Min pension har nästan halverats , de som kommer hit får stora belopp skattefritt på sina konton samt gratis sjukvård, tandvård mm.Stora klaner av våldsmän utnyttjar det svenska samhället med gratis advokater, tolkar mm.
   Var ligger Lövéns ansvar gällande dessa funderingar, Arne Nilsson?

   ”Svenskarna ”Los suecos” sprider skräck på spanska solkusten
   https://www.expressen.se/kvallsposten/los-suecos-svenskarna-sprider-skrack

   Arabiska Partiet
   21 h ·
   Vi anser att Socialdemokraterna är skyldiga till att betala ut ATP pengarna ni stal från 40-talisterna.
   Under Coronatiden skulle detta underlätta för många av dagens pensionärer med lite extra i kassan.”

 2. Säkert ! visst, goddag yxskaft.

  Lika säkert/troligt som att Stefan Löfven, skulle bli intelligent om han fick besöka MENSA.

  Lite sjuk
  Mer sjukare
  Mest socialdemokrat

 3. Min dröm är att man pensionerar tjock steffe och Alice förbli hemmafru eller tar ut mamma ledighet på obestämt tid. Jag har för övrigt inte märkt att skottlossningar, bilbränder och explosioner sker i till exempel Vellinge där det bor många västerlänningar till skillnad från kallfatet i grannkommunen strax norr om Vellinge

 4. Det måste vara ett pris på att en svensk
  statsminister skändar hela svenska delen
  av Sveriges befolkning!

  – men visst;
  När han står bakom och stödjer det största
  och grövsta LANDSFÖRRÄDERIET i
  modern tid, så kan han, naturligtvis, skända
  alla svenska svenskar också.

  – eller var det möjligtvis så att han tänkte på
  ”muslimsvenskarna”?
  Då är ju förklaringen tydlig!

 5. Och Löfven och hans gelikar strävar oförtrutet vidare mot att deras ”sanningar” ska besannas. Klart som f-n att etniska svenskar kommer att kopiera våra invandrade godingars seder och bruk, särskilt de svenskar som genom politiska beslut och byråkratisk kutym kommer att hamna i socioekonomisk utsatthet.

 6. Kan vända på argumentationen.
  Hur många etniska svenskar som emigrerat till andra länder har startat kriminella organisationer i syfte att tjäna pengar i det land som de emigrerat till?

 7. Hur Steffe kan vara Statsminister ?
  Bra fråga, därför att 80% av det fredskadade och naiva svenska folket känner sig trygga i dagens mångkulturella och kriminella träsk Sverige och stänsigt ger den landsförädiska 7 klövern mandat att förstöra fosterlandet.
  Som man röstar får man ligga, så enkelt är det……

 8. Man blir förtvivlad över alla mesproppar som tillåter att statsministern förolämpar det svenska folket så grovt utan att de reagerar!

 9. Vad vi har hört från Steffe lille är munväder, ingenting av värde. Han tror att vi alla är sossar och går på hans valsande.
  Varför var det inte likadant på den tiden då svenskar var långt fattigare än bidragstagarna av idag?
  Han förstår heller inte att tar vi in för många utan planering så blir det just som idag.
  Han har rätt på en punkt Alliansen gjorde inte heller något för att stoppa invandringen utom att be oss öppna våra hjärtan.

 10. Hur ska man komma tillrätta med gängkriminaliteten när man inte ens får registrera kriminella zigenare.

 11. Den 8 September vid riksdagens öppnande är det samling på Myntorget där en manifestation äger rum mot dagens korrupta och landsförrädiska politiker det blir ingen bokbränning men däremot ska bland annat extremvänsterns heliga vapen det berömda rasistkortet symboliskt brännas offentligt, DET RÄCKER NU, Vänsterjökarna har gjort sitt.
  SwebbTV och andra från Alternativ Media deltar.
  Välkomna alla som kan komma som har trottnat och vill försöka göra något för fosterlandet.

  • Det är trots allt, valmyndigheten som skall räkna rösterna.
   Och det kommer inte att bli bra.
   Kanske lika illa som sist?

 12. ”I Svejje äj det föjbjudet att vaja kjiminell” säger Annie…. tyvärr är det inte förbjudet att vara dum i huvudet..

  • Där har vi förklaringen The proud swede. Det verkar däremot som en tillgång för att bli partiledare.

  • Kanonkommentar !! Jag tror jag kommer få svårt att sova, ligger fortfarande och asgarvar…..

   //Gunnar

 13. När miljonprogrammen beboddes av svenskar och finnar så var det mest förrådsstölder och liknande småbrott folk råkade ut för, eller när ”sniffar Anders” försökte dra från snuten på sin nystulna cykel. Tycker vår svagbegåvade statsminister verkligen att det går att jämföra, eller är det som vanligt när det gäller sossar att de inte kan annat än ljuga.

  • Jag har bott i både Tensta och Rinkeby och det fanns områden som mestadels beboddes av vitingar. Där var det lugnare och långt bättre än delarna som liknade Soweto.

   Märkligt att det inte växte upp no go zoner när vi var unga och fattiga.
   Men vänstern håller krampaktigt myten om det socioekonomiska problemet vid liv. Det är det enda som de har kvar i sina fantasier som låter rimligt.

   Vissa grupper i områdena blev aldrig assimilerade på något sätt. Språket, skolan, arbete och självförsörjning blev aldrig populärt.
   De hade redan från början åsikten om att de hade rätt att bli försörjda. Många inom socialtjänsten och liknande verksamheter tog aldrig ur dem den villfarelsen. Bråkade klienterna så fick de som de ville!
   Politikerna blev mer och mer vänsterblivna och ansåg till slut att vissa grupper var mer ”behövande” än andra. Ja ni vet vilka.

   Men Lövén har fel, precis som Linda Snickars. De vet inte hur illa det är och vill inte heller veta.

Kommentera